Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Vrajitoria
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2011, 04:04:11
Catisma Catisma is offline
Member

Data înregistrării: 14.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit Când mai bine, când mai (foarte) rău. Exorcisme

Dacă stie cineva un preot din Bucuresti care face rugăciuni de exorcizare, dati-mi de veste.

Prefer în Bucuresti, pentru că cu cât mai aproape si mai repede, cu atât mai bine.

(Din păcate sunt prinsă cu munca si nu mă pot deplasa foarte departe; trebuie să încerc să-mi câstig pâinea, chiar asa, fără somn. E infernal.)

Vă multumesc. Doamne ajută.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2011, 04:28:07
Member

Implicit ...încă ceva:

...Asta, atât cât sunt în stare să mai scriu aici si să mai ies afară din casă. S-ar putea ca ora „aceea” în care n-o să mai pot face nimic, să se apropie. Dar până ajung acolo, vreau să încerc tot ce se poate face. Deci, dacă stie cineva vreun preot exorcist în Bucuresti (sau prin împrejurimi - prin comunele învecinate, dar nu prea departe, că mi-e din ce în ce mai greu să mă deplasez, sunt obosită si mă clatin pe picioare), vă rog, spuneti-mi si mie.

Vă multumesc.

Dumnezeu stie ce va fi.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2011, 19:55:39
Juliaa Juliaa is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.02.2011
Implicit Am trecut exact prin ce treci tu acum

Am trecut exact prin ce treci tu acum, asa ca te inteleg, stiu cum te simti, stiu ce inseamna sa nu te poti tine pe picioare de oboseala, sa ajungi sa-ti doresti o noapte linistita mai mult decat orice altceva.
In primul subiect scrii ca ai avut probleme ani de zile, ca ai vazut si ai simtit diverse lucruri. Nu stiu daca asta se mai intampla si in prezent (daca ai scris si nu am vazut, te rog sa ma ierti), dar daca mai ai parte si de alte manifestari (ciudate) in afara acelor zvacnete, e cazul sa te pui pe cautat prin casa. Incearca sa-ti amintesti daca ai primit vreun obiect de la cineva si daca nu ai incredere in persoana respectiva, mai bine arunca-l, indiferent cat de valoros este. Ce te sfatuiesc sa mai faci: sa cauti in perne si la pragurile casei si sub cel de la usa de la intrare, eu acolo am gasit tot felul de pene, de sfori innodate, de bucati de vesminte innodate cu fulgi si fire de par lungi femeiesti. Ce am facut eu: m-am spovedit, m-am impartasit, am mers la Liturghie, am cerut sfatul mai multor preoti, am incercat sa ajung cat mai des la Biserica, m-am rugat mult sa fiu iertata pentru greselile facute, m-am rugat pentru cei ce mi-au gresit mie. M-am agatat de rugaciune ca de un colac de salvare, m-am rugat mult, cat de mult am putut eu. Am facut multe slujbe acasa (Sfestanii, Moliftetele Sfantului Vasile, o slujba speciala pentru alungarea duhurilor rele, slujbe pentru binecuvantarea casei etc). Am avut o perioada de 3 luni in care saptamanal mi s-au facut acasa Moliftele Sfantului Vasile si Sfestanie. Am mers la Maslu.
Daca mai ai probleme de genul celor care spunei ca ti s-au intamplat in anii anteriori (ma refer la fenomenele ciudate), iti spun canonul pe care mi l-a dat un calugar de la Manastirea Frasinei: zilnic Acatistul Mantuitorului Iisus, Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Sfantului Nicolae si Acatistul Sfantului Ciprian (cu tot cu rugaciunea de la sfarsit); mers regulat la biserica, la Liturghie, Masluri, Molifte, tinut posturile, spovedit, impartasit. Ce m-a mai ajutat pe mine foarte mult: Acatistul Sfantului Nectarie, Acatistul Sfantului Vasile, Acatistul Sfantului Gheorghe, Acatistul Sfantului Antonie, rugaciuni catre ingerul pazitor, catre Sfanta Paraschiva, catre Apostolul Andrei, catre parintele Arsenie Boca, rugaciuni multe catre Sfintii Arhangheli.
Revenind la zvacnete, le-am avut si eu timp de ani de zile. Cauza este una normala, stresul, nu se datoreaza demonilor sau atacurilor energetice. Cauta pe internet “hypnagogic jerks” sau “myoclonic jerks” (spasm mioclonic) si ai sa gasesti toate informatiile de care ai nevoie. Stiu ce simti, ma sculam de zeci de ori pe noapte, in clipa in care adormeam imi zvacnea mana, piciorul, capul, ma trezeam, adormem la loc, iar in clipa urmatoare o luam de la capat. Nopti intregi de chin, ma uitam la pat nu ca la un loc de odihna, ci ca la obiectul torturii mele, ajunsese sa imi fie frica sa ma mai culc, uram noaptea, nu intelegeam ce se intampla cu mine, am vorbit cu nenumarati preoti, am tinut tot felul de canoane, dar noptile mele erau si mai agitate. In afara acestor zvacnete, eu simteam si un fel de senzatie de electrocutare, care pleca din cap sau din dreptul inimii si se raspandea in tot trupul. Ai doua solutii: fie te duci la doctor si ii spui ca ai probleme cu somnul si descrii ceea ce simti (nu o sa te creada nimeni nebuna sau posedata, e un fenomen absolut normal), fie incerci niste pastile/ceaiuri naturale. Eu am ales a doua solutie, iti spun si ce am luat: Calciu ionic de la Rotta Natura, Magneziu de la Walmark, Emocalm (contine sunatoare, valeriana, lavanda etc), Passiflora. Am mai luat Rhodilon de la Calivita, dar acesta este mai scump. Fa bai calde, citeste ceva usor, asculta o muzica care iti da stare de bine. Plimba-te, vorbeste cu prietenii, daca poti ia-ti o vacanta de cateva zile si pleaca din Bucuresti. Cauta un naturopat bun sau mergi la un psiholog/psihiatru –am o prietena care a primit un tratament cu anxiolitice usoare, a urmat tratamentul cateva luni si acum este bine, nu a mai avut probleme din vara.
Spasmele acestea, fie ca sunt mioclonice, fie ca sunt hypnagogic jerk (nu stiu cum se numesc in romana) au de multe ori la baza un dezechilibru al calciului si al magneziului. Probabil ca tii posturile, asa ca nu m-ar mira sa ai si problema asta. Se ia mai intai calciu (incearca 10 zile), apoi 5 zile magneziu. Celelalte pastile din plante trebuiesc luate minim 3 luni, dar imbunatatiri ai sa simti in cateva zile. Probabil ca ti se pare o nebunie ce iti spun, tu vrei o solutie contra unui demon si eu iti vorbesc de calciu si medicamente din plante contra stresului. Iti repet, am trecut exact prin ceea ce treci tu acum. Ajunsesem sa dorm cu mainile sub perna, cu picioarele incolacite unul in jurul celuilalt si cu capul blocat cumva intre perna si perete, in speranta ca asa pot sa previn zvacnetele. Tot ce trebuie sa faci tu acum este sa te relaxezi. Daca poti, incearca sa iei magneziu chelat, e forma in care se absoarbe cel mai bine.
Iti scriu in continuare cateva din informatiile pe care le-am gasit pe internet, sper sa te ajute sa vezi lucrurile si din alta perspectiva. Textele gasite sunt in engleza, imi pare rau ca nu am gasit informatii in romana, le postez asa:
“"While this phenomenon happens to most everyone, studies have recently begun to link occurrences of “Hypnic jerks” to sleep anxiety, fatigue, and discomfort. People who are having trouble sleeping or can’t get comfortable in bed appear to experience the sensation more often throughout the night. It is especially more common with people who are trying to fight falling asleep or have deprived themselves of sleep for more than 24 hours.
Researchers believe that the lack of sleep from sleep anxiety or sleep deprivation confuses the muscles and the brain. The muscles continually attempt to relax and shut down for rest, while your brain remains awake creating continued “misinterpretations” of falling or loss of balance."

Citeste si aici:
http://www.wisegeek.com/what-is-a-hypnic-jerk.htm
“A hypnic jerk, or hypnagogic massive jerk, usually occurs just as we are falling asleep. People often describe it as a falling sensation or an electric shock, and it is a completely normal experience. It most commonly occurs when sleeping uncomfortably or over-tired. There has been little research done on the subject, but there are some theories as to why hypnic jerks occur.
When we drift of into sleep, the body undergoes changes in temperature, breathing and muscle relaxation. The hypnic jerk may be a result of the muscles relaxing. The brain misinterprets this as a sign of falling and signals our limbs to wake up; hence the jerking legs or arms.”

Aici:
http://www.wisegeek.com/what-is-a-myoclonic-jerk.htm
“A myoclonic jerk is an involuntary twitch of a muscle or muscles. It often occurs before a person falls asleep and is usually harmless, but it can also be a symptom of a serious disease. The jerking is either the result of a muscle contraction or the lapse of a contraction. Positive myoclonus is called a contraction, while negative myoclonus is called a relaxation.”

Si un forum medical cu numai cu probleme de genul asta:
http://www.wemove.org/cgi-bin/ultima...=0;DaysPrune=0

Ahh, sa nu uit, am luat si eu Somn Usor, dar au fost apa de ploaie, la mine nu au avut niciun efect. Si inca ceva, in general, pastilele naturiste /ceaiurile/tincturile se iau mai multe impreuna, ca sa-si potenteze efectul. Fa ce ti-am spus si in cateva zile ai sa dormi linistita. Daca nu observi nicio imbunatatire, mergi la medic, nu mai amana.

Iti doresc toate cele bune si Dumnezeu sa te ajute.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2011, 21:09:25
Member

Implicit Nu chiar...

Multumesc pentru mesaj, Julia, si sfaturile medicale sunt chiar utile pentru că am început să-mi pierd din forta fizică. Oboseala te ajunge.

Dacă citesti la începutul acestui al doilea thread (desi am mai spus eu asta si pe primul, dar înteleg că n-are lumea timp să citească si să retină tot ce-i acolo), am mentionat că problema depăseste cu mult chestiunea „zvâcnetelor”. Nu vreau să le descriu pe toate, pentru că nu vreau să provoc „sminteală”, mai ales printre cei mai tineri sau mai „nepătiti”, ca să spun asa.

Sincer, mi-as dori mult să fiu bolnavă, pentru că ar fi mult mai simplu. As urma un tratament si as sti o treabă. Din păcate, nu-i asa.

Problema nu poate fi privită izolat (de acord că ajunge să afecteze sănătatea, asta e o chestiune de bun-simt si o simt pe pielea mea) inclusiv numai din punct de vedere medical. Trebuie privită în context, cu tot ce am descris până acum - lipsa credintei, al mersului la biserică, spiritismul, vulnerabilitatea fată de întâlniri mai mult sau mai putin fericite. De acord că apar efecte de ordin medical, cum ar fi cele cauzate de privarea de somn. E la mintea cocosului.

Nu mă întelege gresit. Eu iau în considerare si sfaturile medicale, pentru că e normal să faci ceva si pe planul ăsta. [Îti multumesc pentru link-uri; stiu engleza (si m-am gândit si la simptomele de tipul ăsta - dar din păcate, nu prea se potrivesc decât partial cu ce am eu si nu prea au o logică globală, în cazul meu - rămân niste semne de întrebare foarte mari, pe care explicatiile medicale respective nu le rezolvă).]

Acestea fiind zise, am ajuns într-un punct în care mă gândesc la spitalizare. Practic, încet-încet, ajung în acelasi punct în care ajunsese persoana care avea probleme identice, acum mai multi ani. Nu pot să nu o pomenesc si probabil vouă vi se pare irelevant (dar dacă cititi primul thread cu atentie, poate faceti conexiunea) - ultima veste pe care am avut-o despre ea a fost că era în spital, într-o stare foarte proastă, numai pe sedative si nu mai stiu ce (am spus si asta pe primul thread) - una peste alta, plină de pilule si supusă unui tratament îndelungat, si nici o rezolvare. Nu am mai văzut-o lucrând de atunci si nici n-am mai auzit de ea (si ar fi fost o groază de ocazii, slavă Domnului, la câti ani au trecut si la câte actiuni mergem, iar lumea traducătorilor nu-i chiar asa de mare).

As mai vrea să adaug aici un aspect pe care n-am vrut să-l aduc în discutie, pentru că pur si simplu mi se pare că orice progres în zona asta trebuie tinut un pic personal, nu trebuie „trâmbitat” pe toate forurile. Acum, dacă tot a trecut, cred că pot să-l spun: astă-vară am fost la un părinte care mi-a dat un canon de 6 săptămâni. Din prima seară de când m-am întors acasă si am pus capul pe pernă, problemele s-au redus până aproape de zero. Pe tot timpul canonului, nu am avut decât o dată sau de două ori niste „deranjări” insesizabile. Atât de mici, că nici nu merită pomenite.

Efectul a fost instantaneu. Din păcate, părintele stă foarte departe si este greu de „prins” liber, pentru o întrevedere mai personală. E foarte asaltat de oameni - în fine, programul Sfintiei Sale e de asa natură, că nu poate fi abordat mai mult si mai constant. Îmi e si foarte greu să ajung la el.

As mai vrea să adaug că sunt un om linistit, n-am „stresuri”, nelinisti sau apăsări de nici un fel si nici n-am dus vreo viată dezordonată, agitată, prin discoteci sau nu stiu mai ce mediu zgomotos si solicitant. La mine în casă e liniste si a spune că trebuie „să evadez” din Bucuresti nu e chiar realist, pentru că am un mediu de lucru linistit si nu mă stresează nimeni. Dar chiar si asa, ies destul de des din Bucuresti - desi când am nopti extrem de grele, trag de mine enorm si e greu, din cauza lipsei de somn. De-asta mi-as si dori să găsesc pe cineva din Bucuresti care face exorcisme. Asta e. Sunt responsabilă pentru ceea ce mi se întâmplă, dar asta nu înseamnă că nu strig după ajutor.

Doamne-ajută.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2011, 20:32:06
tot-Laurentiu's Avatar
tot-Laurentiu tot-Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Catisma Vezi mesajul
Cu dracul nu se stă de vorbă! - spune părintele Arsenie Papacioc. Vedeti-vă de viata dvs. de crestin, ca orice alt om si suportati totul cu smerenie si nădejde în suflet si în mila lui Dumnezeu.
In schimb cu Hristos se sta de vorba. Ai auzit de - "Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluiesta-ma pe mine pacatosul / pacatoasa" ?

Ei, asta este rugacinea cu care se mantuiesc calugarii cum spunea Parintele Arsenie Boca.
Deci ce ar mai fi de adaugat. De biruit nu biruie nimeni. Singura biruinta este a Mielului care S-a jertfit pe cruce.

Parintele Arsenie Boca spune asa: ". Răul, nebunia și haosul nu sunt literatură: sunt realități care uneori izbesc frontal și caută să înghită relativul tău echilibru. Vezi clar, uneori cu luciditate unică în viață, că „dintr-asta” numai Dumnezeu te poate scăpa.
Biruința Mântuitorului e unică. Fără El nimeni nu mai poate câștiga o a doua biruința asupra răului. Dar cu Hristos da; însă nu e nici atunci altă biruință, ci tot aceeași, prelungindu-se în vreme și înmulțindu-se cu luptătorii"

Deci lupta trebuie data dupa lege. Cand te supara tangalachi sau cand devine prea indraznet arde-l cu "Doamne Iisuse Hristoase..."

Rugăciunea minții este sabia Duhului, care taie gândurile rele cu Numele lui Iisus. Propriu-zis, Iisus ne izbăvește neîncetat de lupta potrivnică: Cu Numele lui Hristos Iisus batem pe vrăjmași. Căci armă mai puternică asupra diavolului ca Numele lui Dumnezeu în cer sau pe pământ nu este (Sfântul Ioan Scărarul).

Părintele Arsenie Boca mai spune:
Prima întâlnire între minte și diavol e la linia momelii, pe care o flutură el în văzul minții. Dacă mintea nu bagă momeala în seamă, vrăjmașul stăruie cu ea, o arată mai sclipitoare, ca să o facă iubită minții. Aceasta e a doua înaintare a războiului, sau asupreala. Dacă la asupreală a izbutit să fure mintea cu momeala și să o facă să vorbească împreună, avem înaintare la unire.
Mintea însă se trezește c-a fost furată de gând străin și că se află în altceva decât în ceea ce i era dat după fire; iar când își dă seama de ea însăși și de cele în care se află, avem lupta cea de gând la o clipă hotărâtoare. Se va învoi mintea să meargă după momeală mai departe, sau se va întoarce de la dânsa? Aici e lupta și clipele sunt scumpe; și de cele mai multe ori viața întreagă a unuia sau a mulțime de inși atârnă de lupta nevăzută a câtorva clipe. Dacă întârziem să ne luptăm, se poate întâmpla ca fără veste să fim învăluiți la minte din partea poftei sau a iuțimii, asupra cărora încă aruncă vrăjmașul aprinderea sa. Prin urmare, ostaș al lui Hristos, lupta trebuie dată grabnic și după lege.
Încă din Vechiul Testament se cunoaște războiul cel de gând, despre care David scrie acestea: „Fiica Babilonului (înțelegeți: "satană, satană"), dornică de pustiire, ferice de cel ce-ți va plăti după fapta ce ne ai făcut tu nouă; ferice de cel ce va lua și va lovi de piatră pruncii tăi” (Psalmul 136, 8).
Gândurile celui rău, nălucirile lui (ideiile fixe ale lui), momelile sale, aceștia sunt pruncii vavilonești sau „puii de drac”, după cum îi numește Sfântul Maxim Mărturisitorul. Iar piatra este Hristos sau credința în El, temelia cetății sufletului, piatra cea din capul unghiului, pe care zidarii vremii de atunci n-au băgat-o în seamă (Matei 22, 42). (...) De piatra aceasta trebuie să lovim pruncii vavilonești. (...) De aceea Sfântul Ioan Scărarul zice: „Ca numele lui Iisus Hristos, armă mai tare, în cer și pe pământ nu este!”. Cerul este mintea și pământul inima, în care trebuie să se depene rugăciunea neîncetată a preasfântului nume: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul”, întorcându-se ca o armă mereu întinsă asupra vrăjmașului.
Năvala de gânduri să nu descurajeze pe începători; toată grija să le fie să nu se nevoiască cu gândurile. A nu avea gânduri e tot așa de cu neputință ca și a crede că poți opri vântul, dar, cu orânduire dumnezeiască, vin și vremuri fără furtună.
Ferice de cel ce luptă duhovnicește cu gândurile, lovindu-le de Piatra unghiulară a ființei omenești Iisus.

Si acum alta lature. Parintele Paisie Aghioritul spunea ca oamenii asupra caruia tangalachii are putere sunt acei oameni care au pacate grele nemarurisite (nespovedite) sub patrahir.
Cand intalnea astfel de oameni el le spunea: "Ai dat drepturi diavolului"
Adica diavolul avea putere asupra respectivului tocmai pentru faptul ca nu isi marturisise pacatele. Si deci toti cei care suntem asa trebuie sa mergem sa ne marturisim pacatele.

Si nu in ultimul rand luati-o ca ocrotitoarea pe PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu si ea va va pazi. Oare ce drac are indrazneala in fata Imparatesei Cerurilor ? Nu exista.

Dracii se tem foarte mult de PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu. Oricine se afla sub ocrotirea Maicii Domnului, dracii nu au ce sa-i faca. ei o urasc foarte mult pe PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu ca din Ea S-a Intrupat Dumnezeu Cuvantul prin care a venit izbavirea pentru toti cei ce sedeau in umbra mortii.

Gandurile rele care vin in minte nu se intorc pe toate fetele. Este exact ceea ce spunea Parintele Arsenie Papacioc in citatul pe care l-ai dat.

Parintele Paisie Aghioritul spunea despre ganduri: "Sa lasam elicopterele sa zboare dar sa nu le lasam sa aterizeze"

Diavolul nu e original in nimic, afara de pacat. El, odata instalat, prinde rand, pe rand, toate nivelele noastre de existenta, pana la nivelul constiintei, din care scote o caricatura si o deviere pana la stadii clinice. Caci asa e el: mester in a devia, a deruta, a inbolnavi, a intuneca, ceea ce exista creat de Dumnezeu.

Toata stradania vrajmasului aceasta este; sa traga mintea noastra dinspre Dumnezeu spre sine.

Prin Duhul Sfant suntem antrenati intr-o noua ontologie si cunoastere a conditiei umane (Luca 1, 77): "stiinta mantuirii", innoirea mintii (Romani 12,2), stiinta indumnezeirii omului.

"Fara Mine nu puteti face nimic!" (Ioan 15,5). Dar, "ceea ce la om e cu neputinta, e cu putinta la Dumnezeu." El, Cel care ne-a imbracat la Botez - "innoirea mintii" (Romani 12,2), si darurile Botezului incep sa se dezvolte pe masura izbavirii noastre de patimi, cea dupa nevointa si dupa credinta.

Daca s-au restrans darurile Duhului Sfant, daca insisi credinciosii gasesc ca puterile nu mai au rost in spijinul credintei, e semn ca ne-am departat de Dumnezeu si nu mai avem "stiinta mantuirii"(Romani 10,1 si Luca 1,77), ci un "duh de toropeala" (Romani 11,8)

Ca tot Parintele Arsenie Boca spunea ca :
"Cea mai deformata fiinta in capul omului este Dumnezeu"

A se vedea si intelesul termenului de " μετάνοια-metanoia " din limba greaca.

Vedeti si video -
Parintele Arsenie Papcioc: Cu dracul nu se sta de vorba!
http://www.youtube.com/watch?v=NVQf2Fn2CL0

Numai bine!

Last edited by tot-Laurentiu; 10.04.2011 at 22:17:50.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2011, 23:07:05
tot-Laurentiu's Avatar
Senior Member

Implicit Câți în Hristos v-ați botezat în Hristos v-ați și îmbrăcat" (Gal. 3, 27)

Un ortodox botezat nu trebui sa se teama de farmece sau de vraji caci este imbracat in Hristos. Caci spune Sfantul Apostol Pavel: Câți în Hristos v-ați botezat în Hristos v-ați și îmbrăcat" (Gal. 3, 27)

Cine are frica de farmece si de vraji inseamna ca se indoieste de puterea lui Dumnezeu.
Ar fi bine d stiut ca fara voia lui Dumnezeu nimic nu misca, nici chiar diavolii. Caci spune Mantuitorul in Evanghelie ca pana si perii capului nostru sunt numarati.

Cand Parintele Arsenie Papacioc a spus "cu dracul nu se sta de vorba" nu se referea doar la o discutie in sine, ci se referea si la orice fel de contact cu ingerii cazuti la orice fel de nalucire.

La orice fel de imaginatie bolnava care nu trebuie primita. Sfinii Parinti au numit imaginatia "Podul dracilor"

De fapt asta va fi si arma cea mai puternica din vremea lui antihrist caci el va lucra cu ajutorul nalucirilor. Va face tot felul de "semne" si de "minuni" dar vor fi minuni mincinoase pentru ca el va lucra prin naluciri.

Caci spune Sfantul Apostol Pavel despre antihrist: "Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoțită de tot felul de puteri și de semne și de minuni mincinoase" (II Tes. 2,9)

Video Parintele Arsenie Papacioc despre rugaciune.

http://www.youtube.com/watch?v=UkjTbzYkoFc

Sfântul Nil Ascetul (Athonitul) ne învață adevărata rugăciune :
Rugăciunea este cea mai dumnezeiască și mai sfântă decât toate virtuțile.

Ia aminte, stai în adevăr înaintea lui Dumnezeu în ceasul rugăciunii! Sau nu cumva ești biruit de lauda omenească, și pe aceasta o urmărești, făcând rugăciuni multe și mari ? Să nu te rogi ca fariseul, ci ca vameșul, ca să fii îndreptățit și tu de Domnul! Lauda rugăciunii nu este cantitatea, ci calitatea. Acest lucru apare clar, din parabola vameșului și a fariseului, și din cuvântul Domnului:
Când vă rugați, nu spuneți multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie, vor fi ascultate (Matei 6, 7).

Să nu-ți faci vreo imagine despre Dumnezeu când te rogi, nici să îngădui să apară vreo înfățișare în mintea ta, ci apropie-te nevăzut, de Dumnezeu Cel nevăzut. Să nu poftești să vezi cu ochii trupului tău îngerii, sau puteri, sau pe Hristos; ca să nu se întâmple să-ți pierzi cu desăvârșire mintea, și să primești astfel lupul în loc de păstor, și să te închini vrăjmașilor demoni. Păzește-te de cursele demonilor, pentru că apar acolo unde te rogi în liniște și curat. Deodata îți apare o înfățișare ciudată, ca sa te împingă la mândrie, căci acolo vei bănui că se află dumnezeirea, dar Aceasta este nevăzută și fără formă. Îngrijește-te să ai multă smerenie și bărbăție, și nu se va atinge de tine lucrarea demonilor. Și îngerii, în mod nevăzut, vor alunga departe toată lucrarea lor.

Vedeti aici mai multe: http://vestitorul.blogspot.com/2010/...ne-invata.html

Parintele Arsenie Boca recomanda citirea zilnică a Noului Testament și a cărților „egale” cu Noul Testament. Iar dintre rugăciuni, cel mai adesea a se practica „Rugăciunea minții și «Tatăl nostru» care este rugăciunea cea mai puternică adusă de Domnul Hristos, care cuprinde toate trebuințele noastre.”

Iata si o marturie despre Parintele Arsenie Boca:

Am în mână fotografia Părintelui Arsenie, așa cum 1-am cunoscut și pot să zic că din câți oameni ai lui Dumnezeu am cunoscut, unul mai plin de Duh Sfânt nu am întâlnit.
Când am fost la Drăgănescu, unde picta Părintele, dânsul a stat de vorbă cu fiecare, deci, a stat de vorbă și cu mine. L-am întrebat: „Părinte, pe ce să pun accent? Pe Psaltire, pe acatiste, pe «Doamne Iisuse…», pe cărți sfinte…? Cam asta e rânduiala mea de rugăciune“. Părintele a zis: „Mă, dar cine ți-a spus să faci asta? Zi rugăciunea minții și «Tatăl nostru» la care te poți gândi toată ziua“.

Last edited by tot-Laurentiu; 10.04.2011 at 23:09:24.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2011, 17:05:02
Member

Implicit

Adam - și cei care mai gândiți la fel - eu am probleme mari, n-am timp de urât pe nimeni. (Și nici când îmi era bine, nu puteam duce povara asta, cu urâtul.) A tăia legăturile cu vrăjitorul n-are nici o legătură cu ura.

Mai bine dădeați citatele din Biblie unde se vorbește despre femeia cananeeancă, de demonizații din Gadara sau oricare din aceste pilde. Asta pentru cei care se numesc ortodocși și nu cred că demonii există.

Eu găsesc că e recomandabil să citim Scripturile prin intermediul Sfinților Părinți - sau, la o treaptă mai "mică", prin marii noștri duhovnici. Personal, nu mă simt în stare să interpretez singură și să manevrez citate, decât până la un punct. Sunt foarte multe cărți ale duhovnicilor noștri - și nu numai - și o infimă parte din ei a fost menționată și de Laurențiu, mai sus.

Nu e vorba de frică. Iarăși vă îndemn să recitiți ce-am mai scris și pe celălalt thread și cu alte ocazii: la ora când am pățit aceste lucruri, eu nu eram în Biserică. Are o foarte mare importanță.

N-are nici o legătură cu faptul că ne e frică sau nu. Tot Biserica spune că cei spovediți, împărtășiți și cei care merg regulat la Biserică nu au de ce să se teamă; adevărat. Dar eu eram pe dinafară. Și cu frică sau nu, uite că am ajuns să sufăr foarte mult. Nici acum nu mi-e frică - și de câte ori mă odihnesc mai bine, nici nu mă mai gândesc la ce-a fost ieri și abia aștept să-mi reiau viața normală. Am treabă multă; am destule de făcut și ultimul lucru din lume e să-mi ocup timpul cu gânditul la necazuri din astea.

Se pare că afirmația mea cu a rupe legăturile cu vrăjitorii a creat o oarecare confuzie. Nu discut ce e sfătuit fiecare de duhovnic; asta are niște variații și îl privește pe fiecare. Însă ce am spus, nu vine de la mine; tot citind, în cărțile duhovnicilor și părinților noștri, am aflat. Spun aici, pentru o eventuală edificare (repet, fiecare face cum consideră - și mai bine zis, cum îi recomandă duhovnicul):

- cel care face spiritism sau vrăji este în același păcat grav care se situează la același nivel, dacă vreți, cu sinucigașul. Acești oameni sunt persoane care se despart de bunăvoie de Dumnezeu. Păcatele obișnuite sunt una (că suntem vorbiți de rău, loviți, furați, răniți chiar sau mai știu eu ce rău ni se face - și ne rugăm pentru ei, să-i ierte Dumnezeu), însă aceste păcate sunt altceva. Nu mai pot să vin eu și să-i spun lui Dumnezeu ce să facă. De pildă, gândindu-mă la cazul sinucigașilor - știți că se face acea rugăciune sau pomenire generală, fără a menționa numele persoanei sau spunând "facă-se voia Ta, Doamne" - dar nu a mea. Repet, dacă tot citiți, citiți și o să aflați că nu spun invenții.

Repet, ce spuneți voi aici cu sentimentele creștinești e valabil, însă nu pentru niște păcate extrem de grave. Toată gama paranormalului - inclusiv sinuciderea - apropie mult păcătosul de hulă împotriva Domnului. Nu e vorba de ce-mi face mie vrăjitorul respectiv - ci de starea de cădere a sufletului lui, unde nu mai pot să intervin eu cu nici un fel de rugăciune. Însuși gestul de a mă ruga pentru el e ceva deplasat. Se lasă la iconomia, la voia Domnului, că oricum, El știe mai bine ce face și cum face.

În rest, vă mulțumesc pentru toate sfaturile. Iarăși am mai spus - citesc de ani de zile și m-am întors cu mare bucurie către ortodoxie, nu numai ca spre "ultimul colac de salvare", ci și pur și simplu pentru că este extraordinar de vie și de frumoasă - și este Calea, Adevărul și Viața. Citiți, explorați, nu vă opriți la niște citate pe care le știe toată lumea.

"Rugăciunea inimii" de fapt rezumă exact punctul în care mă aflu de mai mulți ani: nu contează dacă mor mâine, ci mă rog lui Dumnezeu să mă ierte și să nu mă trimită la munci, dacă mă ia mâine. Nu contează nimic, în viață, decât mântuirea. Asta e lecția pe care am învățat-o eu. Ăsta e mesajul meu. Am ajuns într-un punct-limită, în care ordinea priorităților este răsturnată și ajung să văd ce contează, de fapt. Nici măcar moartea nu contează. Contează un singur lucru: mântuirea. Salvarea sufletului. Dacă e să ajungi dincolo, să ajungi la bine. Că am văzut deja de aici, cât de rău este să ai de-a face cu iadul, așa că nici nu vreau să-mi închipui cât ar fi de rău - mult mai rău - dincolo.

Asta trebuie să avem în față, întotdeauna: mântuirea. Grija față de aproape, să ne ferim să jignim, să supărăm, să vorbim de sus, să ne ferim de mândrie, de neomenie. Pentru că din oricare acest pas greșit, ne putem pierde mântuirea.

Iar celălalt mesaj, l-am mai spus: nu e glumă, nu vă lăsați atrași și nu-i lăsați nici pe cei dragi să fie atrași în mreaja asta a paranormalului (de toate gradele - de la "nevinovate" citiri ale horoscopului zilnic, de la emisiuni cu tanti Urania și până la literatură "para" și spiritism, culminând cu vrăjitoria - să nu fie!). Pentru că nu sunt ocupații inofensive deloc și mai devreme sau mai târziu, veți suporta consecințele. Nu vă jucați. Cine face așa ceva, deschide niște porți - și apoi îi va fi foarte greu să le închidă la loc. Credeți-mă că știu ce spun, nu aveți cum să știți cum e chinul pe care-l plătesc zilnic pentru a nu fi fost în Biserică și vă garantez că e foarte tenace și încăpățânat, oricât de multe convingeri am avea și oricât de multe citate am ști.

Doamne ajută!

Last edited by Catisma; 12.04.2011 at 17:16:20.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2011, 17:21:09
Member

Implicit

Când părintele Arsenie Papacioc spunea "cu dracul nu se stă de vorbă!", spune chiar părintele în materialul respectiv, se referă la atacuri de orice tip. De acord, năluciri și cum mai vreți să le numiți sau ce preferați să considerați - intră și ele. Dar intră și atacuri demonice de orice grad. Ortodoxia e mai simplă și mai puțin metaforică decât credem. Părintele vorbește clar, fără portițe multiple de interpretare. Nici n-ar avea sens să facă altfel. Tot el spune clar că există îngeri și demoni. A gândi altfel înseamnă că degeaba ne numim ortodocși și ne furăm căciula singuri.

Dacă mai țineți minte, părintele Arsenie Boca a avut o viziune în care i s-a spus că în vremurile din urmă, una din înșelările vrăjmașului va fi să-i facă pe oameni să creadă că diavolul nu există. Exact către asta se și tinde, dacă observați atent - inclusiv printre credincioși. Sunt mulți care preferă să expedieze problema ca fiind "metafore" sau "interpretări". Ortodoxia nu e un teren nebulos.

Mă bucur că i-ați menționat pe părinții Arsenie Papacioc și părintele Arsenie Boca. Sunt printre părinții mei preferați.

Last edited by Catisma; 12.04.2011 at 17:25:19.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2011, 17:36:00
Member

Implicit Multă superfluitate

...Și stau de vorbă cu Hristos. Eu cred că e un lucru elementar, căci unde ne putem îndrepta pentru ajutor, decât către El? Eu ce tot spun de atâtea luni, inclusiv pe thread-ul celălalt și tot timpul, și acum câteva minute?

Am o rugăminte: dacă nu citiți tot ce am scris sau vi se pare greu să faceți o sinteză pe baza relatării mele, vă rog frumos de tot, nu mă mai amărâți. Că și așa am destule.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2011, 10:38:50
tot-Laurentiu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Catisma Vezi mesajul
Când părintele Arsenie Papacioc spunea "cu dracul nu se stă de vorbă!", spune chiar părintele în materialul respectiv, se referă la atacuri de orice tip. De acord, năluciri și cum mai vreți să le numiți sau ce preferați să considerați - intră și ele. Dar intră și atacuri demonice de orice grad. Ortodoxia e mai simplă și mai puțin metaforică decât credem. Părintele vorbește clar, fără portițe multiple de interpretare. Nici n-ar avea sens să facă altfel. Tot el spune clar că există îngeri și demoni. A gândi altfel înseamnă că degeaba ne numim ortodocși și ne furăm căciula singuri.
V-am scris si despre ganduri, cititi mai cu atentie comentariul. Si nu este nimic metaforic. Toate aceste sfaturi sunt din experienta Sfintilor Painti care au dus lupte grele cu vrajmasul in razboiul nevazut si pe care ei le-au trait
Acestea ar trebui sa le cunoasca toti crestinii ortodocsi pentru ca vrajmasul manutuirii nu este de ieri de azi, ci are o experienta de mii de ani, i-au trecut "pin mana" generatii peste generatii si si-a multiplicat metodele de amagire. Este desavarsit in rautate de o "inteligenta luciferica" cum s-a mai spus. Antihist va fi uraciunea putiiirii care prin metodele sale va lua mintile oamenilor. Cea mai mare parte din locuitorii planetei il vor vedea ca pe un geniu, le va lua mintile si-i va face sa i se inchine. Cele mai putenice arme ale lui vor fi fariseismul-fatarnicia, adica va juca un crestinsim teatral, apoi tulburarea oamenilo care este hrana lui,
Sfantul Nil Athonitul a profetit despre antihrist ca:
Citat:
"La inceput se va arata bland, ca sa plece popoarele la inselaciunea lui, si sa-l puna imparat. De asemenea, se va arata cu pace si smerenie, ca sa i se inchine toti, fiindca hrana lui Antihrist este tulburarea oamenilor; caci, cand se vor tulbura oamenii, atunci el se va bucura."
Si cea mai perciculoasa arma vor fi nalucirile cu ajutorul carora va face pe lume sa creada ca el este hristos si va cere sa i se slujeasca ca lui Dumnnezeu.

Cu aceasta arma din urma va insela chiar si dintre cei alesi
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre vraji, farmece sadiy Generalitati 7 11.10.2011 11:49:26
Despre vraji si necazuri de la diavol. Povestea mea Catisma Vrajitoria 153 30.09.2010 11:14:20
Despre Vraji patinina34 Vrajitoria 18 22.06.2010 20:06:43
Despre vraji -parintele Argatu idealist Vrajitoria 1 14.05.2010 12:57:13