Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2010, 14:48:49
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru un examen la matematica pentru copii dai meditatii si bine faci.

Oare nu trebuie sa ajutam copii in cel ma important examen al vietii lor, care decide unde vor sta pentru o perioada? vezi mesajul precedent.

Asa ca da milostenie din partea lor in numele lui IIsus:
"Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc"
Fa pachetele de mancare si da-le oamenilor de pe strada, sau la o casa de batrani, sau la o casa de copii orfani in numele lui IIsus din partea copiilor tai. Asta va conta la examenul vietii lor si la acel examen poti pune umarul.

"însetat am fost și Mi-ați dat să beau" scria undeva ca in Imparatia cerurilor un pahar de apa va fi foarte valoros ca nu exista bogatie pe pmant care sa se compare cu valoarea unui pahar de apa in rai. Ca sa transmiti un pahar de apa acolo trebuie sa-l dai unui sarac. Ia sticle de apa si du-te pe strada si da-le celor insetati de pe starda, sau la cei ce duminica stau in jurul Bisericii. Daca vrei sa fii bogat in rai, fa o fantana sau o cismea pe un drum public si scrie ca oicine e insetat poate bea.

"străin am fost și M-ați primit;" Vrei sa stai la o camera in rai, la garsoniera ? Inainte se putea sta si la cort. Daca nu, aduna-te cu alti credinciosi si cumpara o garsoniera ca s-o dati uni sarac si in rai aveti insutit, un conac de peste 100 camere pe care sa-l impartiti, ca tot ce dai se duce in rai insutit.
La fel du-te ca voluntar la constructii de case si munca ti se va pune in rai. Sau da gratis materiale de constructii.

"Gol am fost și M-ați îmbrăcat" este posibil sa stai gol in rai daca nu ai dat haine la cei saraci. Asa ca da cel putin un costum de haine la cei saraci in numele tau si al copiilor tai si al celor dragi ai tai. CE se intampla e asta. Ai sta 50 de ani pe Pamant cu aceeasi pereche de haine? Probabil ca nu. Nici in rai nu ai sa te schimbi asa ca da mai multe perechi de haine sa ai de unde alege acolo, sa nu stai 50 e ani cu aceeasi pereche de haine si la fel pentru copii da mai multe perechi de haine. Ai manca in rai acelasi fel de mancare pentru 50 de ani? daca nu schimba mancarea ce o dai saracilor in pachetele. CE pui in pachetelele de mancare, cam asta o sa gasesti in rai.

Cateodata cei rai vor lucra astfel incat sa nu mai ai resurse sau timp sau ceva sa faci pomana de care ai nevoie in rai.

Deci roaga-te:

Doamne forteaza-ma spre mantuire si forteaza-ma si ajuta-ma sa dau fara durere pomana de care am nevoie, si sa am resursele pentru aceasta pomana.

Copilul tau va fi judecat si dupa pomana pe care a facut-o. Daca il dai la meditatii la matematica, bine faci dar mai intai da pomana in numele domnului IIsus Hristos din partea copilului tau sa aiva la judecata.

Cine nu are idei unde sa ajute, aici e o idee. Inainte de a trimite ceva aici da un telefon si vezi de ce au nevoie 0744 290 471 :
Pentru detalii suplimentare vizitati: www.valeaplopului.com
ASOCIATIA PRO VITA
pentru nascuti si nenascuti
Bd. Nicolae Iorga 72
Valenii de Munte; Jud. Prahova
Tel: 0244 421 316

Daca vreti sa trimiteti pachete folositi adresa urmatoare:
Preot Tanase Nicolae
Parohia Valea Plopului, Comuna Posesti
Jud. Prahova, Romania
Preot Nicolae Tanase
Tel/Fax : 0244 280 695
Mobil: 0723 597 433
Email: asociatiaprovita@hotmail.com
asocprovita@yahoo.com
Domnisoara Tatiana Samoila
Mobil: 0744 290 471 / 0740 257 259
Webmaster: Silvia Mihailescu (english speaking contact)
Email: s62e44m85@yahoo.com
Cont Bancar – BCR Valenii de Munte RON: RO42RNCB0211011843900001

Last edited by spre_rasarit; 06.09.2010 at 19:41:53.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2010, 19:44:10
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Implicit

Sunt multi din cei din jurul tau, dintre copii rude, parinti care ar face milostenie cu bucurie, au si de unde, ar face multe lucruri ca sa iasa premianti la judecata dar nu au invatatura a ceea ce insemna asta si cat de importanta este. Asa ca spune-le tu . Si invata-i si pe ei sa spuna la altii.

Last edited by spre_rasarit; 06.09.2010 at 20:17:40.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2010, 21:31:35
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,anisoara

Citat:
În prealabil postat de anisoara Vezi mesajul
As vrea sa stiu unde pot citi sau daca poate cineva sa-mi spuna ,ce se intampla cu sufletul nostru in primele 40 de zile dupa moarte.
A murit tatal meu acum 2 sapt.si as vrea sa stiu ce pot face eu ca sa-l ajut ,ca sufletul lui sa fie mantuit.
sunt multe pareri despre ce se intampla cu sufletul in primele 40zile dupa moarte.
parerea mea:daca ma voi intoarece dupa 40 zile de la moartea mea, voi spune exact ce se intampla.
Vechi 12.09.2010, 10:32:09
Belphegor's Avatar
Belphegor Belphegor is offline
Member

Data înregistrării: 07.09.2010
Locație: wish you were here
Religia: Alta confesiune
Implicit

Deci Bunul Dumnezeu ne iubeste si se uita la fiecare secunda a vietii noastre.
Si deoarece ne iubeste ne-a lasat liberul arbitru.
Dupa ce ducem o viata normala adica cu boli,moarte,spargeri de capete,injurati,amarati,jigniti,faliti etc ,daca ii facem voia vom sta de-a pururea la picioarele Lui,inchinandu-i lauda pentru cat de geniu,cat de zeitate,cat de atotputernic etc etc este.
Si pentru ca ne iubeste si mai mult,daca suntem nedrepti si nu ii respectam lista cu ,,nu face cele 10000 de pacate'' vom ajunge in iad unde vom arde murdari,mancati de viermi,cu ochii scosi ,dezpielitati,intepati cu furci,in lacuri de smoala,insangerati simtind moartea vesnica,poate si cu un mar in gura,infometati si mancandu-ne propriul sange coagulat,plangand si oftand pe vecie si parandu-ne rau ca El si-a pierdut timpul iubindu-ne pe noi dobitocii.
Dumnezeu sa aiba mila de noi nevrednicii!
Iata sărmanul indian,cu mintea-i neplivita!
Lui mandra știința nu i-a purtat sufletul potopit de-ardoare
Către înaltul neștiut,ivind Calea Lactee și câmpiile solare.
Insa natura pura a răspuns speranței,deschizând cărări gentile,
Sub piscu-încununat de nori,spre paradisuri mai umile.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2010, 14:02:59
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Belphegor Vezi mesajul
Dupa ce ducem o viata normala adica cu boli,moarte,spargeri de capete,injurati,amarati,jigniti,faliti etc ,daca ii facem voia vom sta de-a pururea la picioarele Lui,inchinandu-i lauda pentru cat de geniu,cat de zeitate,cat de atotputernic etc etc este.
Si pentru ca ne iubeste si mai mult,daca suntem nedrepti si nu ii respectam lista cu ,,nu face cele 10000 de pacate'' vom ajunge in iad unde vom arde murdari,mancati de viermi,cu ochii scosi ,dezpielitati,intepati cu furci,in lacuri de smoala,insangerati simtind moartea vesnica,poate si cu un mar in gura,infometati si mancandu-ne propriul sange coagulat,plangand si oftand pe vecie si parandu-ne rau ca El si-a pierdut timpul iubindu-ne pe noi dobitocii.
Cred ca ai intrat un pic cam mult in detalii :)
Vechi 12.09.2010, 15:07:07
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

@ spre_rasarit
Frumoase pagini ai selectat
Noi suntem atat de abstracti,ca niste profi universitari.Iar parintele vorbeste atat de simplu...
Reply With Quote
Vechi 12.09.2010, 16:20:11
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Curiozitate: si cum arata acest suflet?
(din filmulet nu am inteles nici un cuvant, sincer)
Reply With Quote
Vechi 12.09.2010, 18:37:42
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Belphegor Vezi mesajul
Bell, imaginea descrisa de tine contine prea mult vinetiu, probabil de la niste lovituri puternice. Nu-i nimic , va trece. Sa incercam altfel:

Dumnezeu a creat toate lucrurile si cand a terminat a asezat in mijlocul gradinii Edenului pe om, ca sa le stapaneasca si sa se bucure de ele. Apoi i-a prezentat regulile acestui univers: orice fapte, gand, dorinta, produce un efect pe care omul il va culege in timp. Raul naste rau si binele naste bine. E logic. Nu este nevoie ca Dumnezeu sa te arunce in iad dupa o viata de pacat. Pacatul si raul prin natura lor aduc iadul peste tine. Viata aceasta este o zona in care binele si raul pot coexista pentru a ne da timp sa facem alegerea. Dupa moarte raul e la locul lui si binele la al lui.

Datorita liberului arbitru putem alege sa facem si binele. A face bine nu inseamna numai actiune, ci schimbarea lucrurilor in plan spiritual, pe care o putem face prin rugaciune si viata traita cu Dumnezeu. Asta inseamna pur si simplu sa iti fabrici fericirea, semanand in jurul tau fericire. Si asta inseamna ca poti fi mult, mult, mult mai fericit decat poate fi un ateu care , cel mult, poate profita la maxim de ce ii ofera viata. Insa a trai cu Dumnezeu inseamna sa ai la dispozitie prietenia lui Dumnezeu, si infinita Lui putere de a-ti crea o viata fericita, chiar in eventualitatea in care viata nu iti ofera nimic. Cu alte cuvinte, poti schimba in bine lumea din jurul tau.

Desigur, cum orice realizare serioasa presupune reguli stricte, si in viata de crestin trebuie respectate niste regului: fara pacat. De ce? Pentru ca asa i-a venit lui Dumnezeu sa nu ne lase sa ne distram? Nu, ci pentru ca pacatul iti strica tot ce ai construit si te duce in sens invers, spre nefericire. Insa daca renunti la el vei vedea ca exista bogatii si recompense mult mai mari si nci macar nu-i vei duce dorul. Te vei mira ca ti-a placut vreodata asa ceva.

In rai vom fi liberi sa facem multe lucruri, insa vom sta langa Dumnezeu si Il vom lauda pentru ca este cel mai frumos lucru de facut acolo. Nu cred ca pot sa iti explic cum este pana nu vei simti tu insuti.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 12.09.2010, 18:56:14
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
In rai vom fi liberi sa facem multe lucruri, insa vom sta langa Dumnezeu si Il vom lauda pentru ca este cel mai frumos lucru de facut acolo. Nu cred ca pot sa iti explic cum este pana nu vei simti tu insuti.
Ai fost in rai ?
Reply With Quote
Vechi 12.09.2010, 19:01:07
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Ai fost in rai ?
Poti spune si asa...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce se intampla cu sufletul nebotezat? serb_crina Generalitati 25 20.01.2013 20:06:31
sufletul nostru ANDREEA-CRISTINA momosica Umanitare 0 23.09.2011 01:01:51
Ce se intampla cu sufletul dupa moarte heorhe Generalitati 85 02.08.2010 16:09:02
Despre sufletul nostru patinina34 Generalitati 31 10.03.2009 21:32:57