![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frumos citat... Ispitele sunt peste tot. Cu ani in urma, eu ma rugam mai mult decat acum si am avut o ispita.. nici nu stiu cum sa va spun, rugandu-ma simteam un miros nemaintalnit... Si am devenit mandra... Deci ispita.. M-am gandit apoi ca e o inselare... Mai recent, mi s-a intamplat sa ma trezesc pe timp de noapte si sa simt ca nu ma pot misca si in acelasi timp simteam ca era o prezenta in incapere.. M-am speriat si am zis rugaciunea inimii si m-am putut misca si inchina. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.youtube.com/user/innocent.../0/ZsMn0GOMSO4 |
|
|||
|
|||
![]()
Ba da, mi-as dori sa am din nou lacrimi cand ma rog...
Numai sa nu ma mandresc din nou....ca eu gata, daca imi da Dumnezeu vointa sa postesc sau sa staruiesc in rugaciune, eu imediat ma mandresc.. Cred ca si vorbind despre asta, ma mandresc.. Iertati-ma. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu... nu ne incearca, dar ingaduie diavolului sa ne ispiteasca, atat cat noi insine putem suporta ispita. Niciodata nu vor veni asupra noastra ispite mai mari decat Dumnezeu stie ca nu le putem suporta. Iar toate astea din dorinta de a ne intelepti si de a-L cunoaste cat mai bine. Ca majoritatea dintre noi ramanem orbi si surzi la toate semnele din jurul nostru si ca dezamagim cu fiecare cadere in ispita, desi nu o recunoastem, sau o facem doar ca imagine a unei false smerenii, Dumnezeu stie exact ce-i in capul nostru. Tocmai de aceea uneori pare sa-si intoarca fata de la noi, in timp ce noua ni se pare o mare nedreptate. De la Sfintii Parinti, stim ca diavolul nu cunoaste gandurile bune, dar pe cele rele intotdeauna le stie, ca doar el le initiaza. Paradoxul este ca uneori, ceea ce noi credem ca sunt ganduri bune, ele sa fie de fapt izvorate din mandrie. Iar mandria este cea mai delicata ispita pe care prea putini dintre noi o percepem sau o recunoastem. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citind din viața Sfântului Mucenic Ciprian, vedem din însuși glasul diavolului că Semnul Sfintei Cruci îl arde: <<[...]Iar diavolul, fiind silit de puterea lui Dumnezeu, deși nevrînd, a mărturisit: "Nu putem, a zis el, să privim spre semnul crucii, ci fugim de dînsul, căci ne arde precum focul și ne gonește departe" [...]>>. De asemenea, Arhimandritul Ilarion Argatu a dat nenumărate sfaturi duhovnicești prin care ajută pe creștinii cuprinși de duhuri necurate: "[...]Rugăciunea îi arde pe diavoli, le produce suferință ca o arsură. [...]Diavolul îl alungi stropind cu Agheasmă prin casă, afumând cu tămâie și citind rugăciuni[...]". În plus știm că cele mai puternice rugăciuni împotriva diavolului sunt Moliftele Sfântului Vasile cel Mare, care prin citirea lor îi determină adesea pe cei demonizați să răcnească: "Mă arde. Nu mă omorâți". Iertare, poate nu am înțeles ce vrei să spui, și am scris ceva ce deja știai. Doamne ajută! |
|
||||
|
||||
![]()
Din scrierile Sfintilor Parinti retinem ca diavolul nu cunoaste gandurile omului. De aceea se recomanda rugaciune lui Iisus sau a mintii. Daca vom avea pururea in minte numele lui Iisus ne vom impartasi de puterea Lui.
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca rostim rugaciunea cu voce tare, ne aude dar gandurile nu le cunoaste.
|
|
||||
|
||||
![]()
Gandurile sunt cunoscute de Unul singur , Dumnezeu ! Diavolul numai vazand pe cineva ca se roaga , se cutremura , se tulbura , si la randu-i lupta impotriva celui ce se roaga cu tot felul de ispite , ingaduite de Dumnezeu pentru intarirea noastra . Nimic nu se misca in lumea asta , fara voia Lui !
|
||||
|
||||
![]()
Când te rogi cu inima deschisă, să știi că un lucru e sigur...în momentul ăla ruga ta îl arde pe diavol, îl sugrumă de tot...asta-i arma noastră, a creștinilor, împotriva satanei...rugăciunea...mai cu seamă, rugăciunea inimii...
|
|
||||
|
||||
![]()
Foarte bine venita completarea ta , si doresc sa adaug doar atat : sa ne facem semnul Sfintei Cruci ori de cate ori putem , fara rusine si retinere !
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Se asculta muzica in post? | Mia Mia | Postul | 3 | 03.05.2013 07:30:23 |
Cand ne asculta Dumnezeu? | armanda | Generalitati | 26 | 05.05.2012 11:29:39 |
Pacatul de-a asculta rap | anonim97 | Generalitati | 5 | 19.09.2011 23:02:06 |
A aparut o Manastire care nu asculta de BOR pentru erezia ecumenismului | Aurelia2010 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 72 | 01.11.2010 22:46:47 |
Cum inseala diavolul pe om | C-tin | Mari Duhovnici si predicile lor | 17 | 22.03.2008 13:47:41 |
|