Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.03.2013, 11:12:28
antoniap
Guest

Implicit

Daca scopul vietuirii crestine este mantuirea, atunci trebuie sa ne pregatim pentru acest pas cu responsabilitate, luandu-i ca aliati pe sfinti precum: Sfantul Nicolae, Sfanta Xenia din Petersburg, Sfanta Iuliana din Lazarevo si alti sfinti la care avem evlavie.

Sa cerem ajutor unui duhovnic care apoi va deveni duhovnicul familiei. Sa citim carti despre mantuirea prin calea casatoriei.

Pacatele mari se platesc scump, asa ca trebuie sa tinem seama de poruncile divine daca vrem sa si mentinem persoana potrivita langa noi.

Apoi, chiar de ar semana perfect cu noi insine, am avea ispite, caci nu suntem perfecti. Asa ca o doza de autocunoastere e binevenita. Asadar, sa ne spovedim si sa ne rugam pentru mantuirea noastra mai intai si apoi pentru casatorie binecuvantata de Dumnezeu. Sa ne rugam sa scapam de patimi precum egoismul, trufia,madria, zgarcenia, lenea etc. Multe incercari in casatorie pot proveni din cauza acestor patimi ale noastre sau ale celui/celei de langa noi.

Last edited by antoniap; 29.03.2013 at 11:20:30.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2013, 10:45:21
Mia Mia Mia Mia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Locație: Transilvania
Religia: Ortodox
Implicit

Unii parinti ne sfatuiesc sa ne rugam pentru persoana potrivita chiar inainte de a o cunoaste:) pentru ca rugaciunea ajuta ca persoana respectiva sa-si poata pastra curatia, credinta etc.
Vechi 02.09.2014, 14:18:14
ciresica ciresica is offline
Member

Data înregistrării: 25.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mia mia Vezi mesajul
unii parinti ne sfatuiesc sa ne rugam pentru persoana potrivita chiar inainte de a o cunoaste:) pentru ca rugaciunea ajuta ca persoana respectiva sa-si poata pastra curatia, credinta etc.
excelent raspuns! Nota 10!
Reply With Quote
Vechi 28.12.2013, 18:03:23
ffflorina ffflorina is offline
Member

Data înregistrării: 18.04.2012
Locație: bucuresti
Wink stiu ca e un topic vechi insa...

Nu stiu cum tb sa te rogi insa vreau sa va cer parerea intr-o chestiune legata de titlul topicului,vad in biserica
fete tinere,care par credincioase,care sunt nelipsite de la biserica,care se impartasesc f des,sunt decente,frumoase,probabil cu studii si care sunt singure,triste,cu timpul,am observat ca sclipirea din ochi dispare si ca devin terne,se imbraca in negru aproape ca niste maici.....asteptandu-si craii' potentialii soti care intarzie sa vina,intelegeti ironia,fetele acestea cu ce au gresit,de ce nu le cauta nimeni,nu le vrea nimeni?

Am analizat si baietii ,pot sa spun ca se arata interesati,ce vad din exterior,(nu pot sa confirm) de fetele mai aratoase,nebisericoase neaparat,de cele care nu stau cu capul plecat...Stiu ca unii dintre voi veti spune ca biserica nu este locul pt asa ceva,insa unde altfel sa gasesti pe cineva care sa-ti impartaseasca principiile tale de convietuire? Eu zic ca tot de la preoti tb sa vina o idee de apropiere pt acesti tineri care poate mai tarziu se vor pierde in lumea fara Dumnezeu,sau in deznadejde.Ce parere aveti,ati vazut si voi tineri asa?

Vreau sa cer parerea baietilor,eu zic ca dupa slujba,afara ,poate aborda o tanara s-o intrebe ceva legat tot de biserica,sa incerce ceva,sa nu mai astepte ceva minuni din cer,sa fie mai pragmatici,fetele nu sunt asa de aiurea sa-i respinga,jignindu-i,sa aiba mai mult curaj pt ca e bine de stiut ca o fata cuminte nu va veni niciodata sa-l abordeze chiar daca ar fi frumos-poza-.

Last edited by ffflorina; 28.12.2013 at 18:06:24.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2013, 18:41:50
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit :)

Ffflorina, e foarte bine că în biserica ta sunt și bărbați tineri. În alte biserici, în afară de băieții de la strană, nu sunt decât vreo câțiva bărbați trecuți de 50 ani.
Vechi 28.12.2013, 20:03:35
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Smile

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Ffflorina, e foarte bine că în biserica ta sunt și bărbați tineri. În alte biserici, în afară de băieții de la strană, nu sunt decât vreo câțiva bărbați trecuți de 50 ani.
Mergi la biserica unde merge ffflorina
Reply With Quote
Vechi 28.12.2013, 20:25:02
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Mergi la biserica unde merge ffflorina

:))))))) Asta a fost bună.
Vechi 29.12.2013, 19:33:49
ffflorina ffflorina is offline
Member

Data înregistrării: 18.04.2012
Locație: bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Glykys sunt multe biserici in centru unde vin tineri intelectuali,studenti,le stii si tu care sunt :))
Va invit la biserica la trecerea dintre ani,unde nimeni nu va fi singur!!

Va dau un sfat daca puteti sa-l urmati nu va mai uitati la filmele realizate dupa Jane Austen :))))
Reply With Quote
Vechi 29.12.2013, 20:56:51
antoniap
Guest

Implicit

In unele cazuri, pentru a gasi pe cineva cat de cat potrivit, mai poti apela si la parintele duhovnic sa-ti dea o sugestie...
Reply With Quote
Vechi 02.09.2014, 18:47:50
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de motan25 Vezi mesajul
Întrebarea care o pun sună cam în următorul fel: "Cum trebuie să se roage corect o persoană (indiferent că e de sex femenin ori masculin) pentru ca bunul Dumnezeu s-o ajute să-și aleagă o persoană în vederea unei relații? Dar să fie o relație care place lui Dumnezeu, nu care nu place.".
Cred ca trebuie sa te rogi din toata inima...de preferat in biserica...nu cred ca este vreo formula mai magica decat rugaciunea din inima.
Cred ca Dumnezeu iti da pe cineva si daca este timpul potrivit.
In rest nu ma pricep...nu pot sa dau sfaturi la acest capitol pentru ca nu sunt persoana cea mai indicata.
Ma deranjeaza totusi ideea de a gasi persoana potrivita in biserica si prin intermediul bisericii sau a activitatilor desfasurate de biserica este mai greu daca nu ai aceleasi gusturi sau prioritati in ce priveste biserica.
Sa abordezi o fata necunoscuta nu mi se pare cea mai buna abordare desi poate avea succes...cred ca prin intermediul prietenilor/cunostintelor, ca urmare a unui activitati/calatorii/etc. desfasurate impreuna sau pe net (desi aici trebuie sa ai ceva rabdare si sa stii sa faci diferenta intre imaginea reala si imaginea afisata pana sa ajungeti sa va vedeti), etc...
Reply With Quote
Răspunde

Tags
casatorie, relatie

Thread Tools
Moduri de afișare