![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ok Mirela! Desi, sincer, sunt atat de bine prezentate lucrurile in filmulete ca nu stiu ce as mai putea adauga eu.
Spre exemplu m-a marcat foarte mult acest cuvant..acest mod de marturisire..a dragostei a Ortodoxiei, de fapt.. "Această lume moare, iar voi vă purtați ca și cum navigați într-o croazieră captivantă – Cand, ocupandu-ne cu activitatea misionara, discutam cu oamenii pe strada, cu ce trebuie sa incepem? Trebuie sa facem referire la Evanghelie sau trebuie sa vorbim in acel lim*baj care este mai clar, adica in limbajul laic? Insa, cu ajutorul lui nu poti exprima idei duhovnicesti inalte. – Limbajul in care trebuie sa vorbiti este limba*jul dragostei. Slujiti aproapelui. Sunteti capabili de asa ceva? Inchiputi-va, daca in Sankt Petersburg… cate biserici sunt in Petersburg? – Sapte sute. – 700??? Si, avand 700 de biserici, orasul arata asa? Iar eu, vazand cum se imbraca oamenii seara, eram aproape gata sa cred ca orasul vostru ia parte la vreun concurs in a capata cea mai necrestineasca ca reputatie… Daca fiecare biserica din acest oras va gasi cinci voluntari, veti obtine 3500 de oameni, care ar putea, o data pe saptamana, sa mearga cate doi in diferite parti ale orasului si sa intrebe de-a dreptul pe fiecare om pe care il vor vedea: „Va pu*tem ajuta cu ceva?” – si asta ar fi de ajuns. – Vorbiti despre asistenta sociala? – Eu nu vorbesc despre asistenta sociala, eu vor*besc despre dragoste: „Pot face ceva pentru dumneavoastra?”Dragostea de aproapele exprimata in fapte concrete, practice, in primul rand ii va schim*ba radical pe insisi acesti 3500 de oameni si, de ase*menea, pe oricine cu care ei vor intra in contact. Ganditi-va la aceasta." |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, eu ziceam de o scurtă prezentare atunci când dai un link. Eu una nu deschid link-uri asa picate din cer, adică dacă nu se spune nimic despre ele, n-au nici un minimum de "cuvânt introductiv". Dar poate sunt doar eu, le-or urmări altii..
|
|
|||
|
|||
![]()
Spovedania unui Samurai "Ierei-San": https://www.youtube.com/watch?v=zgFcBmoD7kk
De la „Mortal Kombat” la „Spovedania unuisamurai” Actorul american de origine japoneză Cary-Hiroyuki Tagawa (Panteleimon după numele de botez) este invitat de un studio din Rusia să joace rolulul principal de preot ortodox în filmul de actiune "Ierei-San". Doi ani mai târziu (noiembrie 2015), luptătorul japonez se convertește la ortodoxie. (acțiunea filmului este alta) |
|
|||
|
|||
![]()
Bine ai revenit printre ... voi!
Last edited by ioan67; 26.10.2016 at 04:45:25. |
|
|||
|
|||
![]()
Dimineața care nu se va sfârși: http://www.diseara.ro/ro/filme/15928...va-sfarsi.html
Povestea din „Dimineața care nu se va sfârși” izvorăște, cum mărturisește autorul, dintr-o mare durere: o durere preoțească, a duhovnicului pentru suferințele altora. La prima spovedanie pe care a asistat-o ca duhovnic, preotul-cineast a aflat o poveste similară cu a eroinei din film, o româncă fugită dintr-o familie dezorganizată, ajunsă să se prostitueze în Cipru. Au urmat la scaunul spovedaniei nu mai puțin de două sute (!) de mărturisiri de aceeași factură, povestește regizorul. O dramă socială a cărei amplitudine nu ne-o imaginăm, despre care nimeni nu vorbește, mușamalizată de ambasadă, de presă și de justiție. E vorba de tragedia româncelor sosite în Cipru prin firme de recrutare-fantomă, obligate ani de zile să se prostitueze, devenite prizoniere în mafia acestei ilegale industrii, cu complicitatea tacită a autorităților locale și a diplomației române. |
|
||||
|
||||
![]()
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
filme duhovnicesti | mirelat | Arta bisericeasca in general | 238 | 18.02.2024 19:23:03 |
Filme | criogenicul | Generalitati | 57 | 11.10.2017 21:29:45 |
filme? | scutariusilviu | Generalitati | 18 | 23.08.2015 13:46:10 |
Filme si surse de Informare ortodoxe | Ion Pop | Resurse ortodoxe on-line | 36 | 27.09.2012 16:58:38 |
Predici, conferinte, filme ortodoxe etc. | alynnna | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 16.04.2008 14:58:35 |
|