Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.03.2010, 11:34:17
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Daca tu poti sa-l pui pe Dan Puric alaturi de Danion, atunci... vai tie! daca nu poti deosebi duhurile, pacat de tine!
Cum poti sa compari un saltimbanc, care se crede pe scena oriunde ar fi, si care a facut din Ortodoxie o alta scena, buna doar pentru a se pune in lumina doar pe sine, cum poti sa compari un saltimbanc cu un teolog? Nici atata discernamant nu ai? E pacat !
Dar e firesc, intr-un fel. Unii au ochi si nu vad, au urechi si nu aud.
Roaga-te sa ti se descopere adevarul. Si daca te rogi cu credinta, ti se va da.
Doamne ajuta!
Iarta-ma, dar mai multe erori de ordin teologic face domnul Danion Vasile- teologul, decat domnul Dan Puric-artistul, laicul.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2010, 11:51:05
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Daca tu poti sa-l pui pe Dan Puric alaturi de Danion, atunci... vai tie! daca nu poti deosebi duhurile, pacat de tine!
Cum poti sa compari un saltimbanc, care se crede pe scena oriunde ar fi, si care a facut din Ortodoxie o alta scena, buna doar pentru a se pune in lumina doar pe sine, cum poti sa compari un saltimbanc cu un teolog? Nici atata discernamant nu ai? E pacat !
Doamne ajuta!
Vai mie, ca inselat si pacatos sunt! Discernamant nu am si nu pot deosebi duhurile. Plus ca-l critic in Saptamana Mare pe marele teolog in viata Danion Vasile... Ochi am si nu vad, mintea mi-e intunecata. O sa ajung in flacarile iadului!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2010, 12:05:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu ar fi foarte surprinzator din partea dl. Danion avand in vedere atitudinea lui fata de BOR de cca. un an incoace de cand cu "criza cipusoarelor" dar o astfel de cadere ar fi prea de tot..

Cel mai bine ar fi sa apara conferinta undeva pe Internet, ar fi chiar in interesul dl. Danion asta dupa ce au ajuns sa circule astfel de vorbe.

Mi se pare destul de dubios mesajul pentru ca par. Hrisostom din cate stiu, este la Petru Voda si acum si Danion este si el un personaj f. bine vazut pe acolo, i s-a dat prilejul sa-si afirme nu o data enormitatile in public.

Deci de dezicerea par. Iustin, sa fim seriosi, sunt toti cam in aceeasi barcuta din cate stiam.

Iar cu asa zisele miracole din mana lui Danion sau par. Hrisostom sau icoane plangatoare de la Petru Voda, eu as zice ca putina retinere nu strica, mai ales daca incercam sa vedem unde bat toate astea, dincolo de aparentele "dreptei credinte" de care se face caz.

Dumnezeu daca se supara, o face pentru necredinta nu pentru ne-naivitate.

Am postat aici:
http://www.danionvasile.ro/blog/2007.../#comment-3583
---
Alin said on Your comment is awaiting moderation. Martie 29th, 2010 at 5:08

Propaganda stilista sub numele unei conferinte

http://dranik.wordpress.com/2010/03/...ei-conferinte/

Este adevarat?
---

Daca mesajul nu trece, cred ca este destul de clar..

Last edited by AlinB; 29.03.2010 at 12:10:35.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2010, 15:10:37
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit limpede

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Vai mie, ca inselat si pacatos sunt! Discernamant nu am si nu pot deosebi duhurile. Plus ca-l critic in Saptamana Mare pe marele teolog in viata Danion Vasile... Ochi am si nu vad, mintea mi-e intunecata. O sa ajung in flacarile iadului!
Tu ai spus-o mai limpede decât mine.
Vechi 30.03.2010, 11:00:30
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Doamne ajuta!
Pentru tine Dan Puric atat e? Un saltimbanc?
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 12:40:58
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

...ce ma nelinisteste: de ce aceasta tema a calendarului in fata unor oameni simpli si cu credinta lor curata??? de ce??? ca sa ii sminteasca??? asta nu e o problema ce se discuta cu oameni simpli… ei cred ce se spune in Sf.Evanghelie se roaga merg la Sf.Slujbe, nu au nevoie de polemici dogamtice! Ei nu inteleg acestea… Ma doare! Tema asta trebuia propusa Sf.Sinod si REDISCUTATA!!! De ce la nivel laic si nu la nivel clerical?
Sincer va spun ca pe mine ma dor astfel de discutii… dar tot Sfintii spun ca CINE RAMANE IN ASCULTARE DE BISERICA SE MANTUIESTE, ca nu omul raspunde de ce face BISERICA, ce calendar tine sau nu, ci CONDUCATORII ei, caci Sf.Pavel ne spune clar in Evrei 13,17: „Ascultați pe mai-marii voștri și vă supuneți lor, fiindcă ei priveghează pentru sufletele voastre, având să dea de ele seamă, ca să facă aceasta cu bucurie și nu suspinând, căci aceasta nu v-ar fi de folos”.
Mergeti si va spovediti si va impartasiti, tineti la credinta ortodoxa si nu o lasati, RUGATI-VA MULT, si nu va lasati de Duhovnic. Atat mai putem face, ce e mai mult nu tine de noi! Dumnezeu ne va judeca nu dupa calendar, ci dupa Legea IUBIRII, iubire fata de El prin pazirea poruncilor, daca am iubit pe aproapele, daca am ramas in COMUNIUNE cu El, daca ne-am plans pacatele si ce am facut ca sufletul sa il pastram curat. Nu mai intelegem nimic din ortodoxie??? SA NE RUGAM!!! SA NE RUGAM!!! SA NE RUGAM MAICII DOMNULUI SI TUTUROR SFINTILOR SA NE TINE APROAPE DE HRISTOS!!!
Vechi 30.03.2010, 17:55:01
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Desi Patriarhia Ierusalimului si Patriarhia ecumenica nu au fost la Sfantul Sinod panortodox din 1948 si aceste patriarhii tin respectiva hotarare.
Pentru ca ierarhii de la BO a Ierusalimului daca vin prin Romania slujesc pe calendarul indreptat de aci ierarhii din Patriarhia Ierusalimului daca merg in Rusia slujesc pe calendarul neindreptat etc.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 18:01:08
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Desi Patriarhia Ierusalimului si Patriarhia ecumenica nu au fost la Sfantul Sinod panortodox din 1948 si aceste patriarhii tin respectiva hotarare.
Pentru ca ierarhii de la BO a Ierusalimului daca vin prin Romania slujesc pe calendarul indreptat de aci ierarhii din Patriarhia Ierusalimului daca merg in Rusia slujesc pe calendarul neindreptat etc.
Ai dreptate! Totusi Ierusalimul n'a fost prezent la acea conferinta!

Si nici ROCOR-ul!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stie cineva? delia31 Biserica Ortodoxa Romana 8 06.12.2013 20:08:13
Stie cineva...? Noesisaa Generalitati 14 07.05.2011 12:05:14
stie cineva felixlivadaru Din Noul Testament 6 25.08.2010 00:31:42
Stie cineva??????? pui Generalitati 10 24.10.2008 12:46:18
Stie cineva..???? tigerAvalo9 Generalitati 6 20.09.2008 17:18:04