Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2009, 03:31:38
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Am vazut ca acest termen a patruns si prin BOR.
O maica foarte celebra prin BOR - Maica Siluana - chiar face seminarii de inteligenta emotionala,relationala,duhovniceasca.
Eu nu stiu ce sa zic dar nu cred ca exista o asemenea inteligenta "emotionala".
Cred ca inteligenta emotionala (duhovniceasca) este sa incerci sa iti educi sentimentele.
Inteligenta emotionala - cea de care se ocupa Maica Siluana se refera la altceva.
Deci in trecut oamenii au baut, si-au batut si maltratat copii si sotiile, iar acestia sufereau un abuz emotional.
Problema aici se pune in recuperarea acestor persoane, care au fost abuzate in trecut, si care nu-si pot desfasura o viata normala din cauza trecutului.
Aceasta este Inteligenta Emotionala - ca si terapie, adica, o persoana trebuie sa treaca prin anumite etape ca sa vina la normal.
Vechi 31.03.2009, 03:41:35
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Inteligenta emotionala - cea de care se ocupa Maica Siluana se refera la altceva.
Deci in trecut oamenii au baut, si-au batut si maltratat copii si sotiile, iar acestia sufereau un abuz emotional.
Problema aici se pune in recuperarea acestor persoane, care au fost abuzate in trecut, si care nu-si pot desfasura o viata normala din cauza trecutului.
Aceasta este Inteligenta Emotionala - ca si terapie, adica, o persoana trebuie sa treaca prin anumite etape ca sa vina la normal.
Se refera la modelul american de terapie a persoanelor care au sufrit abuz in copilarie, desfasurat in 12 trepte.
Este foarte eficace si sanatos.
Vechi 31.03.2009, 14:18:17
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Dom-le eu nu stiu prefer sa cred ce a zis parintele Staniloae.
Pentru mine clasificarea oamenilor ca asta e asa si ala e altfel si ala asa cum fac uneori mi se pare o absurditate.

Psihologia zice ca omul are niste nevoi.
Apoi cauta sa si le satisfaca etc.
Dar mie mi se pare ca omul este o taina. Cum poate psihologia sa explice a te jertfi pentru cineva?Unde e inteligenta emotionala acolo?
Cum de exemplu sfantul prooroc Moise l-a rugat pe Dumnezeu sa il primeasca pe el ca jertfa ca sa nu ii piarda pe fratii lui.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
OZN-urile-pareri TunsDiana Generalitati 145 31.07.2012 22:48:29
Credinta sociala sau Inteligenta si incredere personala in Divin? Tangun Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 01.02.2011 10:27:11
Inteligenta geo_olt Generalitati 4 01.08.2010 19:00:51