![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, si noi, cei pastoriti, gresim atunci cand caderile pastorilor nasc in noi revolta, ura, dispret, judecata, slabire sau pierdere a credintei. Nu trebuie sa lasam ca o cadere sa provoace o alta cadere, pe a noastra. Sunt sigur ca exista crestini care primesc caderile clericilor cu inima smerita, cu nejudecare, cu rugaciune, cu lacrimi, cu post, pentru acestia, pentru ei insisi, si, in defintiv, pentru Hristos. Daca suntem atat de "drepti" incat unii preoti si ierarhi au ajuns mai prejos de noi, de ce sa nu ne zidim noi duhovniceste prin caderile lor? Insa noua ne este mai la indemana barfa, decat rugaciunea. Ne este mai usor sa aratam cu degetul decat sa trecem sub tacere. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate si e corect felul in care ai pus problema! Dar faptul ca ierarhii care ar trebui sa fie cel mai bun exemplu de viata duhovniceasca, de smerenie, credinta ies in evidenta prin lux, distanta, privire de sus a tuturor deja e prea mult. Eu ii inteleg pe preoti, sunt de acord cu multe si le tolerez multe pentru ca sunt in primul rand oameni, dar un ierarh cu calugaria in spate, cu doctorate date, lider spiritual etc ma face sa fiu foarte critic. Nu trebuie sa fii inplicat in administratia Bisericii ca sa iti dai seama de faptul ca ei sar calul cel mai tare, ca sunt asemeni politicienilor nostri. Poate vi se pare ca generalizez dar in afara de episcopul de Harghita si Covasna nu am auzit de bine despre nimeni altcineva!
|
|
||||
|
||||
![]()
De acord, preotul nu trebuie judecat, etichetat, blamat, insa putem constata actiunile sale, fapta sa poate fi criticata, insa in acelasi timp sa avem puterea de a ierta, sa credem sincer ca in om exista lumina si sa-i dam timp sa si-o descopere. Asta inseamna sa iubesti oamenii, asta ne-a invatat Iisus.
Last edited by ioanna; 01.08.2011 at 08:21:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar daca vedem ca a gresit ,sa pastram pentru noi greseala lui ,sa nu mai trambitam la altii ,nici macar la cei apropiati nu ar trebui sa spunem. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 01.08.2011 at 09:27:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi povestea cineva de un preot dintr-un sat de munte. Mai venea la noi la biserica la sf.Maslu ,un preot foarte ravnitor. Mi-a povestit de oamenii din acel sat ,unde este el preot ,cum au ajutat cu totii la renovarea bisericii ,au dat pe rand mancare la muncitori ,au contribuit cu bani etc. Daca noi suntem iubitori de bani si preotul este asemenea noua. Nu este bine sa povestim la altii pentru a nu sminti oamenii si a nu-i indeparta de biserica. Sa le gasim scuze si sa ne para rau pt.preot. Eu stiu pe cineva ,o credincioasa ,care i-a spus preotului la spovedanie un neajuns al lui ,l-a atentionat. |
|
|||
|
|||
![]()
Omul este tentat să judece MEREU...Nu importă că e cleric ori simplu individ...Cred că trebuie să renunțăm in general la judecată...doar astfel vom putea progresa real la nivel spiritual!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga mea nu are nimeni nimic cu parinti buni si sunt 99.9% sau mai multi si sunt rIvnitori si iubitori si iubiti de popor pentru ca fpta lor si comportamentul lor vorbeste si se vede lucrarea lor. noi vorbim de uni care ar trebui sa judece bine la ce sau Inhamat si ce raspundere sau luat ImbracInd haina Preotiei. pentru ca nimeni nu ia obligat dar daca au vrut sa fie doctori ai sufletului omenesc asa sa fie si sa nu otraveasca izvorul din care ei sau adapat ce sal curate si sal sfinteasca pentru ca la asta ia chemat Dumnezeu. Slavit sa fie Domnul Dumnezeul Nostru acum si In veacul veacului amin amin amin |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preotii nu trebuie sa-si tunda barba | costel | Preotul | 61 | 20.10.2015 09:20:28 |
Noi marturii supuse dreptei judecati | Lucian_craciunescu | Teologie si Stiinta | 2 | 21.01.2012 16:08:20 |
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 19:23:54 |
Duminica Infricosatei Judecati | VLAHOPOL | Intrebari utilizatori | 1 | 27.02.2011 19:45:11 |
Oamenii nu vor fi judecati ca au pacatuit | flying | Generalitati | 4 | 20.05.2010 14:22:30 |
|