![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
nu si ai perfecta dreptate din punctul meu de vedere. suntem victimele(atat barbatii cat si femeile)a unor idei invechite si adanc inradacinate in mentalitatea multora. din pacate am auzit asemea idei din partea unor tineri. eu nu as suporta sa stau acasa si sa fiu intretinuta de sot sau parinti(odata ce am terminat scoala), fara sa am si eu o contributie la cheltuielile casei.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
pt nicoleta: am inteles acum la ce te-ai referit :) ai dreptate.
Sa iti traiasca bebe :)) sa te bucuri de el si sper sa iti gasesti si o slujba in viitorul apropiat :) |
|
|||
|
|||
![]()
mi se pare foarte ciudat cum puneti problema frati crestini....
Adica ce inseamna "femeia trebuie sa...", "barbatul trebuie sa..."... femeia sa faca...","barbatul sa dreaga...". Cea mai importanta este iubirea. Daca doi oameni se iubesc si cuvinbtele sunt de prisos.Dar daca te casatoresti ca "trebuie" sau "ca a venit timpul" sau ca "asa se face" sau orice motiv in afara de dragoste, viata este un calvar iar raporturile dintre soti devin contractualiste; fiecare va incerca sa negocieze contractul cat mai bine.... "Iubeste si fa ce vrei!" Libertatea pe care ti-o da iubirea, chiar si cea dintre soti, te apropie de Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi se pare foarte "ciudat" cum puneti problema frati crestini....
Adica ce inseamna "femeia trebuie sa...", "barbatul trebuie sa..."... femeia sa faca...","barbatul sa dreaga..."? Cea mai importanta este dragostea dintre soti. Si despre asta nu am auzit nimic!!! Daca doi oameni se iubesc cuvinbtele sunt de prisos. Dar daca te casatoresti pentru ca "trebuie" sau "ca a venit timpul" sau ca "asa se face" sau orice motiv in afara de dragoste, viata este un calvar iar raporturile dintre soti devin contractualiste; fiecare va incerca sa negocieze contractul sau cat mai bine.... "Iubeste si fa ce vrei!" Libertatea pe care ti-o da iubirea, chiar si cea dintre soti, te apropie de Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=darkred]Dumnezeu a pus in barbat si in femeie ratiuni diferite[/COLOR], fiecare fiind mare intru ale sale, si nu invers. Barbatul, facand cele ale sale (a'si iubi sotia precum Hristos isi iubeste Biserica) va fi mare, iar femeia, facand cele ale sale (ascultand de barbat precum Biserica de Hristos) va fi mare si sfintenia o va inconjura si se va face pricina de mare odihna pentru sot si copii.
Problema apare intotdeauna din doua directii. [COLOR=darkred]Barbatul nu mai iubeste jertfelnic[/COLOR], rabdand femeii toate neputintele, si nu mai este atat de credincios precum ar trebui sa fie capul familiei. [COLOR=darkred]Femeia aproape intotdeauna intelege gresit ascultarea fata de barbat[/COLOR], ca un fel de sclavie, in loc de mangaiere si purtare de grija din partea aceluia.
|
||||
|
||||
![]()
Sunt de acord ca mentalitatile invechite sunt cauza distrugerii multor relatii din prezent.
Aceste efecte se vad din felul in care au ajuns sa gandeasca unii oameni: unii barbati cred ca au doar drepturi,dar nu si obligatii,multi inca nu au ajuns sa priveasca femeia ca pe egala lor in drepturi,ca revers al monedei,femeile incep sa devina din ce in ce mai materialiste,reci,cred din ce in ce mai putin in casatorie,au devenit si ele libertine,pun mult mai mult accent pe realizarea materiala sau cariera,in detrimentul vietii de familie (cand ar trebui sa existe cu toate intr-un echilibru,sa se dea Cezarului ce este al Cezarului). Dintr-una in alta,lucrurile au degenerat mult si cred ca daca nu se va ajunge la un respect reciproc desavarsit intre cele doua sexe,ma indoiesc ca vom mai putea discuta de casatorie in adevaratul sens al cuvantului. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un[COLOR=darkred] barbat [/COLOR]credincios isi va odihni intotdeauna sotia, iar [COLOR=darkred]o sotie[/COLOR] credincioasa va mangaia mereu pe barbat, ascultandu'l si crezand ca facand aceasta, Domnul va binecuvanta casa lor !
|
|||
|
|||
![]()
Dorin, ai vreun text bisericesc care sa vorbeasca despre aceste atribute diferite ale cele doua genuri?
Eu cred ca diferenta dintre barbat si femeie e ceva ce trebuie depasit, nu cultivat. Daca femeia e genul slab trebuie ajutata sa devina puternica, nu "protejata". Sf. Pavel spune ca barbatul e slava lui Dumnezeu iar femeia e slava barbatului. Eu consider gresita aceasta conceptie fiindca le limiteaza femeilor unirea directa cu Dumnezeu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=darkred]Sfanta Scriptura[/COLOR] arata de la inceput si pana la sfarsit cele doua ratiuni diferite, puse in barbat si femeie. Femeia este Biserica, iar barbatul este Hristos. Biserica este libera si se bucura de dragostea lui Hristos, de care si asculta. Iar Hristos si'a dat viata pentru Biserica. De asemenea, multi sfinti, printre care cel mai mult, [COLOR=darkred]Sfantul Ioan Gura de Aur[/COLOR], marturisesc acestea in acelasi mod. Voi cauta, dupa puteri, textele citite mai demult.
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Razboiul psihotronic | antoniap | Vrajitoria | 203 | 27.04.2013 10:27:13 |
Razboiul nevazut! | alexdu | Generalitati | 17 | 09.02.2011 21:10:52 |
a inceputul razboiul | lore86 | Generalitati | 14 | 25.11.2010 19:03:47 |
Razboiul lui Satan | VNicolae | Secte si culte | 4 | 24.04.2010 01:43:05 |
razboiul | mithrandir | Generalitati | 6 | 10.08.2009 16:58:28 |
|