![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand am constientizat ca si preotul este om la fel ca si mine, ca si noi ceilalti, ca nu este cu nimic mai diferit de noi ... m-a durut, nu vroiam sa cred ca si el, preotul poate gresi. Am avut, si am un preot pe care l-am admirat si placut din ziua in care l-am cunoscut. Mergeam duminica de duminica la biserica, ascultam slujbele, era o bucurie imensa in sufletul meu. A nu se intelege ca m-am indragostit de preot. Nu si nu aveam cum. Dar ... preotul e om...omul mai si greseste. Si aceasta greseala a preotului, desi am aflat-o de multa vreme, tarziu am constientizat-o si recunosc, usor nu este. Pentru mine a ramas acelasi preot deosebit si oriunde-am fost la biserica, indiferent unde am ascultat slujbe, niciunul si niciuna nu se compara cu cele tinute de Dansul. Nu il judec. Niciodata nu am facut acest lucru si nici nu o sa o fac. Va ramane acelasi preot deosebit care a fost si pana acum. Fiecare vom avea parte de propria judecata, la momentul potrivit. Fiecare va da socoteala pentru toate cele bune si cele rele facute pe-acest pamant. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Oare cum de nu se scarbesc preotii de persoana noastra, auzind toate pacatele pe care le spunem la spovedanie ca le facem, iar noi suntem dezamagiti la prima greseala pe care o observam la ei?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din fericire cei care vin la preot sa se spovedeasca macar au un minim de regret pentru faptele lor, cumva chemarea Domnului la pocainta li s-a facut auzita. Din pacate sunt si multi care vin la biserica doar ca sa ceara ceva, si nu ajutor pentru mantuire, ci pentru lucruri lumesti (sa se marite, sa-si ia casa, sa-si gaseasca serviciu, etc). |
|
|||
|
|||
![]()
Preotul ar trebuii sa fie lucratorul Lui Dumnezeu,care sa la spuna oamenilor ce ar trebuii "sa faca" k sa fie mantuiti.in Epistola catre Romani a sfantului apostol Pavel 10:9-13 zice ca omul prin credinta simarturisire este mantuit,nu prin fapte.Ne trebuie dragoste,nu fapte,credinta nu ritualuri,cel putin asta scrie in sf.Scripturain ( Corinteni 13,feseni 5:2,Efeseni 2:8).Eu asa am inteles lucrurile,si mi-se pare cel mai sigur si simplu.Eu cred in sf. Scriptura gasim cuvantulLui Dumnezeu asa cum este el,ceea ce a introdus omul nu mi-se pare prea sigur,k omul deh mai greseste k omul e pacatos(Romani 3:23).Sadar preotul trebuie sa asculte de Domnul si sa invete oamnenii credinta adevarata,nu sa-i jupoaie de bani si sa-i invete lucruri care nu sunt dupa placul LuiDumnezeu
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Preotul la judecata nu se poate prezenta doar cu viata sa, ci cu viata intregii turme. As indrazni sa spun ca viata lui trebuie sa fie viata turmei. Si pe cat de sanatoasa a fost turma, pe atat de sanatoasa e si viata lui. Deci, nu putem avea un preot in rai, si intreaga sa turma in iad. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi dorim ca preoții să fie asemenea sfinților...Mare este preoția! |
|
|||
|
|||
![]()
Dorina, e cam mult cerut: "ca preoții să fie asemenea sfinților..." Dumnezeu ii stie cum sunt si ii accepta.
De aceea as zice: preotul sa fie cu mine ca un sfant; deci in relatia individuala, iar restul sa nu ne preocupe, caci depinde si de enorias cum se manifesta preotul. Nu suntem toti la fel si nu ne manifestam fata de preot in acelasi mod. |
|
||||
|
||||
![]()
Nici o oaie nu e atat de raioasa incat sa nu mai poata fi primita. Bine e sa avem preoti care urmaresc sfintenia, dar sa nu uitam ca si noi trebuie sa depunem tot efortul pentru ea. Nu e de ajuns sfatul, rugaciunea, ... preotului, e nevoie si de vointa si fapta noastra.
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar Sophia, preotii sau viitorii preoti fac practica -- mai toti canta in strana in timpul facultatii/seminarului, sunt paracliseri, vad ce si cum se intampla intr-o biserica, cum se conduce, cum se organizeaza, ce inseamna viata de preot etc. Apoi nu toti se casatoresc/hirotonesc imediat ce termina facultatea la 22-23 de ani. Am trei cunostinte, absolventi de teologie care s-au casatorit si au fost hirotoniti unul la 28, ceilalti la 30, adica cand au reusit sa isi gaseasca o fata pe placul lor...intre timp au predat religia, au cantat pe la biserici, au facut mastere, lucruri din astea. Si mai stiu inca pe cineva care, desi insurat si absolvent de teologie nu vrea sa fie hirotonit niciodata fiindca spune ca nu se simte potrivit pentru meseria de preot...bravo lui ca are puterea sa recunoasca si nu se lasa dus de val.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preotul afacerist | mau77mau | Preotul | 221 | 20.05.2016 12:02:55 |
Preotul de mir | idealist | Preotul | 9 | 22.07.2010 23:44:41 |
preotul | madalinutza | Preotul | 5 | 06.05.2009 17:33:05 |
Preotul prezice? | n06d | Preotul | 18 | 27.02.2009 12:38:35 |