Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2016, 23:43:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Important este sa nu ne complacem in defectele noastre mai rau chiar, crezand ca sunt un soi de virtute.

Vezi tu, daca tot ai decis ca e nebuna, nu prea poti sa o faci vinovata pentru faptele ei, e un om care trebuie ajutat fara sa poti pretinde prea mult de la el.

Si din moment ce tragem nadejde ca Dumnezeu sa nu faca diferenta intre cersetoria noastra sistematica dupa iertare in timp ce ne intoarcem sistematic la pacatele noastre..poate ar trebui sa facem si noi la fel.

Matei 7:12
Marcu 6:31
Ioan 13:15
Vechi 01.04.2016, 00:08:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Daca tot te mananca falangele sa tastezi,fa-o pe blogul tau si nu ma mai necaji pe mine si asa le am pe ale mele.
A facut-o deja :)

Citat:
Niciodata prin agresiune (chiar numai de idei) nu se rezolva lucrurile ci , se vor inrautati 

Degeaba stii ADEVARUL daca il folosesti sa umilesti pe altii si nu sa indrepti cu compasiune, rabdare, blandete.iar uneori tacerea e „mai” de aur, decat rostirea adevarului in mod nepotrivit sau la momentul nepotrivit .

Eu recunosc ca am cazut in aceasta greseala de multe ori 

Dar stii cum e, desi stie ca e gresit, nu se poate abine sa nu se imprieteneasca pe termen lung cu propriile defecte..
Vechi 01.04.2016, 00:16:15
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
A facut-o deja :)

Dar stii cum e, desi stie ca e gresit, nu se poate abine sa nu se imprieteneasca pe termen lung cu propriile defecte..
Cam la fel ca si altii de pe aici, de altfel.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2016, 00:22:47
sergiuran's Avatar
sergiuran sergiuran is offline
Member

Data înregistrării: 23.03.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Multumesc pt raspuns,si eu stiam de pe vremea cand eram in tara ca asistentii sociali stateau pe drumuri,cum este o vorba...

Problema este ca aceasta persoana este mai dificila si nu prea ii place mai nimic; daca nu s-a angajat pana acum intr-o scoala serioasa asa din pasiune de dragul unei cariere,acum sunt slabe sperante.

Eu una ,am epuizat sfaturile si discutiile cu ea pe aceasta tema. La cat de bine o cunosc ma gandeam ca o ocupatie in domeniul de infrumusetare i-ar fi prins bine:coafeza,cosmeticiana,manichiurista.
Din pacate, ii pare sub demnitatea ei aceste ocupatii.
Agent de paza nici atat,nici macar casiera la banca(aveam o prietena la banca Transilvania) fiindu-i teama de urmarile unor posibile incurcaturi cu banii).

Dupa felul in care pune problema imi dau seama ca are o criza de identitate,cat si un imens complex de inferioritate. Observ ca nu este interesata de aspectul financiar al problemei cat de impactul pozitiei de munca in sine.
I-am spus ca o coafeza sau o manichiurista fac bani foarte buni insa pe ea nu o gadila orgoliul la auzul acestora;asa a gasit asistenta sociala...probabi ca termenul in sine suna mai bine,mai sofisticat ,mai enigmatic decat prozaicul"coafeza".
Inseamna ca nu e disperata inca. Probabil are cine o intretine.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2016, 01:02:58
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiuran Vezi mesajul
Inseamna ca nu e disperata inca. Probabil are cine o intretine.
Buna dimineata!
Cum ati dori cafeaua? Cu frisca, simpla, dubla?.........:)
P.S. Citeste mai si tu, macar din consideratiune oarecare onorabilissima, topicul. Iti place sa traiesti in trecut?
Reply With Quote
Vechi 01.04.2016, 01:39:19
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
:))
departe de realitate insa inteleg ca este facut din bunavointa si multa compatimire.
Se iarta.
...:) Asa credeam si eu ca vei zice. Ma bucur ca suntem in aceeasi zona; uneori ma simt cam stingher...
Pe de alta parte, ar fi de cugetat, poate, la rolul de luptator neinfricat si putin inclinat spre anumite cooperari. Chiar e inevitabil? Chiar aduce maxim de satisfactie si implinire? Indoi-m-as... Zic si eu, sa nu fie cu suparare pe rumanul prost, te rog!
De aici din scaunul meu se vede cum ca nu ai vrea deloc sa iei legatura cu un psi/consilier. Iar pe noi ne mira aceasta, pe cuvant de pionier! Pentru ca situatia recomanda puternic o astfel de lucrare, fie si pe o perioada scurta - cateva intalniri de clarificare, linistire, suport. Feis tu feis, Yasmina! Concret.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2016, 01:40:03
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Buna dimineata!
Cum ati dori cafeaua? Cu frisca, simpla, dubla?.........:)
P.S. Citeste mai si tu, macar din consideratiune oarecare onorabilissima, topicul. Iti place sa traiesti in trecut?
Umbla o gluma mai demultisor de cand cu Obama:
-Cum va place cafeaua?
-Ca si presenditele(black).

:)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2016, 01:43:48
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
...:) Asa credeam si eu ca vei zice. Ma bucur ca suntem in aceeasi zona; uneori ma simt cam stingher...
Pe de alta parte, ar fi de cugetat, poate, la rolul de luptator neinfricat si putin inclinat spre anumite cooperari. Chiar e inevitabil? Chiar aduce maxim de satisfactie si implinire? Indoi-m-as... Zic si eu, sa nu fie cu suparare pe rumanul prost, te rog!
De aici din scaunul meu se vede cum ca nu ai vrea deloc sa iei legatura cu un psi/consilier. Iar pe noi ne mira aceasta, pe cuvant de pionier! Pentru ca situatia recomanda puternic o astfel de lucrare, fie si pe o perioada scurta - cateva intalniri de clarificare, linistire, suport. Feis tu feis, Yasmina! Concret.
Sa stii ca daca zici tu, poate o s-o fac - cel putin o sa ma gandesc la asta,desi am aceeasi senzatie cu vizita unui stomatolog chirurg...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2016, 01:54:59
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
... am aceeasi senzatie cu vizita unui stomatolog chirurg...
Nu, nu, nu! De o mie de ori nu!
Un bun psi e fratele care te sprijina sa pasesti pe raze mai subtiri/mai diafane ca ale lunii... Pe drumul tau sufletesc adevarat (macar in ordinea aceasta, lumeasca - iar asta nu e chiar putin!) si inca nestiut/neasumat in totalitate de tine...
Viata sufleteasca nu e de dus la intamplare, empiric mereu... Are si ea legile ei, cerintele, limitele, cursele, ocaziile, dramatismul, tragismul nobil, taina... Nu putem merge in necontenita aventura fara o oaresce calauza, da-ti seama te rog!
Preotul si consilierul sunt resurse de neevitat. Nefericit acela care nu are parte, fie ca vrea sau nu, de acestia.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2016, 12:23:53
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
Multumesc pt premiu! Daca tot te ocupi tu cu incornarea si festivitatile ,ai grija sa ma premiezi cu o gramada de flori,sa stim o treaba!

Citat:
Sincer,tot ce ti-as dori in momentul asta este sa o ai pe verisoara mea alaturi.
Sa traiesti cu hartuielile ei,cu rautatile ei zilnice.
Sincer,cred ca e mult mai usor de trait langa verisoara ta decat langa tine.
Citat:
Daca Dumnezeu te-a lipsit de experienta in acest"domeniu",taci si adu-i slava!
Daca Dumnezeu ti-a dat o experienta in acest"domeniu",taci si adu-i slava!

Thread Tools
Moduri de afișare