Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.06.2009, 09:31:45
calinbadea calinbadea is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.06.2009
Implicit Hai sa punem mana de la mana

Hai mai fratilor sa punem mana de la mana si sa-l ajutam un pic pe omul asta. Mai ales pentru cei care sunteti stabiliti in strainatate nu cred ca un 50 - 100 de dolari/euro ar fi mare lucru. Sfaturile si rugaciunile sunt bune si frumoase dar cand durerea te macina parca un calmant ar prinde bine. Si daca nu-l ai stai si suferi. Ganditi-va ca locuiesc 4 intr-o singura camera. Cam ce or simti copii cand il vad pe tatal lor cum se chinuie ? Celor stabiliti in Canada care vor sa ajute cu ceva bani vreau sa le spun ca taxa de transfer prin banca este de $ 29.00. Este mai ieftin sa trimiteti bani prin Moneygram. Costa numai $ 10.00 pentru $ 100.00 trimisi. Ia ganditi-va cam ce ajutor ar fi pentru el daca fiecare care citeste postingul asta ar face si o mica donatie. Haideti sa ne rugam pentru Stelica dar sa facem si un pic de efort financiar.
Reply With Quote
Vechi 27.06.2009, 22:40:35
stelica67 stelica67 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2009
Implicit

Multumesc din tot sufletul Dlui. Badea pentru initiativa luata si, inca odata, pentru ajutorul oferit. Poate, daca se vor strange suficienti bani, voi incerca alte scheme de tratament, poate in strainatate. Dumnezeu e mare si poate ma va ajuta sa stau mai mult cu familia, cu copiii mei, care au nevoie de mine. Pana acum, cu cei 200$, imi pot lua doar medicamente. Sunt un om de buna credinta, care cer un ajutor disperat la dumneavoastra, deoarece am o situatie materiala precara si nu pot sa-mi fac nici macar aici, in tara, un tratament mai bun. Sper din tot sufletul sa gasesc intelegere si sa va ajute Dumnezeu! Pentru binele pe care il faceti, Dumnezeu va va rasplati.
Documentele justificative pentru boala mea sunt pe prima pagina.
Multumesc ina odata tuturor celor care ma pot ajuta.
Dumnezeu sa va dea sanatate.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2009, 21:45:18
calinbadea calinbadea is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.06.2009
Implicit "Toate cate nu sunt absolut necesare, sunt de prisos"

Nu zic ca rugaciunea nu ajuta; ajuta foarte mult. Dar este destul de greu sa explici asta unor copii cu burtile goale care nu au alta varianta decat de a asista la suferinta tatalui lor.
Pentru cei care au posibilitatea si inca stau in cumpana daca sa ajute material sau nu: va rog sa cititi articolul "Bogatia si saracia" aparut pe siteul www.crestinortodox.ro pe data de 27 iunie 2009, adica ieri. Iata aici un citat:

"De altfel, o pozitie analoaga este si cea a Sfantului Vasile cel Mare, care nu se adreseaza monahilor, ci crestinilor mireni. La intrebarea "pe cine nedreptatesc stapanind asupra celor ce le am?" raspunde: Care sunt aceste lucruri pe care le ai? De unde le-ai luat si le tii in viata ta? Bogatul este asemenea celui ce intra in teatru si impiedica intrarea celorlalti, considerand exclusiv a lui ceea ce se da tuturor. Credinciosul nu trebuie sa se dedea strangerii de avere, ci sa saraceasca, precum indeamna Domnul. Faptul de a detine avere constituie o fapta nedreapta si de condamnat.

Astfel, de pilda, observand ca bogatul nu se deosebeste in esenta de lacom sau, mai mult, de hot, zice relevant: "Cine este lacomul? Cel ce nu se multumeste cu cele ce il indestuleaza. Si cine este cel ce insala? Cel ce ia ale celorlalti. Tu, dar, nu esti lacom? Tu, dar, nu esti inselator, cel ce ai primit cele spre iconomie, pe acestea facandu-le ale tale insuti? Sau, daca cel ce dezbraca pe cel imbracat se numeste borfas, cel ce nu imbraca pe cel gol, putand face aceasta, carei alte denumiri este vrednic? A flamandului este painea pe care o tii tu; a celui gol haina pe care o pazesti in lazile tale; a descultului incaltarea care putrezeste la tine; a celui in nevoie argintul pe care il ai ingropat, incat: pe atatia nedreptatesti, cator ai putea sa le dai"."

Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 10:45:36
ioanaz's Avatar
ioanaz ioanaz is offline
Member

Data înregistrării: 18.06.2009
Religia: Ortodox
Implicit

DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L PRIMEASCA LA EL!
Chiar daca nu ne cunoastem suntem alaturi de voi!
http://www.crestinortodox.ro/intervi...enia-tineretii

Last edited by ioanaz; 28.08.2009 at 12:23:33.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 16:47:34
evika_evita evika_evita is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.09.2007
Locație: Rm.Valcea
Implicit

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca! Evi
Reply With Quote
Vechi 29.08.2009, 03:01:56
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Dumnezeu sa-l ierte pe Stelica + si pe voi sa va acopere Maica Domnului cu Acoperamantul ei.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 29.08.2009, 03:20:56
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Dumnezeu sa-l ierte
sa va intareasca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu in aceasta incercare grea

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 02.09.2009, 20:24:36
stelica67 stelica67 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2009
Implicit

Vreau sa multumesc din suflet celor care au fost alaturi de noi si ne-au oferit sprijinul lor.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce m-am saturat de viata si totusi o traiesc? Mflory Generalitati 65 22.01.2015 23:14:41
"Vreau sa traiesc" dorinastoica14 Umanitare 224 25.01.2013 22:25:09
Vreau sa traiesc pentru copilul meu tugleaa Umanitare 0 10.05.2007 13:33:08
Vreau sa traiesc pentru copilul meu tugleaa Umanitare 0 10.05.2007 13:31:49
Cum traiesc crestinii in lume Tudor Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 21.11.2006 14:13:17