![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Priveste-l insa cu o usoara ironie la adresa noilor lui "preocupari", pe care el SA O INTELEAGA! si continua sa iti vezi de ale casei. Parerea mea este ca ai sanse mari sa-i treaca starea asta debila de religiozitate protestanta. Fii sigura ca OMUL cu care te-ai maritat este inca salasuit in fiinta lui, insa a devenit temporar inactiv. O sa-si revina, dar ai rabdare..si zimbeste-i usor cu o intelegere ca pentru un om bolnav. INSA TREBUIE SA O FACI CU GRIJA SI FINETE!...este greu de descris insa poate ma intelegi |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Clarifica daca vrei ajutor! Te-a batut si inainte de aceste trei luni sau nu?...nu este timp de poezie! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu, nu m-a batut niciodata! Intrebarea nu se referea strict la mine. Cum in cazul meu este o situatie disperata, din care gandind la negru nu prea vad nici o iesire, stiu multe persoane, credincioase, ortodoxe, care stau langa sot, chiar daca sunt batute, jignite sau scoase afara in miez de noapte, ca asa are sotul chef.Ceea ce vroiam sa aflu este, daca intr-adevar, dupa ce ne-am unit prin cununie cu un barbat, Dumnezeu vrea ca noi sa-i fim alaturi toata viata, indiferent ce fel de viata am avea langa el...
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ce s-a intimplat? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu m-am racit eu de el, ci el de mine. L-a inceput cand am auzit ca se boteaza, nu am vrut sa mai stiu de el, dar apoi m-am gandit ca Dumnezeu ne-a legat si nu pot eu, un simplu om sa provoc despartirea. Asa ca ne-am impacat si ne-am inteles ca fiecare va respecta religia celuilalt, iar in afara faptului ca el va merge miercuri seara si duminica dimineata la adunare, nimic din viata noastra de pana atunci nu se va schimba... Dar nu a fost deloc asa... Vine de la munca si aproape seara de seara merge la "adunare", duminica vine la 12, sta apoi la masa si citeste Biblia, dupa care la 5.30 pleaca din nou... Dar ce ma deranjeaza de fiecare data cand vine de la aceste adunari, incepe sa-mi predice din Biblie, sa-i faca in tot felul pe preoti, pe Mica Domnului, mi-a spart doua icoane, nu am voie sa mai aprind candela, ba mai nou rade sarcastic, cand vede copiii facandu-si cruce. Nu mai exista comunicare intre noi, ma minte (de ex. sambata stiam ca e la munca, dar el a fost la un "botez" de la 12 la 6), de fiecare data da cate £20 la "biserica" (acum cand nevoia de bani e atat de mare), nu ma mai intreaba daca am bani de facturi, de mancare, nu mai cumpara nimic copiilor, iar ieri am aflat ca i-a platit reparatia masinii unui pastor din Suceava (£380). Stiu ca e greu sa vezi dinafara ce e in sufletul meu si cat de greu imi e...
|
||||
|
||||
|
ti s-a mai spus sa mergi la un duhovnic. chiar si acolo in londra. nu mai asculta toate sfaturile infantile ale unor oameni care nici macar n-au o experienta de viata in sensul acesta si incearca sa iti explice ce invatati sunt. si ma refer doar la cei care se simt. unii dintre ei.
e o chestiune serioasa. nu poti sa te iei dupa ce spune unul sau altul despre familia ta. sunt sigur ca ai acolo un preot bun care te poate sfatui. oricum, ceea ce a facut el constituie motiv de divort. dar ce ai de facut numai un duhovnic iti poate spune. Doamne ajuta! Last edited by rebellu007; 11.11.2009 at 23:50:11. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Prieteni aveti, Ei ce zic de timpirea lui? Lui nu-i este rusine de ei? Vezi sa nu fi fost agatat de vre-o femeie pe la sedintele astea ale lor!!! Parerea mea. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
situatia prin care treci tu este foarte dificila...si aproape tot ce ai spus tu referitor la atitudinea sotului tau imi este mai mult decat cunoscut dintr-o situatie similara. O familie s-a destramat tocmai din cauza trecerii sotiei la adventisti...iar sotul nu a luptat cateva luni ci cativa ani cu persoana straina care a devenit de fapt sotia. Sotul insa nu era initial un ortodox practicant dar a devenit...tocmai prin incercarea de a o combate in ereziile ei...dar...nu a avut sorti de izbanda cu ea pt ca in general sectantii nu au ochi de vazut si nici urechi de auzit.Dupa aproape 5 ani de incercari au ajuns sa se desparta pt ca traiul in 2 era insuportabil..erau 2 straini(dusmani) in aceeasi casa. Problema este urmatoarea...in acel caz sotia nu se stie daca si-a iubit cu adevarat sotul si a renuntat usor la familie ducandu-se la adventisti....din ce am inteles sotul tau era un om tare bun care era devotat familiei...ce pot zice... Multe persoane te-au sfatuit sa iti cauti un duhovnic bun...si vei gasi acolo in Londra( daca vrei voi cere sfatul unui prieten care este acolo si merge la o comunitate ortodoxa din zona) Sa iti ajute Dumnezeu si sa te intareasca |
|
|
|||
|
|||
|
Am si eu o parere dar nu tin neaparat ca este ce-a corecta dar eu cred ca toate aceste familii care ajung in aceasta situatie sint familii care unul sau chiar amindoi nu sint crestini si nu respecta legile lui dumnezeu chiar de la nunta,fac o nunta formal,inainte de nunta nu se spovedesc,sau se spovedesc formal fara a se curatii de toate pacatele pentru a pune inceput bun Pentru a "repara"trebuie plecat de la spovedanie,fara sa-si recunoasca greselile nimeni nu se poate indrepta,si pentru a evita crestinii trebuie sa se casatoreasca cu crestini(autentici nu nominali)
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Se poate sa ia dreptate... Noi ne-am intalnit in Anglia, cu 9 ani in urma... Ne-am logodit la Biserica (partea cu verighetele), dar dat fiind faptul ca nu cunosteam nici o pereche care sa fie cunanti religios si sa ne poata cununa si pe noi, ca nasi, am trait in pacat pana in 2004, cand ne-am cunoscut cu o familie din Vaslui si i-am rugat sa ne cunune... Si apoi, cu nasii astia ai nostri nu prea am avut mare contact. Cred ca nu i-am vazut de vreo 2-3 ani. Noi credeam si inainte in Dumnezeu si cred ca aveam o viata crestina (sau poate ma insel), dar cred ca faptul ca Biserica era departe, mai mergeam duminica, tot timpul era super aglomerat... Ce e drept ne mai spovedeam de Paste, dar cam atat... Duhovnic nu am avut. Eu cel putin aveam in Romania si de cate ori aveam ocazia mergeam la el si ma spovedeam si vorbeam cu el..., dar sotul meu nu stiu sa fi avut vreun duhovnic. Poate ca ai dreptate. Am plecat cu stangul de la inceput si poate de asta Dumnezeu ne da o lectie... Oricum eu ii multumesc pentru asta si sper sa ma ajute si sa-mi dea putere sa merg mai departe si... poate cine stie? Rugaciunile mele il vor aduce odata inapoi... Doamne Ajuta
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ce parere aveti despre.... | mihnea45 | Generalitati | 10 | 22.10.2010 16:27:53 |
| ce parere aveti despre tarot | tarot | Generalitati | 10 | 11.10.2010 12:32:43 |
| Ce parere aveti despre OZN-uri? | alexdu | Generalitati | 52 | 04.02.2010 19:46:56 |
| Ce parere aveti despre margarina? | emiliabirgau | Generalitati | 33 | 03.09.2009 21:16:48 |
| Ce parere aveti despre antropozofi ??????? | ARHANGHELUL | Generalitati | 10 | 07.01.2007 18:47:54 |
|
|