Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2012, 12:56:10
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Daca Papa e interesat de politica si imagine, va merge la Bucuresti, ca si predecesorul sau, daca e interesat intr-adevar de oameni, va merge in Ardeal, ca acolo minoritatea catolica e mai numeroasa.
Dar treaba prin Roma nu are?
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 13:48:13
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Dar treaba prin Roma nu are?
Domnule, ca episcop al Romei, P.S. Benedict are, probabil, multă treabă. Dar, ca și cap al Sfintei Biserici Universale și vicar al lui Cristos pe pâmânt, Sanctitatea Sa are treabă oriunde doi sau trei se adună în numele Șefului său. În fond, nu înțeleg ce anume aveți împotriva unui oaspete pe care îl iubim atât de mult. Puteți să nu veniți să îl întâmpinați la aeroport, nu e obligatoriu. Tot așa cum mie nici nu-mi trece prin cap să fiu de față când vine patriarhul Moscovei să vă viziteze și să îl viziteze pe fratele lui, Daniel Ciobotea. Dar nici nu sunt împotriva unei asemenea vizite, nici nu-i spun să își vadă de treabă pe la el, pe la Kremlin. Nici nu sugerez că are interese de imagine, ori politice, ci mi-ar plăcea să cred că ceea ce îl animă pe un patriarh sovietic nu este altceva decât lucrul în Via Domnului și că are intențiile cele mai serafice, ca serafimii de pe camilafca preafericirii sale.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 14:01:26
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
În fond, nu înțeleg ce anume aveți împotriva unui oaspete pe care îl iubim atât de mult. Puteți să nu veniți să îl întâmpinați la aeroport, nu e obligatoriu.
Nu are nimeni nimic împotriva acestui oaspete. (Să fie papa oare oaspe sau stăpânul lumii întregi?) Este liber să vină așa cum este liber să și plece și să își vadă de drumul și de treaba lui. Noi îi dorim drum-bun încă de pe acum. Toată problema este să nu ne aducă și să ne lase pe aici prin România diavolii care îl însoțesc pe episcopul Romei. Sau dumneavoastră nu credeți că diavolii pot lucra chiar și prin intermediul episcopilor și chiar prin intermediul papei? Dar chiar Christos i-a spus lui Petru: "Mergi înapoia mea, satană!"

Last edited by Decebal; 05.08.2012 at 14:04:44.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 17:01:30
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Nu are nimeni nimic împotriva acestui oaspete. (Să fie papa oare oaspe sau stăpânul lumii întregi?) Este liber să vină așa cum este liber să și plece și să își vadă de drumul și de treaba lui. Noi îi dorim drum-bun încă de pe acum. Toată problema este să nu ne aducă și să ne lase pe aici prin România diavolii care îl însoțesc pe episcopul Romei. Sau dumneavoastră nu credeți că diavolii pot lucra chiar și prin intermediul episcopilor și chiar prin intermediul papei? Dar chiar Christos i-a spus lui Petru: "Mergi înapoia mea, satană!"
Vedeti ca desi Domnul a spus "Mergi inapoia mea, satana", nimeni nu a indraznit sa afirme despre apostolul Petru ceea ce afirmati dvs. despre papa, cum ca ar fi insotit de diavoli.
Si apropos de Decebal, vedeti ca el nu a zis poporului sa plateasca linistit tributul Romei, adica Cezarului, asa cum Domnul ceruse evreilor. Niciodata Domnul nu a dorit o biserica faramitata si condusa de orgolii, nici nationale nici de alta natura, ci a dorit ca oamenii sa isi ia crucea si sa-L urmeze, si stiti ce a spus despre morti, cine sa-i ingroape. Mesajul este limpede. Luptele pentru putere si proprietati nu vin de la Domnul...
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 15:09:08
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Domnule, ca episcop al Romei, P.S. Benedict are, probabil, multă treabă. Dar, ca și cap al Sfintei Biserici Universale și vicar al lui Cristos pe pâmânt, Sanctitatea Sa are treabă oriunde doi sau trei se adună în numele Șefului său.
Ce glumeț e domn doctor azi!
Citat:
În fond, nu înțeleg ce anume aveți împotriva unui oaspete pe care îl iubim atât de mult.
1. N-am zis că aș fi împotriva vreunei vizite a unui șef de stat.
2. Pluralul ăla e pluralul regal?
Citat:
Puteți să nu veniți să îl întâmpinați la aeroport, nu e obligatoriu. Tot așa cum mie nici nu-mi trece prin cap să fiu de față când vine patriarhul Moscovei să vă viziteze și să îl viziteze pe fratele lui, Daniel Ciobotea. Dar nici nu sunt împotriva unei asemenea vizite, nici nu-i spun să își vadă de treabă pe la el, pe la Kremlin. Nici nu sugerez că are interese de imagine, ori politice, ci mi-ar plăcea să cred că ceea ce îl animă pe un patriarh sovietic nu este altceva decât lucrul în Via Domnului și că are intențiile cele mai serafice, ca serafimii de pe camilafca preafericirii sale.
Cineva nu s-a spălat pe dinți azi-dimineață!
Reply With Quote
Vechi 05.08.2012, 17:01:34
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Domnule, ca episcop al Romei, P.S. Benedict are, probabil, multă treabă. Dar, ca și cap al Sfintei Biserici Universale și vicar al lui Cristos pe pâmânt, Sanctitatea Sa are treabă oriunde doi sau trei se adună în numele Șefului său. În fond, nu înțeleg ce anume aveți împotriva unui oaspete pe care îl iubim atât de mult. Puteți să nu veniți să îl întâmpinați la aeroport, nu e obligatoriu. Tot așa cum mie nici nu-mi trece prin cap să fiu de față când vine patriarhul Moscovei să vă viziteze și să îl viziteze pe fratele lui, Daniel Ciobotea. Dar nici nu sunt împotriva unei asemenea vizite, nici nu-i spun să își vadă de treabă pe la el, pe la Kremlin. Nici nu sugerez că are interese de imagine, ori politice, ci mi-ar plăcea să cred că ceea ce îl animă pe un patriarh sovietic nu este altceva decât lucrul în Via Domnului și că are intențiile cele mai serafice, ca serafimii de pe camilafca preafericirii sale.
stai liniștit și nu te enerva.
stai să vezi când o veni, câte zeci de mii de ortodocși o să vină să îl vadă. și cum o să se înghesuie să ia binecuvântare de la el.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2012, 11:58:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
stai liniștit și nu te enerva.
stai să vezi când o veni, câte zeci de mii de ortodocși o să vină să îl vadă. și cum o să se înghesuie să ia binecuvântare de la el.
Mă îndoiesc de așa zisele zeci de mii de ortodocși, însă ca și în cazul lui Ioan Paul II, și vizita lui Benedict-Ratzinger se face tot în scopuri prozelitiste și în scopuri de presiuni internaționale asupra României pentru rezolvarea "problemei greco-catolice". Poate nu știți că în 1999 când a venit papa Woytila în România i-a dat 100.000 de dolari gratis patriarhului Teoctist (evident pentru BOR) pentru catedrala neamului (sau, în sfârșit, ceea ce se preconiza încă de pe vremea lui Teoctist despre viitoarea catedrală a mântuirii neamului).

Last edited by Decebal; 11.09.2012 at 09:43:10.
Reply With Quote
Vechi 07.08.2012, 11:27:37
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
Șeful diplomației românești a anunțat, de curând, că este în fază de proiect o nouă vizită în România a Suveranului Pontif. Cea precedentă a avut loc în anul 1999 și a polarizat interesul a sute de mii de catolici și nu numai.

Dl Andrei Marga s-a mai referit la rezolvarea unor probleme care așteaptă de mult rezolvarea, precum aceea a proprietăților Bisericii Greco-Catolice încă neretrocedate sau ca "cazului Cathedral Plaza", în care, ca de obicei, Biserica a câștigat procesul, dar lucrurile au rămas tot așa.

Sursa: http://www.adevarul.ro/actualitate/p...747525457.html

Sper din toată inima că, de astă dată, Sanctitatea Sa va vizita nu numai Bucureștiul, dar și Ardealul. Mulți greco-catolici, în frunte cu toți episcopii lor, au apărat Unirea cu Roma chiar cu prețul vieții. Încercata noastră Biserică ar merita o vizită papală. Sanctitate, inima Bisericii Române Unite nu este Bucureștiul, ci Blajul și Alba-Iulia. Și această inimă se roagă și bate pentru capul ei !

Ce frumos ar fi să se urgenteze cauza de beatificare a Mons Vladimir Ghica, prelat apostolic mort cu faimă de martir, precum și cauzele de beatificare ale episcopilor greco-catolici sau a unor episcopi romano-catolici, precum Mons Durcovici ! Oare ar putea exista o mai frumoasă încununare a unei vizite petrine decât o Sfântă Liturghie de beatificare a prelaților români care au murit pentru Cristos ?
Domnule Mihnea Dragomir, intreb si nu retoric, din punct de vedere teologic (inclusiv eclezial) cum puteti sustine ca este pertinenta "rezolvarea" problemelor prin compromisul (evident in detrimentul filocaliei) "greco-catolic".
Intrebati-va va rog constiinta (atat cea de preot daca o aveti cat si cea de credincios si de om, chip al prototipului Hristos): oare asta vrea Hristos de la noi? sa cautam interesele lumesti in detrimentul celor duhovnicesti? Oare este pertinent (duhovniceste intru Duhul Sfant) sa fie inlocuit primatul Sfantilor Parinti (Sinod) cu primatul unui singur preot?
Oare ati uitat "din gura a doi sau trei sa se statorniceasca tot adevarul"... "Parutu-sa Duhului Sfant si noua"....

"Sa dam cezarului cele ce sunt ale cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu".

Biserica este a lui Hristos Iisus si desi este (si) in lumea aceasta, ea este deja in ziua a 8-a... vesnicia.

Vai de cei ce pun interesele (aspectele) lumesti ale Bisericii intaintea celor duhovnicesti! Vai de cei ce vad in Biserica doar un bun prilej de a-si implini aspiratiile vanitoase, viclene ale slavei desarte si mandriei!

Ferice de cei ce vad in Biserica, pe Hristos Iisus cel inviat!

Asadar sa luam aminte. Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul.

P.S. Din princina unor atitudini care inca mai sustin greco-catolicismul ca "solutie viabila", pertinenta... este impiedicat dialogul onest. Oare considerati ca ortodocsii sunt orbi (duhovniceste, ecleziologic, teologic...)
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 07:57:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
din punct de vedere teologic (inclusiv eclezial) cum puteti sustine ca este pertinenta "rezolvarea" problemelor prin compromisul (evident in detrimentul filocaliei) "greco-catolic".
Benedict-Ratzinger vine să își vadă opera săvârșită până accum de tot felul de infiltrați și slugiu ai Vaticanului, direcți sau indirecți, precum și de a face noi presiuni pentru restituirea "proprietăților" foștilor uniți pentru ca să își poată susține și din resurse interne prozelitismul anti-ortodox printre răsăriteano-catolici (ortodocși) al catolicismului vaticanez. Așa zisa vizită nu este deci decât încă un prilej pentru a reînnoi presiunile internaționale asupra României pentru a face sluj în fața "stăpânilor" acestei lumi, anume papa și cu gașca lui de vicleni și perverși oculți.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2012, 14:23:15
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Benedict-Ratzinger vine să își vadă opera săvârșită până accum de tot felul de infiltrați și slugiu ai Vaticanului, direcți sau indirecți, precum și de a face noi presiuni pentru restituirea "proprietăților" foștilor uniți pentru ca să își poată susține și din resurse interne prozelitismul anti-ortodox printre răsăriteano-catolici (ortodocși) al catolicismului vaticanez. Așa zisa vizită nu este deci decât încă un prilej pentru a reînnoi presiunile internaționale asupra României pentru a face sluj în fața "stăpânilor" acestei lumi, anume papa și cu gașca lui de vicleni și perverși oculți.
Vom vedea aceasta abia dupa... consider ca noi suntem datori sa ne rugam lui Dumnezeu sa ii lumineze cu harul Sau pe mai marii nostri, preoti, episcopi, mitropoliti, patriarh nu sa ii impiedicam sa isi faca datoria de Pastori ai turmei (trupului) lui Hristos Iisus, Biserica... de iconimi ai Sfintelor Taine. Fiecare raspunde pentru roul sau in Biserica in fata lui Hristos Iisus... si astfel unii vor auzi: "plecati de aici nu va cunosc pe voi" iar altii "bine ai colucrat cu harul Meu sluga buna si credincioasa".

Mai in gluma mai in serios, daca eram noi mai buni... eram noi pusi de Dumnezeu sa fim pastori si ei pastoriti.
Asta nu implica ascultare orbeasca... ci ascultare duhovnicesca dupa modelul Sfintilor Parinti.

Am toata incredera in conducerea BOR implicata in dialogul cu BC, ca ajutata de harul lui Dumnezeu va sti sa fie "blanda ca un porumbel si inteleapta ca un sarpe". Teologi ortodocsi contemporani de mare valoare precum Ahidiac. Prof. Univ. Dr. Ioan Ica Jr este si membru in aceasta comisie. Peronal cosider ca teologi de asemnea anvergura nu pot fi usor "trasi pe sofara". Pr.Prof.Univ. Dumitru Staniloae in balndetea sa era foarte ferm in ceea ce priveste teologia, teopraxia, teognosia ortodoxa.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noua carte de identitate biometrica din 2013 stefmir Generalitati 186 21.01.2013 07:35:47
Institutia papala danyel Biserica Romano-Catolica 28 06.01.2013 22:26:39
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Vizita unui sfânt Carmen FUNIERU Calugarul 6 26.09.2010 23:46:01
Iarasi despre infailibilitatea papala leloup Biserica Romano-Catolica 397 06.02.2009 19:37:50