![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ghiciți gândurile, sunteți profet, de unde știți dumneavoastră motivațiile mele? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
De exemplu, un bun adventist este și un bun baptist, pentru că are aceeași concepție privitoare la botez. Și invers: un bun baptist este și un bun adventist, căci el crede și așteaptă revenirea lui Iisus Hristos. Am dat doar un exemplu, ele sunt nenumărate, nu ar trebui să te îngrijoreze. Mai degrabă îngrijorător este faptul că există unele diferențe între "calea" unui ortodox și "căile" neoprotestanților, iar acele diferențe sunt chiar cu privire exact la adevăruri fundamentale enunțate de Hristos și apostoli. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ne poti impartasi si noua (in special mie, care, dupa cum probabil stii din postarile mele, sunt "incoltita" de sectari), care a fost "click-ul" sau ce te-a determinat sa cauti adevarul in ortodoxie? (stiu ca Dumnezeu ti-a dat aceasta sansa si trebuie sa-I multumesti necontenit toata viata) Personal, mi-ar place sa ne impartasim cateva experiente, pe private, daca nu te deranjeaza. Doamne ajuta
|
|||
|
|||
![]()
lacrimi sper ca nu te gandesti sa devii penticostala, dupa maniera cum postezi in ultima perioada?
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci motivele pentru care am intrat pe acest forum sunt: 1. Să cunosc cum gândesc ortodocșii. Eu trăiesc ca într-un ghetou penticostal. Aproape nu mai am deloc relații semnificative cu ortodocși. Înainte de a sluji în biserica am lucrat într-o întreprindere si aveam contact direct cu colegii de muncă ortodocși. Dar acum,familia, prietenii, frații și surorile din biserică, aproape toți cei care mă înconjoară sunt penticostali. Mai sunt vecinii e adevărat. Dar trăiesc într-un cartier de vile în care vecinii nu prea se vizitează. 2. Să învăț de la ortodocși sau de la credincioșii de alte confesiuni.Sunt convins că fiecare confesiune are punctele ei forte specifice și în discuții am șansa să învăț 3. Să împărtășesc valorile pe care Dumnezeu mi le-a dat mie. Intr-o măsură mai mică sau mai mare oamenii intră în tangență cu penticostali. Unii sunt răniți de ei, alții sunt nedumeriți și își pun întrebări. Eu am răspunsuri din interior. 4. Să îmi fac prieteni din alte confesiuni. Mă consider un tip nu foarte inteligent dar deschis la cap și cred că și în celelalte biserici există astfel de specimene. Am un prieten preot ortodox cu care ne vizităm cu plăcere și câțiva prieteni din alte confesiuni dar foarte puțini. Mai am vreo câteva motive dar mă opresc acum. Vreau să mai spun doar că în nici un caz nu sunt aici pentru a convinge pe cineva să treacă-n secta mea că ea e cea mai bună de pe pâmânt. Cred că biserica mea este bună pentru că altfel nu aș sta în ea. Dar, precum am scris-o în câteva rânduri, nu cred că dacă un om îl cunoaște pe Hristos în Biserica Ortodoxa sau în altă biserică creștină el ar trebui să treacă la penticostali. Și nici invers. „Dacă-L cunoști pe Hristos rămâi în biserica ta și fii o lumină. Nimeni nu poate lumina acolo așa cum o poți face tu.” Ăsta-i crezul meu. Last edited by penticostalulmantuit; 13.04.2010 at 00:16:01. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu cum sta treaba cu "migratia" de la un cult la altul.Este clar ca cei care o fac , ma refer la aceia care trec de la ortodocsie la alte culte vad un messaj mai aproape de inima lor.Din diferite motive.dar sunt si multi care trec la alte culte din cu totul alte motive,si unul important ar fi cel material.Cunosc ceva cazuri.Asta datorita publicitatii agresive pe care si-o fac rspectivele culte.Ma intreb daca este etic acest comportament.Atat din partea lor..cat si a celor care migreaza..
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce spui asta? Pentru ca l-am aparat pe penticostalulmantuit de cateva ori de unele replici? Dupa cum probabil stii, sunt inconjurata de multi penticostali si daca erau sa ma prosteasca, ma prosteau demult. Insa omul asta nu e asa ca ceilalti. Si din punctul meu de vedere, are sanse sa vada ADEVARUL ADEVARAT odata si odata... Doamne ajuta
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare cult își face publicitate. Unele însă fac „concurență neloială” :). Oferă bani, ”atenție specială și dragoste creștină” „mântuire în exclusivitate”(doar la noi e mântuirea, la ceilalți e iadul), și altele în scopul racolării. Asta nu este etică creștină. Nu e nici un fel de etică de fapt. E un fel de tras pe sfoară. Sunt alții care au fost crescuți într-un cult anume dar, din diverse motive nu L-au cunoscut pe Dumnezeu în biserica respectivă. Dacă printr-un complex de împrejurări omul nostru ajunge să zicem de la penticostali la ortodocși (sau invers) și acolo îl găseste pe Domnul nu e doar etic e Harul lui Dumnezeu pentru el. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, de ce să nu recunosc, la ortodocși am șanse poate să întrezăresc unele sclipiri ale Adevărului care, da, pot îmbogăți pe oricine...Doamne ajută |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 19.12.2012 23:17:02 |
Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 20:22:05 |
o sa fim considerati teroristi? | knight2u | Generalitati | 3 | 28.10.2009 11:52:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|