Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2009, 14:42:01
anesti's Avatar
anesti anesti is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Nu scrie in Biblie, scrie in Hronograf. Unii Sfinti Parinti s-au inspirat din el in comentariile lor. Chiar si Parintele Cleopa spunea despre Cain ca a fost casatorit cu sora lui geamana si ca Adam si Eva au avut vreo 50 de perechi de gemeni.
Vechi 06.08.2009, 14:45:41
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anesti Vezi mesajul
Nu scrie in Biblie, scrie in Hronograf. Unii Sfinti Parinti s-au inspirat din el in comentariile lor. Chiar si Parintele Cleopa spunea despre Cain ca a fost casatorit cu sora lui geamana si ca Adam si Eva au avut vreo 50 de perechi de gemeni.
Posibil... tre sa mai citesc si eu ca am lacune grave
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 16:50:35
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Question

Maaaan! 50 de perechi de gemeni?
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 17:19:49
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Smile

Nu vrea sa spuna ca numai preotii trebuie sa citeasca Biblia, spune ca daca sunt anumite pasaje care iti starnesc intrebari mai bine sa intrebi un preot sau sa citesti la Sfintii Parinti deoarece te poti sminti interpretind dupa intelegerea proprie. Poti sa citesti bineinteles si daca crezi ca esti la nivelul la care il intrebi pe Dumnezeu in rugaciune ceva si El iti da imediat sau destul de repede raspunsul.... aici ma depaseste problema...avand in vedere ca au fost sfinti care au trait in pustiu in post si rugaciune si s-au rugat cu lacrimi ani de zile sa le descopere Dumnezeu ceva si a trecut mult timp pana le-a descoperit.
Daca te rogi "Doamne descopere-mi cutare lucru" si Dumnezeu iti raspunde pe loc, ori esti un mare sfant ori esti intr-o mare inselaciune.
Ai dreptate ca Dumnezeu il asculta pe om, si rugaciunile sunt vitale dar fiecaruia ii descopera Dumnezeu dupa masura lui si cat ii este de folos.
Nu te supara frate intru Hristos, discutam si ne luminam unii pe altii. Si ne descoperim unii pe altii.Dar toate sa le facem cu "dragostea indelung rabda, si dragostea e binevoitoare".
Iarta-ma.
Vechi 19.08.2009, 17:41:23
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de casandrasa Vezi mesajul
Pai Biblia e destul de greoaie.....Mie mi-a recomandat sa incep cu Noul Testament,ca nu prea pricepeam mai nimic......si tot timpul intrebam ''De ce asa?'',''de ce asa?''
Dar daca nu aveti duhovnic,si vreti sa aflati ceva pe teme religioase,puteti intreba orice preot,din prima biserica care va iese in cale,adica cred ca ei au o parere mai specializata decat a noastra.Noi putem raspunde tot doar din ce ne-au zis duhovnicii,sau din ce-am citit.
Dar stati linistita,ca nu sunt toti aspri!mie mi-au zis ca pot sa intru in biserica cand am ''probleme''.Si daca sunt in oras si simt nevoia sa intru in biserica intru!chiar daca am pantaloni,sau tocuri.
Vezi te rog raspunsul aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...d=1#post161008
Multumesc!
Vechi 21.08.2009, 22:02:41
eugenb's Avatar
eugenb eugenb is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Trimite un mesaj prin MSN pentru eugenb Trimite un mesaj prin Yahoo pentru eugenb
Implicit Intelepciunea lui Dumnezeu

Biblia sau Sfanta Scriptura a BOR (ed.2001)"

Ps 110 - Aliluia.

10 Frica de Domnul <<b>> este începutul înțelepciunii,
toți cei ce o plinesc au asupră-i o bună înțelegere.
Lauda Lui rămâne în veacul veacului.
------------------------------------------------------
<<b>> Literal: „Frica Domnului“. Ca și în multe alte expresii („credința lui Dumnezeu“, „omul lui Dumnezeu“, „muntele lui Dumnezeu“), acest genitiv posesiv exprimă superlativul, absolutul. Așadar, (în mentalitatea iudaică) „frica lui Dumnezeu“ ar fi singura pe care trebuie s'o iei cu adevărat în seamă, celelalte fiind neglijabile. Cu toate acestea, „frica“ nu trebuie înțeleasă, sub nici o formă, ca fiind o însușire a lui Dumnezeu, ceea ce impune, pentru mentalitatea modernă, o traducere prin genitivul instrumental: „frica de Domnul“.

ca si

Pr - Proverbele lui Solomon, Cap. 1 - Cum se dobândește și se pierde înțelepciunea.
7 Începutul înțelepciunii e frica de Dumnezeu <<f>>,
iar cunoașterea e bună pentru toți cei ce o săvârșesc;
evlavia față de Dumnezeu e începutul priceperii,
iar cei necredincioși defaimă înțelepciunea și învățătura.
Iov 28:28 Ps 110:10 Pr 9:10 Ecc 12:13 Sir 1:14
-------------------------------------------------------------------------------------
<<f>> Textual: „frica lui Dumnezeu“. Acest genitiv însă nu înseamnă câtuși de puțin că frica ar fi o însușire a lui Dumnezeu, ci caracterul ei excepțional, superlativ, așa cum este „omul lui Dumnezeu“. Despărțind-o de frica obișnuită, comună, care pune sufletul în dezordine, Sf. Grigorie Sinaitul o definește drept „veselie cu cutremur și cu multe lacrimi, când harul mângâie sufletul“. Monahul Calist și Monahul Ignatie Xanthopol împart frica de Dumnezeu în două categorii: aceea a începătorilor, ilustrată prin texte din Pr 1, 7; Ps 33, 11; Sir 2, 7; 2, 16, dar și prin spusele Cuviosului Isaac Sirul: frica de Dumnezeu e începutul virtuții și rodul credinței; a doua categorie, a celor cu viață duhovnicească îmbunătățită, este ilustrată de Ps 111, 1; Ps 127, 4 și Pr 10, 30, iar Sf. Petru Damaschin o atribuie celor aproape de desăvârșire duhovnicească: ea iubește virtutea și se teme de schimbare. T. M.: „Frica de Dumnezeu este începutul (principiul) cunoașterii“.

Daca cititi mai atent Biblia o sa gasiti (aproape) orice raspuns pe care il cautati. Trebuie numai sa ... credeti in Dumnezeu. Intelepciunea o veti gasi mult mai usor atunci. Cel putin asa cred eu.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2009, 23:24:04
milka milka is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.01.2009
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de emanouela Vezi mesajul
casandra, nu toti avem duhovnici, nu toti suntem 100% credinciosi. chiar e un topic foarte interesant!!!! si au as vrea sa inteleg unele chestii de care ma lovesc si care ma fac sa nu cred intru totul! mie personal mi se pare putin cam too much sa cred in ceva ce a fost scris acum 2000 si ceva de ani cand stiinta era la un nivel redus. sa vreau sa intru in biserica si sa nu pot pt ca sunt considerata "murdara" pt ca "sufar" de ceva absolut natural sau pt ca am dat nastere la un copil....chiar asa ceva nu pot sa pricep nici sa ma picure cineva cu ceara
extraordinar,pai fa-ti un dohovnic si intreaba-l pe el. knd ai simptomele unei boli serioase, intri pe net k sa intrebi? nu prea cred.deci te duci la doctor k sa zicem asa. so...faza cu "murdara" e mult mai complicata,dak vrei neaparat sa intri in biserica,cere dezlegare de la duhovnic(e important sa ai unul,crede-ma).de ex eu ma simt mult mai bine knd sunt pe stop si stau aksa nu ma imaginez in biserica in zilele alea. unele lucruri sunt cu cap facute :D numai bine!
Reply With Quote
Vechi 24.08.2009, 22:05:21
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Implicit

Daca Satana nu ispitea pe primii oameni sa cada in pacat nu ar mai fi fost nevoie sa se inmulteasca asa oamenii.Se inmulteau altfel.
Deci iata cum a aparut acest mod de inmultire.A aparut ca a fost dat de Dumnezeu ca mila;ca Adam si Eva isi bagasera samanta mortii in ei prin pacat.Si daca mureau fara urmasi oare nu ar fi ramas in Iad pe vecie?

Dar Sfantul prooroc Avraam era casatorit cu sora sa vitrega.
Si nu au avut copii pana nu le-a dat Dumnezeu putere sa aibe la batranete.
Nu e deloc exclus ca Dumnezeu sa le fi modificat trupurile sa nu mai fie sora si frate biologic si dintr-ansii s-a nascut Sfantul prooroc Isaac.Da cine stie.
Maica Domnului s-a nascut din impreunare dar o impreunare binecuvantata si rationalizata si cuvincioasa intre Sfintii Ioachim si Ana.
Nu facuta pentru satisfacerea unei pofte ca nu aveau Sfintii Ioachim si Ana pofte de acestea ci pentru a avea o Sfanta prunca care sa fie vas al Celui necuprins.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2009, 09:22:35
razvan4 razvan4 is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Implicit

Draga mihailt,

Afirmatiile tale sfideaza nu numai logica, dar si canoanele ortodoxe. Asemenea pareri pot fi catalogate drept erezii. Asa ca fi mai retinut cind faci afirmatii, tinind cont ca se pare ca ai cunostinte minime in domeniu. Asta presupunind ca esti credincios ortodox. Ceea ce expui tu in ultimul paragraf este exact dogma catolica a imaculatei conceptii. Nu stiam ca ortodocsii sunt de acord cu ea.
In cele trei pagini am vazut ceva explicatii avizate doar din partea lui Florin-Ionut si Dan Paleacu.

Citeste Biblia ! Oricine are in casa un exemplar si ar trebui sa nu o tii in casa doar pe post de ornament. Nu poti cere unui preot sa iti povesteasca din scoarta in scoarta Biblia. Citeste-o in primul rind, apoi daca ai nelamuriri poti discuta cu un preot, daca gasesti vreunul rabdator si indeajuns de instruit ca sa aiba idee despre ce vorbeste.

Biserica Ortodoxa are doi "stilpi" pe care isi sprijina doctrina: Biblia si literatura patristica, adica scriiturile sfintilor parinti. Citeste macar Biblia !

Explicatia "oficiala" ar fi de fapt ca incestul nu constituia pe vremea aceea pacat si Dumnezeu nu permitea nasterea copiilor cu malformatii care ar putea aparea acum ca urmare a incestului si endogamiei. Chiar si tatal lui Moise, Amram, era casatorit cu matusa lui, sora tatalui sau.
Primele reguli care interzic incestul si fac din acesta pacat apar abia in timpul lui Moise (vezi Levitic 18:6).

Last edited by razvan4; 27.08.2009 at 11:03:21.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2009, 15:08:22
SHOTO SHOTO is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.06.2007
Implicit mutatii genetice

Aveti idee la a cata generatie apar mutatii genetice prin incrucisare tata/fiica, mama/fiu, etc. Va zic eu: incepand cu a 3/4 a generatie. Deci cum se demonstreaza originile noastre din Adam si Eva?
Stie careva?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Asa ceva mai rar - poligamie si incest in Romania horatiu.miron Generalitati 9 05.12.2011 21:36:39
Specia umana perpetuata prin incest? voxdei55 Generalitati 4 08.02.2010 12:46:52