![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci majoritatea sufera o spalare de creier, si nu pot procesa nimic altceva din ce aud, pentru ca nu pot, ei de fapt nu pot gandi...li se dau de memorat cateva foi cu citate si explicatii ( facute de pastor evident...nu ca ar fi ei capabili sa ingaime 3 cuvinte cand citesc un citat pur si simplu...desi cica Biblia se explica singura, pai atunci de ce ratonii mei rage pastorul ala in fata tuturor ????) ![]() Ideea e ca e timp pierdut, cel alocat lor...dar daca insa e pentru tine si pentru a te edifica, iti dai seama ca e tot ce se mai poate mai frumos!Succes! Doamne ajuta! Last edited by AndruscaCIM; 11.11.2009 at 13:37:09. |
|
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"29. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei 22) Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
8. "Cine săvârșește păcatul este de la diavolul, pentru că de la început diavolul păcătuiește. Pentru aceasta S-a arătat Fiul lui Dumnezeu, ca să strice lucrurile diavolului." (1 Ioan 3) Citat:
Citat:
Îmi place optimismul dvs., însă trebuie să vă dezamăgesc: nu veți întâlni în Scripturi așa ceva! Din nefericire, aveți dreptate. Eu aș fi însă ceva mai îngăduitor: Nu întreaga învățătură de credință ortodoxă se articulează pe lipsa argumentului biblic ori pe necunoașterea Scripturii, ci doar acele învățături preluate din păgânism (cum e și cazul pomenilor și rugăciunilor pentru morți). |
|
||||
|
||||
![]()
Cat despre locul unde se aseaza sufletele oamenilor dupa moarte, potrivit cu pilda bogatului nemilostiv si saracului Lazar ( Luca 16,19-31 ) , Sfanta Biserica ne invata asa : timp de doua zile dupa moarte sufletul este purtat de ingerul pazitor peste tot in lume, pe unde a trait si a facut fapte bune sau rele si isi aminteste de toate cele din pruncie pana in ceasul mortii. In a treia ei este dus la Dumnezeu, iar la 40 de zile i se randuieste loc de odihna sau osanda. In Pravila Mare de la Targoviste, capitolul 162, spune ca " sufletul, de multa dragoste a trupului ( sau ) , caci s-a despartit de dansul, uneori merge la casa aceea unde a fost in viata, iar alteori la mormantul unde este trupul ingropat. Iar imbunatatitul si dreptul suflet merge pe la locurile unde avea obiceiul sa se roage pentru mantuirea lui si face doua zile pe pamant. Iar a treia zi merge sufletul impreuna cu ingerul sau la cer si sta inaintea groaznicutui scaun si se inchina inaintea lui Dumnezeu. Pentru aceea se face a treia zi Sfanta Liturghie si pomana pentru cel mort. Iar daca se inchina lui Dumnezeu merge cu ingerul de ii arata bogatele si frumoasele lacasuri ale sufletelor dreptilor si ale sfintilor care au facut voia lui Dumnezeu in lume. Toate acestea le vede sufletul atunci ( de la a patra pana la a noua zi ) . Iar a noua zi merge iar de se inchina lui Dumnezeu. Pentru aceasta se face Litughie si pomenire la a noua zi. Apoi il duce ingerul si ii arata toate muncile cele de dedesubt ( din iad ) pana la 40 de zile, ( cand se inchina a treia oara Prea Sfintei Treimi ) . Pentru aceasta se fac liturghii si pomeniri ( pentru cei morti ) la 40 de zile. Iar de acum incolo, dupa lucrurile care le-a facut ii da lui de se odihneste, pana va veni Hristos sa judece lumea si sa-i dea sau sa-i plateasca fiecaruia dupa lucrurile lui " .
Aceasta este Traditia Bisericii si acesta este rolul slujbelor ce se fac pentru cei raposati. P. Cleopa - http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/convorbiri9.htm
|
||||
|
||||
![]()
multumesc pentru raspuns. dar raspunsul tau este inteles doar de ortodoxi. :) imi foloseste ceea ce mi-ai spus, chiar nu stiam de ce se fac pomeni la anumite date.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat priveste afirmatia ca sectantii astia se bazeaza numai pe Biblie, sa stii ca nu e chiar asa, pentru ca ei au alta Biblie decat a noastra, au scos niste pasaje din ea, au modificat-o prin parti esentiale... Uite, citeste cum i-a combatut Parintele Cleopa folosindu-se de afirmatiile lor din Biblie! - http://www.ortodoxia.md/despre-marto...am-cu-sectarii
|
||||
|
||||
![]()
daca ceea ce mi-ai spus nu se afla in Biblie, tu de unde stii? vreau sa citesc mai mult. sunt din Vietile Sfintilor, din Sfanta Traditie, marturii ale calugarilor, etc?
|
|
||||
|
||||
![]()
chiar crezi ca pomana e de....pomana? eu consider o comemorare a celui adormit si un ajutor infim pentru cei saraci. n-am sa inteleg de ce la pomeni oameni nu invata sa faca milostenie. toti dau pomana tot la cei care au, in loc sa dea la cei napastuiti.
Daca Judecata de Apoi e de pomana.... nu stiu ce sa mai spun. oricum ar fi greu acum sa corectam NOI Biblia. :) Rugaciunea catre Dumnezeu nu are nici o legatura cu pomana si banii. eu am sa fac pomeni, pentru ca imi este drag sa-mi aduc aminte cu cei dragi de cel care este adormit, si sa fac tot posibilul de a da celor saraci. am sa ma rog lui Dumnezeu pentru cei adormiti si am sa-L rog sa ma lumineze si sa-mi arate daca fac bine sau nu. :) Persoana neoprotestanta mi-a adus exact aceleasi argumente. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- N-am spus că Judecata de Apoi e de pomana, ci că pomana e de pomană (mă refer strict la pomana legată de cel răposat). - Dacă rugăciunea nu are nici o legătură cu pomana și banii, hai s-o înălțăm Domnului fără a angaja pentru aceasta preoți plătiți sau cheltuieli inutile pe la restaurante (unde ai dreptate, se dă doar celor ce au, nu adevăraților săraci). - Ai atitudinea cea bună dacă te rogi pentru iluminare. Nu pot să spun decât amin! Dumnezeu să-ți ajute să înțelegi ce-ți cere El. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mi'e mila de tine. Cred ca ai o viata tare trista, chiar de nu poti accepta acest lucru. Te las in linistea in care crezi ca vietuiesti. Desi, ai o minte buna si ai putea vedea bine lucrurile. Insa, inca nu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Mulțumesc pentru compasiunea creștină de care dai dovadă, însă nu e cazul. De când L-am cunoscut pe Hristos am o viață plină și fericită. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un raspuns va rog ! | cristian98 | Botezul | 10 | 08.01.2013 01:11:14 |
un răspuns..! | myself00 | Generalitati | 5 | 16.03.2012 17:17:29 |
raspuns | verona | Generalitati | 2 | 23.10.2006 19:44:56 |
raspuns | pompi | Vrajitoria | 1 | 06.07.2006 15:20:47 |
|