Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2011, 00:20:36
gabriel 30 gabriel 30 is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gloupgloup Vezi mesajul
Buna seara tuturor,

in ultima vreme intampin o problema foarte mare, care ma macina incet incet.

De cateva luni mi-am schimbat locul de munca, preferand sa lucrez impreuna cu un prieten, ca si subaltern al lui.Stiind ca omul respectiv a urmat Seminarul si facultatea de Teologie, m-am gandit ca este un om sincer, insa m-am inselat amarnic, tot ce urmareste este satisfactia lui materiala, fara a se gandi la cei din jurul sau, asa cum sustine.

In ultima saptamana am aflat insa ca ma minte cu nerusinare, am aflat datorita neglijentei lui si priceperii mele, poate a fost un dar si de la Dumnezeu, sa-mi deschida ochii, sa vad cu cine am de-a face.

Problema cea mai mare este ca nu stiu cum sa procedez.Afacerea este a unor straini, el are doar un contract cu ei pentru administrarea afacerii.Din comportamentul lui observ ca ii este frica incontinuu ca cineva sa-i ia afacerea, lucru care pe mine nu ma intereseaza, mai ales ca mi-e prieten.Insa el crede ca asta vreau sa fac, desi i-am spus de nenumarate ori ca acest lucru nu ma intereseaza.
Din comportamentul strainilor observ ca apreciaza foarte mult faptul ca eu am venit sa lucrez in societatea respectiva, cu rezultate foarte bune in cele cateva luni pe care le am impreuna cu ei.

Cat de mult gresesc daca le spun adevarul strainilor despre toate cele pe care le observ?Pentru ca seful meu roman ii minte si pe ei doar pentru satisfactii materiale si minte cam pe toata lumea pentru satisfactii materiale, chiar daca este o persoana care cunoaste foarte bine Preoti si oameni ai Bisericii in functii destul de inalte, chiar si pe acestia ii minte.

Faptul ca a urmat teologia nu are absolut nici o legatura cu omul in sine.Omul poate fi bun sau rau si cu facultatea de teologie si fara,depinde numai de sufletul lui.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 00:26:07
gloupgloup gloupgloup is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriel 30 Vezi mesajul
Faptul ca a urmat teologia nu are absolut nici o legatura cu omul in sine.Omul poate fi bun sau rau si cu facultatea de teologie si fara,depinde numai de sufletul lui.
Intr-adevar, poate nu are legatura, dar apropierea foarte stransa de Biserica si comportamentul religios (poate uneori fals) m-a determinat sa am incredere foarte mare in aceasta persoana.

Nu pot spune ca sunt o persoana foarte "bisericoasa", insa pot spune cu tarie ca sunt o persoana care crede in Dumnezeu si in ceea ce ne-a pregatit tuturor.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 11:56:37
andra_v andra_v is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.02.2009
Implicit

Pana la urma n-am inteles exact in ce constau faptele sale ilegale. Si, in fond, despre ce afacere e vorba, in ce mod isi pagubeste clientii si, cel mai important, cum poti dovedi activitatile sale frauduloase. Pentru ca, in cazul in care abordezi un client, este foarte probabil sa te creada pur si simplu invidios.
Din ce te-ai prins ca individul isi tepuieste partenerii? Te-a pus pe tine personal sa faci ceva ilegal? Daca dezvalui afacerea risti tu ceva? Parerea mea ca ar trebui sa pleci si sa-ti vezi de treaba, in primul rand sa fii tu acoperit.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 00:22:33
caty_deea's Avatar
caty_deea caty_deea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Buna seara tuturor,

De cateva luni mi-am schimbat locul de munca, preferand sa lucrez impreuna cu un prieten, ca si subaltern al lui.Stiind ca omul respectiv a urmat Seminarul si facultatea de Teologie, m-am gandit ca este un om sincer, insa m-am inselat amarnic, tot ce urmareste este satisfactia lui materiala, fara a se gandi la cei din jurul sau, asa cum sustine.

In ultima saptamana am aflat insa ca ma minte cu nerusinare, am aflat datorita neglijentei lui si priceperii mele, poate a fost un dar si de la Dumnezeu, sa-mi deschida ochii, sa vad cu cine am de-a face.

Problema cea mai mare este ca nu stiu cum sa procedez.Afacerea este a unor straini, el are doar un contract cu ei pentru administrarea afacerii.Din comportamentul lui observ ca ii este frica incontinuu ca cineva sa-i ia afacerea, lucru care pe mine nu ma intereseaza, mai ales ca mi-e prieten.Insa el crede ca asta vreau sa fac, desi i-am spus de nenumarate ori ca acest lucru nu ma intereseaza.
Din comportamentul strainilor observ ca apreciaza foarte mult faptul ca eu am venit sa lucrez in societatea respectiva, cu rezultate foarte bune in cele cateva luni pe care le am impreuna cu ei.

Cat de mult gresesc daca le spun adevarul strainilor despre toate cele pe care le observ?Pentru ca seful meu roman ii minte si pe ei doar pentru satisfactii materiale si minte cam pe toata lumea pentru satisfactii materiale, chiar daca este o persoana care cunoaste foarte bine Preoti si oameni ai Bisericii in functii destul de inalte, chiar si pe acestia ii minte.

Ai incercat sa vb cu amicul sa ii explici ca greseste?
Ar fi bine ca tu sa vb cu duhovnicul inainte sa iei o decizei

Am auzit un caz in care o fata vroia sa se duca la duhovnicul prietenei ei care gresise cu ceva, ca sa o ia usurel la spovedanie si sa o povatuiasca.Si asta din iubire.Acum nu stiu daca e cel mai bun sfat
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 00:28:25
gloupgloup gloupgloup is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caty_deea Vezi mesajul
Ai incercat sa vb cu amicul sa ii explici ca greseste?
Ar fi bine ca tu sa vb cu duhovnicul inainte sa iei o decizei

Am auzit un caz in care o fata vroia sa se duca la duhovnicul prietenei ei care gresise cu ceva, ca sa o ia usurel la spovedanie si sa o povatuiasca.Si asta din iubire.Acum nu stiu daca e cel mai bun sfat
Am incercat de nenumarate ori sa-i spun ca greseste, raspunsul lui este "Dumnezeu ne iarta pe noi pacatosii" atunci cand ii spun ca nu este corect nici fata de afacere, nici fata de el sa-i minta pe cei ce ii asigura traiul de zi cu zi.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 00:33:36
caty_deea's Avatar
caty_deea caty_deea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Am incercat de nenumarate ori sa-i spun ca greseste, raspunsul lui este "Dumnezeu ne iarta pe noi pacatosii" atunci cand ii spun ca nu este corect nici fata de afacere, nici fata de el sa-i minta pe cei ce ii asigura traiul de zi cu zi.
Nu ma mira raspunsul lui ,pt ca asta avem si noi in minte cand pacatuim zi de zi,stiind ca e pacat.
Dar pana cand o sa mai rabde Dumnezeu?Da, ne iarta de 70 de ori cate 7,dar asta nu inseamna ca nu vine si mania Lui asupra noastra.
Si o mama isi iarta copilul cand greseste ,dar il pedepseste ca sa se indrepte
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 00:59:47
Banned

Implicit

Citat:
Este un raspuns tipic de fariseu si prefacut.Si este abuz fata de bunatatea lui Dumnezeu.Nu -ti fa griji,pentru ca pentru astfel de ipocriti ca acea persoana are Dumnezeu propriile Lui metode de indreptare.Dumnezeu vede TOT si NIMIC nu lasa nepedepsit,ORICINE ar fi acea persoana.ORICINE isi bate joc de aproapele sau ORICE functie ar detine...va fi pus la punct.
A face o anumita facultate nu are absolut nici o legatura cu omul in sine.In Iad sau in Rai se vor duce la fel de multi care au facultatea de teologie,la fel si cu cei care au facultatea de chimie sau biologie,de exemplu.Nimeni nu este scutit de pedeapsa Divina atunci cand traieste o viata prefacuta si profita de cel de langa el.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 12:48:37
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
Buna seara tuturor,

Problema e că nu-mi dau seama exact despre ce minciuni este vorba
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 13:09:31
Banned

Implicit

Citat:
Buna seara tuturor,

Intr-un om nu iti pui increderea pentru ca a urmat Seminarul de Teologie,asta nu este un criteriu al increderii,ORICINE poate urma acest seminar.Asta nu inseamna ca cine l-a urmat e si de incredere.Increderea adevarata se stabileste dupa cu totul alte criterii si in timp....

Desigur ca un crestin adevarat,nu doar nominal sau de forma,cum majoritatea sunt, are obligatia sa acorde increderea sa ORICARUI om,fie el absolvent de Seminar teologic sau proaspat eliberat din puscarie pentru furt....Si atunci cand i se greseste,la fel,are obligatia sa ierte de 70 de ori cate 7 asa cum a poruncit Mantuitorul...la fel cum si El ne-a iertat pe noi,de un miliard de ori cate un miliard,la cate pacate avem,daca vrem sa fim iertati incontinu trebuie si noi sa iertam incontinu fara oprire.

Daca nu facem asta,Iadul ne mananca.....
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Umorul in discursul religios orfelina1 Generalitati 41 19.07.2012 06:57:26
experiment "religios" oni91 Teologie si Stiinta 10 22.01.2008 21:26:01
Radio religios Firuflorin82 Biserica Ortodoxa si Massmedia 30 01.01.2008 20:32:20
divortul "religios" Corina_Mihaela Nunta 1 05.09.2007 10:28:13
extremismul religios niceboyrom Generalitati 1 17.12.2006 13:20:57