Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2012, 01:09:27
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Mda...cum le contrazic luând contraceptive? Sau apelând la alte metode?
Domnule Ovidiu,
Cele care iau contraceptive nu sunt singure si tocmai pentru ca iau contraceptive, au contact liber cu sperma barbatului, si surpriza: ovulatia nu se produce in ciuda contactului cu pricina.
Vechi 08.08.2012, 01:10:29
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Domnule Ovidiu,
Cele care iau contraceptive nu sunt singure si tocmai pentru ca iau contraceptive, au contact liber cu sperma barbatului, si surpriza: ovulatia nu se produce in ciuda contactului cu pricina.
Și e corect față de Dumnezeu? Vezi cum folosim știința împotriva legilor lui Dumnezeu?

Last edited by ovidiu b.; 08.08.2012 at 01:12:31.
Vechi 08.08.2012, 01:20:03
Banned

Implicit

Citat:
Bun, acum vad de unde ati luat ideea. Cu atat mai mult este util sfatul sa cititi de pe site-uri de specialitate. La linkul dat, ceea ce spun ei "foliculina" este de fapt estrona, un hormon estrogenic secretat de ovar sub influenta FSH, deci cu totul altceva decat foliculina. Iar estrogenul se gaseste si in sperma. Deci daca va faceti probleme ca o femeie ar avea prea mult estrogen si ca ati ajuta-o cu sperma, ramane de vazut cum filtrati estrogenul propriu si FSH-ul propriu din sperma. Caci tocmai ca FSH-ul scade cand estrogenul creste, pentru a nu-i stimula si mai mult secretia. Ori in sperma aveti si FSH printre altele...

Last edited by Tartaruga; 08.08.2012 at 01:22:12.
Vechi 08.08.2012, 01:26:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Bun, acum vad de unde ati luat ideea. Cu atat mai mult este util sfatul sa cititi de pe site-uri de specialitate. La linkul dat, ceea ce spun ei "foliculina" este de fapt estrona, un hormon estrogenic secretat de ovar sub influenta FSH, deci cu totul altceva decat foliculina. Iar estrogenul se gaseste si in sperma. Deci daca va faceti probleme ca o femeie ar avea prea mult estrogen si ca ati ajuta-o cu sperma, ramane de vazut cum filtrati estrogenul propriu si FSH-ul propriu din sperma. Caci tocmai ca FSH-ul scade cand estrogenul creste, pentru a nu-i stimula si mai mult secretia. Ori in sperma aveti si FSH printre altele...
Din nou vorbim limbi diferite. Păi o femeie însărcinată mai secretă foliculină?
Vechi 08.08.2012, 01:31:35
Banned

Implicit

Citat:
Și e corect față de Dumnezeu? Vezi cum folosim știința împotriva legilor lui Dumnezeu?
Eu nu discutam corectitudinea aici, ci faptul ca femeile singure (singure in sensul de a nu frecventa barbati) nu utilizeaza contraceptive asa cum ironic ati insinuat. Eu ma aflu printre ele si nu am probleme nici mentale si nici hormonale, mi-a dat Dumnezeu ceea ce am nevoie asa cum da la orice femeie sanatoasa. De Dumnezeu atarnam nu de barbat. Atat am vrut sa subliniez.
Partea cu corectitudinea sau incorectitudinea anumitor practici medicale este un cu totul alt subiect fara legatura cu cel discutat aici.
Vechi 08.08.2012, 01:41:34
Banned

Implicit

Citat:
Din nou vorbim limbi diferite. Păi o femeie însărcinată mai secretă foliculină?
Ovidiu,
Sunteti de acord sa folosim termenii corecti pentru a fi sigura ca vorbim despre acelasi hormon? Deci presupun ca acum vorbiti de estrogenul (estrona) din articolul dvs. Deci despre acesta va raspund ca da, femeia secreta estrogen la nivele inalte, mult mai mari decat in afara sarcinii, iar acest hormon ajuta la mentinerea sarcinii. Si sunt mai multi hormoni implicati, ca de exemplu progesteronul. La fel ca estrogenul, si progesteronul este implicat in ciclul femeii (indiferent de femeie, calugarita sau nu), si la fel creste foarte mult in sarcina ajutand la mentinerea ei.
Si ca sa nu uit: o sa gasiti articole care arata ca acesti hormoni sunt implicati inclusiv in dezvoltarea bebelusului.
Si apropos de "incitarea" femeii care vrea copii: nu este creierul cel care da comanda de nivele crescute de hormoni, ci ei sunt secretati de foliculul ovarian care se transforma in corp galben secretand cantitati mari de hormoni mai ales cand ovulul este fertilizat. Daca insa ovulul nu este fertilizat, secretia de hormoni scade si apare ciclul. Si tot asa, indiferent daca femeia este "incitata" sau nu. Doar daca este fertilizata, exista diferenta de secretie hormonala si doar pe perioada sarcinii dupa care revine la aceleasi nivele dinainte, care sunt si la calugarita.

Si daca tot am inceput demitizarea, cred ca sunt destule femei casatorite cu viata normala cu sotul si care au totusi dureri la ciclu si alte simptome legate de acesta, in timp ce altele singure, ca mine de exemplu, nu au nici dureri nici sindroame pre-menstruale si nici variatii de vreun fel in gandire, afect etc. din cauza asta. Iar la scoala am invatat ca asta este de fapt normalitatea...

Last edited by Tartaruga; 08.08.2012 at 02:03:07.
Vechi 08.08.2012, 01:53:34
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Înseamnă că fibromul uterin și cancerul mamar apare din senin.

Spuneam că echilibrul endocrin, în cazul călugărițelor, se mută într-un alt sector, în sectorul credinței. Ele nu sunt interesate de a avea copiii și deci nu se incitată în acest sens. Deci secreția de foliculină în tipul ovulației este foarte scăzută și nu dăunează. Secrețiile de foliculină sunt mari când femeia se incită și își dorește să nască, atunci creierul transmite această intenție glandelor endocrine.

ps: vorbim limbi diferite și propun să încetăm discuția.

Chiar ma intereseaza discutia!Se stiu cauzele care determina fibromul uterin sau cancerul de san?
Adica da,sunt dezechilibre hormonale?Ambele cazuri?
De ce?Cum apare un dezechilibru hormonal?Este de natura spirituala?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 08.08.2012, 01:54:55
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Eu nu discutam corectitudinea aici, ci faptul ca femeile singure (singure in sensul de a nu frecventa barbati) nu utilizeaza contraceptive asa cum ironic ati insinuat. Eu ma aflu printre ele si nu am probleme nici mentale si nici hormonale, mi-a dat Dumnezeu ceea ce am nevoie asa cum da la orice femeie sanatoasa. De Dumnezeu atarnam nu de barbat. Atat am vrut sa subliniez.
Partea cu corectitudinea sau incorectitudinea anumitor practici medicale este un cu totul alt subiect fara legatura cu cel discutat aici.
Nu am insinuat ironic, ci așa l-ați perceput. Eu m-am referit la femeile care nu au legătură cu bărbați dar care iau contraceptive penrtru reglarea hormonală.
Vechi 08.08.2012, 02:07:17
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Si daca tot am inceput demitizarea, cred ca sunt destule femei casatorite cu viata normala cu sotul si care au totusi dureri la ciclu si alte simptome legate de acesta, in timp ce altele singure, ca mine de exemplu, nu au nici dureri nici sindroame pre-menstruale si nici variatii de vreun fel in gandire, afect etc. din cauza asta. Iar la scoala am invatat ca asta este de fapt normalitatea...
Nu înseamnă că dacă ești căsătorit...traiești și corect. Câți din cei căsătoriți traiesc Taina Căsătoriei? Este normal să ai probleme când eviți rostul și urmărești plăcerea, asta spunea și părintele Arsenie. Și repet, singură fiind, dacă nu incitați sexualitatea și trăți curat nu aveți de ce să vă temeți. Asta spuneam și în cazul călugărițelor.
Vechi 08.08.2012, 02:11:09
Banned

Implicit

Citat:
Nu am insinuat ironic, ci așa l-ați perceput. Eu m-am referit la femeile care nu au legătură cu bărbați dar care iau contraceptive penrtru reglarea hormonală.
Ok. Cazurile acestea sunt cu totul altceva, sunt cazuri de boala ca orice boala care trebuie tratata, iar contactul cu barbatii nu este deloc un tratament, daca la asta v-ati gandit. Ci tratamentul este medical indiferent daca femeia are sau nu contact cu barbati. Si apropos de asta, stiu si eu pe o credincioasa care se incapatana sa nu ia tratament medical, si cum boala o impiedica sa aiba copii cu sotul, iar copiii erau ceea ce isi dorea cel mai mult, a ajuns sa ia medicamente cand a vazut ca anii treceau si nimic. Slava Domnului ca acum este in sfarsit insarcinata!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca clujeanul33 Rugaciuni 3 30.11.2010 16:57:10
mari duhovnici romani de ieri si de azi monicutza Mari Duhovnici si predicile lor 27 02.10.2010 21:40:29
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 20.09.2010 22:22:55
Mari duhovnici si sfaturile lor Iubirea Mari Duhovnici si predicile lor 2 26.07.2010 22:42:27