![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Intelegerea tainelor Sfientei Scripturi se face cu ajutorul si numai cu ajutorul Sfantului Duh.
|
||||
|
||||
![]()
Asta este ce pretinzi dumneata dar uite ca sunt care cred altfel. Eu nu ma ocup cu Kabalaua dar onorez fiecare religie sau cercetari care se fac de persoane diferite ,numai cu conditia ca astea nu vor lovi in altii. Dumneata ajuta-te cu Sf. Duh,altii se vor multumi numai cu logica.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand a dat Moise legile si rolurile semitiilor,... Exo 31:1 Domnul a vorbit lui Moise, și a zis: Exo 31:2 „Să știi că am ales pe Bețaleel, fiul lui Uri, fiul lui Hur, din seminția lui Iuda. Exo 31:3 L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, i-am dat un duh de înțelepciune, pricepere, și știință pentru tot felul de lucrări, Exo 31:4 i-am dat putere să născocească tot felul de lucrări meșteșugite, să lucreze în aur, în argint și în aramă, Exo 31:5 să sape în pietre și să le lege, să lucreze în lemn, și să facă tot felul de lucrări. Dupa cum rezulta aici ,,L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, i-am dat un duh de înțelepciune, pricepere, și știință pentru tot felul de lucrări,, cine lucra cu D-zeu trebuia sa aiba Duhul Lui D-zeu, care l-a primit si acceptat, ptr. a pricepe, intelege si a avea stiinta... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In Judaism, Dumnezeu are ajutoare ingeri. Duhul ,cum il cred crestinii nu apare in VT.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și pământul era netocmit și gol. Întuneric era deasupra adâncului și Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Duhul este rûach (roo'akh), care inseamna vanul, respiratia, adierea,... Domnului. In traducerea Jewish Society Biblie, traduce cuvantul duhul cu spirit, Iar cuvantul ptr. inger este mal'âk (malawk'), mesager, inger, trimis. |
|
|||
|
|||
![]()
Ideologia evreiască este împărțită în 3 părți distincte. Prima parte este legea, a doua este sufletului legii, iar a treia parte se numește sufletul sufletului legii . Legea a fost cunoscută de toți copiii lui Israel; Mishna (sufletul legii) a fost cunoscută de rabini și învățători, dar Qabbalah (sufletul sufletului legii) a fost oarecum ascunsă, doar cei mai buni dintre inițiații evrei erau instruiți cu principiile ei secrete .
Potrivit unor mistici evrei, Moise a urcat pe Muntele Sinai de trei ori, rămânând în prezența Domnului de fiecare dată 40 de zile . Pe timpul primelor 40 de zile, Moise a întocmit tăblele cu cele 10 porunci, pe timpul următoarelor 40 de zile a primit sufletul legii, iar pe timpul ultimelor 40 de zile Dumnezeu l-a inițiat în misterele Qabbalei . Moise a ascuns în primele 4 cărți ale Pentateuch-ului instrucțiunile secrete pe care i le-a dat Dumnezeu, de secole cei care studiază Qabbalismul căutatându-le în aceste cărți . Qabbalah înseamnă tradiție secretă, sau ascunsă, legea nescrisă; potrivit unui rabin timpuriu, a fost încredințată oamenilor pentru ca aceștia să înțeleagă atât misterele universului din afara sa cât și universului dinăuntrul său. Originea Qabbalei este un subiect de controversă . Primii inițiați ai Misterelor Qabbalismului credeau că principiile sale au fost oferite de Dumnezeu unei școli de îngeri înainte de căderea omului. Îngerii, mai târziu, au comunicat secretele lui Adam, ca prin cunoașterea lor umanitatea să își recâștige statutul de dinainte căderii. Diverși îngeri au fost angajați în inițierea celor ce aveau să stăpânească această cunoaștere: Tofiel a fost învățătorul lui Shem, Rafael al lui Isaac, Metatron al lui Moise, iar Mihail al lui David. Potrivit lui Eliphas Levi, cele trei mari cărți ale Qabbalei sunt „Sepher Yetzirah” (cartea formării), „Sepher ha Zohar”(cartea spendorii) și „Apocalipsa” (cartea revelației) . Datele când s-au scris aceste cărți nu sunt cunoscute, dar qabbaliștii declară că „Sepher Yetzirah” a fost scrisă de profetul Avraam, este cea mai veche dintre cărți și cea mai veritabilă. Puțină lume cunoaște influența Qabbalismului asupra gândirii medievale, atât creștine cât și evreiești . Teoriile Qabbalismului sunt cumva asemenea alchimiei, hermetismului, rosicrucianismului și masoneriei . Cuvintele Qabbalism și Hermetism sunt considerate în ziua de azi sinonime . Adepții Qabbalei au împărțit știința lor sacră în cinci secțiuni. • Qabbala naturală a fost folosită doar la studierea misterelor naturii. • Qabbala analogică a fost formulată pentru a arata relațiile care există între toate lucrurile din natură, revelează faptul că toate creaturile și substanțele reprezintă un tot unitar, iar omul – micul Univers – este o replică în miniatură a lui Dumnezeu – Marele Univers. • Qabbala contemplativă a evoluat cu scopul de a arata oamenilor mai dotați intelectual misterele sferelor celeste – planele nemăsurabile ale infinității și felul cum trăiesc creaturile în ele. • Qabbala astrologică instruiește oamenii despre puterea, magnitudinea și substanța reală a corpurilor siderale, de asemenea despre constituția mistică a planetei. • Qabbala magică se studiază cu scopul de a câștiga control în fața demonilor și a inteligențelor subumane din lumile invizibile. Prevede și metode de vindecare prin: talismane, amulete, invocații, etc. |
|
|||
|
|||
![]()
Kabbalah, autentica Kabbalah si nu cea cu ate rosii si apa sfiintita, este stiinta care iti arata calea de a percepe realitatea, de a percepe spiritualitatea, de a-L percepe pe Dumnezeu.
Nu este nici misticism, nici ezoterism, nici vrajitorie, astrologie... Ce inseamna de fapt Kabbalah? Raspunsul il gasiti aici http://www.kabbalah.info/ro/ce-este-cabala/introducere |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 20:32:41 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 11:00:06 |
Ce este deschiderea cartii si daca este justificata? | LETYTIA | Intrebari utilizatori | 12 | 06.01.2011 22:00:25 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|