Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.08.2009, 12:31:55
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Mi mi se pare fara sens si chiar periculos sa pui copiii sa posteasca (alimentar).
Copilul trebuie altfel pregatit pentru credinta, pentru impartasanie.
Sa nu uitam ca vorbim de copii, care sunt in crestere si care au nevoie de alimente, calciu, minerale, vitamine etc. , care se pit dezechilibra usor.
Vorbim de copii care au nevoie de nergie pentru scoala, invatat, viata, joc.
Noi adultii, mai stam linistiti, ne mai culcam, mai uitam de foame, mai mestecam altceva permis.
Dar sa iei cana de lapte sau micul dejun la copil, sa-l trimiti flamand la joaca, la scoala. Ii mai vede si pe altii si nu cred ca va dati seama ce va simti: ala mananca inghetata si ciocolata si eu n-am voie.
Pai va uri pe Dumnezeu numai pentru asta, Dumnezeu fiind de altfel nevinovat ca nu el a inventat postul.
Ah da, exista si copii carora nu le place laptele, branza, untul, ouale, mai ales carnea. Aia pot fi mai usor credinciosi din punctul asta de vedere.
Greu mi se pare si sa vad copii la biserica asteptand nemancati momentul impartasaniei ca sa poata apoi sa manance.
Celor mici li se mai da sa manance, dar unul de 7-8 ani plange ca-l doare burta de foame. Eu am cunoscut asa un caz si acum vine rar la biserica. Asta este rezultatul.
Asadar sa ne gandim bine cum facem sa nu indepartam copiii de la biserica in loc sa-i atragem. Sa le lasam copilaria organismului cu cerintele lui si sa ne concentram pe sufletul lui.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
postul pentru diabetici! simona Generalitati 13 19.11.2012 03:56:18
rugaciuni pentru copii urzicuta Generalitati 14 24.07.2012 21:28:09
O Biblie pentru copii Erethorn Despre Sfanta Scriptura 11 24.11.2010 13:31:32
Ajutor pentru familia cu 6 copii Miha-anca Umanitare 48 10.09.2010 16:02:34
rugaciune pentru copii ginabadea Pocainta 4 19.03.2010 00:38:42