![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu pot crede că își poate imagina cineva că a te îmbulzi - la moaște, la agheasmă sau chiar la miruit - ar fi o dovadă de credință. Dovadă de credință este răbdarea și buna rânduială. Îmbulzeala este mai degrabă caracteristică "gloatei înfierbântate" (altceva decât "poporul") care într-o zi strigă: "Osana!", iar în altă zi, cu tot atâta convingere, strigă: "Răstignește-L!" Dar să nu uităm că și pe aceia i-ar fi primit Domnul, că și pentru ei S-a rugat și S-a întristat. Și să nu ajungem iar la judecare. Oricât ar fi de neplăcute momentele acelea de îmbulzeală, dacă ne simțim mai buni decât ei, dacă ni se pare că ne purtăm mai bine, atunci creștinește ar fi să ne rugăm pentru toți.
|
||||
|
||||
![]()
Daca imbulzeala ar fi data de dorinta arzatoare de a te impartasi de sfintele moaste, ai mai inchide ochii. Dar cand ii vezi ca se imbulzesc pentru a atinge diverse lucruri si obiecte de moaste si in loc sa le sarute, le ating, este explicabila imbulzeala.
Dumnezeu lucreaza in chip minunat si de la distanta. Daca un om nu ar ajunge din diverse motive sa sarute sfintele moaste, dar sta la rand cum se cuvine, fara sa se revolte pe cineva, fara sa graiasca de rau impotriva cuiva, fiti siguri ca Dumnezeu ii va impartasi tainic harul. Asa ca nu e nevoie de imbulzeala. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este vorba de o intelegere gresita a unui aspect teologic care tine de sfintirea materiei prin cele sfinte mai presus de materie, intelegere gresita din care perspectiva cele materiale sfintite au o putere in sine, de obicei vazuta intr-un fel asemantoar cu cea a talismanelor, amuletelor, etc. Adica scurt pe noi, romanul imbulzitor la cele sfinte gandeste la fel ca hotul care crede ca daca fura o icoana facatoare de minuni, rugaciunile lui in prezenta acelei icoane vor fi ascultate intr-un mod special si toate dorintele i se vor indeplini. Ca doar e facatoare de minuni. |
|
|||
|
|||
![]()
Am asistat deseori la astfel de imbulzeli,chiar in direct sa zicem,insa chiar daca pe moment m-a deranjat ,am incercat imediat sa-mi fac "autocritica"...de ce??pentru simplu motiv,ca am vazut oameni "luati de val".....sau pe sus...de catre cei care nu au "nici un Dumnezeu"...apoi am incercat sa-i inteleg si pe cei..(nerabdatori)..si mi-am zis in sinea mea..."saracii ,or fi avand probleme foarte grave,sau or fi ramas cu ceva "amintiri "din vremea "raposatului"......pina la urma cine sa stie? cine sa ne judece?decit numai Bunul Dumnezeu........
|
|
|||
|
|||
![]()
eu pe unde am fost,tot la fel sa intimplat este un fenomen dupa '90 si se pare ca ia proportii,oare sa schimbat ceva ce nu stim in credinta noastra si tot ce e de furat e mai bun?.
oare ce spun cei ce practica intratul in fata despre acest lucru,oare constientizeaza ca fac un rau si lor si aproapelui?oare primesc Harul lui Dumnezeu,dar: Binecuvintarile si ploaia cad si peste cei drepti si peste cei nedrepti.dragi frati crestini,sa ii ingaduim si pe acesti disperati ca la rindul nostru Domnul si Mintuitorul nostru IIsus Hristos sa ne mai ingaduie pe toti.Amin. Dumnezeu sa ne dea gindul cel bun si vorba parintelui Cleopa:rabdare,rabdare si iar rabdare.Amin. Last edited by mihaila_alin; 17.05.2011 at 15:43:04. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oamenii astia nu constientizeaza ca alearga la izvor cu vasul bine astupat. Ca s-o mai lipi de vas pe dinafara cateva picaturi de apa, nu ii ajuta chiar deloc, doi pasi mai incolo tot vor muri de sete. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
noi doar presupunem. am uitat sa va spun eu nu intru in fata ca mi-e frica de cumag pe circa,sau intre coarne. Last edited by mihaila_alin; 17.05.2011 at 16:14:44. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Despre telefonul mobil-este folositor? | ionut12 | Generalitati | 31 | 05.07.2013 14:36:51 |
eu nu inteleg ceva: despre evrei | annajanette | Generalitati | 10 | 17.05.2010 00:38:50 |
Cere este opinia ta despre USA ? | Eutifiev_EMI | Generalitati | 44 | 20.07.2008 00:38:54 |
|