![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dreptatea trebuie facuta pentru a corecta greseala celuilalt. Daca talharul nu era pedepsit si nu se afla pe cruce alaturi de Iisus nu realiza ce a facut. Dar asa a fost prins si condamnat. Intr-adevar raportandu-ne la realitatea zilelor de azi am spune ca dreptate pe pamant nu mai exista si ca asteptam o dreptate divina. Vedem copii batuti, violenta, vedem cum nimeni nu ia nici o masura... Si asta e doar inceputul |
|
|
||||
|
||||
|
Dreptatea lui Dumnezezeu nu poate fi separata de iubire. Dreptatea lui Dumnezeu nu este asemenea unei legi civile inflexibile care nu cunoaste iertarea. Trebuie sa vedem in Dumnezeu Parintele care iarta care isi manifesta dreptatea intr-un mod milostiv sau iubeste intr-un mod drept.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
As spune o definitie simpla:dreptate este atunci cand cel care a gresit realizeaza in urma actului judecatii,ca a gresit,si astfel pedeapsa ii este folositoare. Aproape ca si-o doreste,pt a scapa de mustrarile constiintei. Daca insa pedeapsa nu vine din dreptate,atunci e o simpla razbunare,si antreneaza la nesfarsit conflictul,in genul :Ochi pt ochi si dinte pt dinte |
|
|
|||
|
|||
|
Nu mas razbuna daca cineva miar omori pe cineva drag
as suferi dar voia lui dumnezeu e maibuna si stii ce e mai bun decat viata?-mila lui dumnezeu intrece orice de asta e bine sa iertam.sa uitam raul facut de alul si sa ne rugam dar inca nu ai raspuns la intrebarea ce religie esti? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dumnezeu actioneaza in mod direct sau prin autoritatile desemnate de El. Astfel, daca eu incerc sa-l pedepsesc pe cel care mi-a facut rau sau sa ma razbun, gresesc. Dumnezeu va face dreptate pentru mine in mod direct sau prin autoritatile pe care El le-a randuit Exista trei structuri de autoritate: biserica, familia si statul. Daca eu, intr-o astfel de structura, sunt investit cu autoritate, voi face dreptate, in virtutea autoritatii date de Dumnezeu. Romani 13:1-4. De exemplu, daca sunt parinte il voi disciplina pe copilul meu, daca sunt preot imi voi apara turma de lupii rapitori, daca sunt politist sau judecator voi prinde si voi condamna infractorii. In concluzie: Pedeapsa si razbunarea sunt legitime atunci cand sunt exercitate de Dumnezeu (in mod direct sau prin dregatorii) dar nu ne este noua permis sa ne razbunam. Căci cunoaștem pe Cel ce a zis: „A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti”. Evrei 10:30 |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Paradoxul suferintei. Fericirea de a fi prigonit pentru dreptate | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 26.01.2011 12:01:34 |
| Exista dreptate???? | Templier Knight | Generalitati | 15 | 11.12.2010 12:15:46 |
| Parintele Arsenie Papacioc despre parintele Justin: “ARE DREPTATE!” | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 20.01.2009 04:57:26 |
| ai dreptate urzicutza | iuliann | Preotul | 0 | 21.08.2007 23:05:43 |
|
|