Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2010, 14:32:32
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Ballance,stii ce te sfatuiesc? Sambata sa iti suni prietena (sau sa va intalniti fata in fata),sa o strangi in brate si sa o inviti sa mergeti la duminica la biserica. Se va bucura enorm! Si prin asta faci ceva bun si pentru sufletul tau dar o vei vedea si pe ea fericita,uimita de schimbarea ta. Curaj,nu are cum sa nu fie bine
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 21:35:34
BaLLaNcE BaLLaNcE is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.09.2010
Implicit

O sa ascult sfatul tau Anita. Ms.
Deja am vb cu prietena si o sa mergem duminica amandoi la biserica :D
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 21:56:21
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BaLLaNcE Vezi mesajul
O sa ascult sfatul tau Anita. Ms.
Deja am vb cu prietena si o sa mergem duminica amandoi la biserica :D
Si unde exista Dumnezeu, nu exista deprimarea! Mergi inainte cu Dumnezeu si nu face nimic fara El! Ai sa vezi cum totul se schimba si te simti ocrotit!
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 22:33:28
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
Buna seara tuturor,

Trecand peste ideile care mi le-am facut eu filmele acelea, o noua si mare ...dezamagire sau nu stiu cum sa-i spun, este acea descoperire facuta de rusii si sincer asta e motivul pentru care mi-e frica si am numai asta in cap.

Se facea ca intr-o seara a venit tata de la munca si mi-a povestit ca a vazut o emisiune pe trinitas in care se vorbea de aceea descoperire facuta de rusii, pe care (din cate a inteles tata) preotii o luau ca atare si nu ca pe o blasfemie.

.
Ma poate lamuri si pe mine cineva ce vrea sa spuna acest tanar? Despre ce descoperire vorbeste?
Vechi 21.09.2010, 22:40:02
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Ma poate lamuri si pe mine cineva ce vrea sa spuna acest tanar? Despre ce descoperire vorbeste?
http://www.youtube.com/watch?v=GJpQ0...eature=related
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 22:46:11
gabriel 30 gabriel 30 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Nu trebuie sa iti fie frica de moarte.Moartea este ceva natural si chiar daca ne e frica chiar daca nu ne e frica ea tot vine.Important este ca sa ne impacam cu gandul mortii.Odata ce ne-am nascut trebuie sa si murim.Acu',ca am venit in viata asta chiar daca ne place sau nu,aici suntem.E adevarat ca nu noi am decis asta,da asta e situatia nu avem ce face.la fel probabil ca se vor intreba si urmasii nostri,ca si noi probabil ca vor avea aceleasi temeri,indoieli,frici,iar noi vom purta responsabilitatea pentru asta,ca i-am adus pe lume fara sa ii intrebam daca vor sa vina sau nu.......dar nu-i putem intreba,parerea lor pentru ca au fost adusi pe lume,aprobatoare sau nu ,o vom afla cu siguranta de la ei de-a lungul vietii........
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 22:50:27
0rtodoxia 0rtodoxia is offline
Banned

Implicit ia vezi linkul asta!

http://www.sfintiiarhangheli.ro/intr...isosit-i-harul
Reply With Quote
Vechi 21.09.2010, 23:25:56
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
Multumesc...am vazut...alta manipulare psihologica :)
Vechi 22.09.2010, 00:50:56
BaLLaNcE BaLLaNcE is offline
Junior Member

Implicit

Probabil o fi doar o manipulare psihologica, cum spui tu, dar mie mi-a creat o frica... dar am cam treut peste ea pe jumate. Nu stiu, dar de cat timp am vorbit cu voi, parca m-am linistit mult si sincer nici nu ma mai intereseaza daca acolo e iadul sau nu, stiu doar ca trebuie sa ma schimb ca sa nu ajung acolo, oriunde ar fi, oricum ar fi....

Daca tot am intrat in subiectul asta, as mai vrea sa va pun o intrebare...

Am vb cu bunica prietenei mele, de povestea mea, de ce mi se intampla, de cum ma simt si toate astea si am intrebat-o daca asa e in iad si cam ce pot sa fac sa nu ma duc acolo. Va dati seama ca oricui ii e frica sa se duca in iad, mai ales dupa un "movie" d-asta de pe youtube. Si mi-a zis o "poveste", care nu am inteles-o tocmai bine, adica, nush....

Mi-a povestit de visul Maicii Domnului, de cartea ei in care se facea ca se plimba (parca) si trecea pe langa oameni "pedepsiti" pentru raul care l-a facut.

Cica mergea Maica Domnului si la un moment-dat vede pe unul ca ardea in foc si intreba pe cineva (am uitat pe cine), de ce arde in foc, ce a facut... si i-a raspuns ca a omorat.

Povestea continua si la sfarsit cica ar' ajunge sa-l vada pe unul care statea in cap si intreba la fel ca pe restul, de ce sta in cap, ce a facut... si i-a raspuns ca a chefuit :|

Eu acum : Noi ce limita avem la chefuit ? Exista o limita ? Clar nu trebuie sa intram in patima bauturii excesive sau a drogurilor samd, dar de chefuit... ?

Va rog sa ma scuzati daca am gresit cu ceva, va intreb pt ca banuiesc ca voi stiti mai multe despre povestea asta. Cam asa mi-a povestit si tin minte sigur ca ultima cu chefuiala asa era, pt ca m-a marcat...
Reply With Quote
Vechi 22.09.2010, 01:44:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:

Eu acum : Noi ce limita avem la chefuit ? Exista o limita ? Clar nu trebuie sa intram in patima bauturii excesive sau a drogurilor samd, dar de chefuit... ?
Cheful (petrecerea) nu este păcat în sine. Nici dansul, nici consumarea în cantitate prudentă a băuturilor alcoolice. Uneori, în anumite contexte și, mai ales, în anumite cercuri (anturaje), poate fi ocazie de păcat (ispită) privind:
A. poruncile lui Cristos:
-beția (ebrietatea) sau consumul de droguri, care este echivalent al beției.
-relațiile sexuale premaritale sau extramaritale (curvia și preacurvia)
-luarea lui Dumnezeu în deșert (de exemplu: înjurătura de cele sfinte)

B. poruncile Bisericii: petreceri cu dans în zile de post sau perioade de post.

Toate cele de mai sus sunt păcate grele ("păcate de moarte"), care îl decad pe om din grația lui Dumnezeu. Aceasta înseamnă că, dacă sunt făcute cu deplină intenție și cunoștință, iar autorul lor moare în stare nespovedită, ajunge în iad. Trecerea acestor limite trebuie evitată în primul rând.

Din iubire de Dumnezeu și din grijă față de propriul suflet, precum și față de ceilalți, creștinul este bine să se ferească și de păcatele mai ușoare. Acestea pot îmbolnăvi sufletul, chiar dacă nu îl rup din legătura lui cu Dumnezeu și Îl pot face pe Dumnezeu mai puțin prietenos, mai puțin dispus să ne ajute. Exemple: înjurătura "simplă", cele mai multe cazuri de bârfă, etc.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 22.09.2010 at 01:47:25.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bunica zice ca este pacat. Sunt foarte derutata si am nevoie de un raspuns Dorina8 Generalitati 13 18.08.2011 20:40:32
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Secte si culte 443 04.08.2010 14:38:35
Sunt foarte trista Simona-Marilena Generalitati 51 04.05.2010 22:36:21
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13
sunt foarte suparat!!!! miha_i Biserica Ortodoxa Romana 9 30.03.2007 22:33:23