![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Înțelepciunea pe hârtie și-n teorie , e mult mai blândă decât practica cea de toate zilele ! De ți-ar muri copilul, mama , tata, de ți-ar lua foc casa, sau de ai fi diagnosticată cu cancer , ți-ai pierde și slujba, oare tot atât de înțeleaptă ai fi ? Dar poate aștepți astfel de încercări pentru a-l egala pe dreptul Iov ! Mai multă smerenie s-ar impune când vorbim de suferințele celui de lângă noi ! Să te ferească Dumnezeu , ca din teoretician , să ajungi victimă , atunci să vedem cât de buni suntem la teorie , citate, sfaturi și alte asemenea ! O noapte liniștită pe măsură !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Doamne ajuta, prieteni!
Revin la un aspect de care am mai scris in acest thread, despre cei doi soti apropiati mie, biruiti de patima betiei; eu i-am mai pomenit la liturghii, Sfinte Masluri, Manastiri, dar parca e din ce in ce mai grav, ne se mai opresc din bautura si urmarile... parintele duhovnic zice ca nu exista leac( cum zicea si dl Cristi mai sus) , dar oare nu au fost ascultate rugaciunile, sunt prea slaba in credinta? va rog frumos, daca cumva stiti, ati cunoscut cazuri de genuri sa-mi spuneti, trebuie sa existe o cale de salvare pentru bietii oameni invinsi de cel rau sau la ce duhovnic mare ar trebui sa merg pentru sfat? nu vreau sa fiu asa insistenta, dar e grava situatia, cei care cunoasteti cazuri probabil stiti cum e...nu mai stiu unde sa intreb si ce sa fac, imi cer scuze daca v-am incomodat. Multumesc anticipat, Domnul sa va pazeasca sufletele!
Nihil sine Deo. Primim ceea ce oferim. Last edited by mela me; 19.10.2011 at 20:45:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
betia e un pacat, apoi o patima ... dar orice pacat este iertat de iubirea de oameni a Lui Iisus Dumnezeu ii va ajuta pentru rugaciunile lor sau ale celor care ii iubesc eu am fumat o buna bucata de timp ... apoi m-am lasat efectiv fara niciun efort ... sunt convins ca am fost ajutat de rugaciunile bunicii mele, ale mamei mele ... nu a fost meritul meu Dobandeste pacea si mii de oameni din jurul tau se vor mantui ! - ne spune Sf.Serafim |
|
||||
|
||||
![]()
Din cate stiu cu patima betiei e si mai greu si foarte multi sustin ca cei cuprinsi de patima nu dau inapoi, nu renunta la aceasta patima; e foarte greu daca nu au cei bantuiti de patima vointa proprie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Însă e de făcut o distincție: bețivul nu e totuna cu alcoolicul. Primului îi place să bea, ultimul ar vrea să scape de consum dar este incapabil fără ajutor și, lucru hotărâtor, fără renunțarea la voință. Cea mai mare greșeală este să îi ceri alcoolicului să aibă voință. Implicarea voinței împotriva consumului produce la alcoolic efectul invers: bea și mai zdravăn. Printre altele deoarece voința lui deja este coruptă și slujește unui împărat străin... Leacul este lepădarea voinței proprii și predarea totală în mâna unei puteri superioare ție: medicul, grupul de terapie, duhovnicul. Doar așa este posibilă abstinența. Iar fără abstinență nu este posibil nici un tratament al alcoolismului. Altfel spus, recuperarea alcoolicului se face doar în abstinență totală, absolută. Curios lucru, tocmai alcoolicul reușește uneori ceea ce puțini credincioși, altminteri cu o viață destul de curată, reușesc: să se lepede cu desăvârșire de voia proprie și, astfel, să urmeze Domnului... Este cu adevărat o minune. Last edited by cezar_ioan; 23.02.2013 at 03:11:59. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Martirii zilelor noastre | alexandra28again | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 18.05.2014 21:45:09 |
Cum trebuie sa fie crestinul din ziua de astazi? | iRoDiOn | Spiritualitatea ortodoxa | 25 | 10.08.2012 17:35:13 |
Vamesii zilelor noastre !... | alexmatei | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 21.01.2012 20:18:35 |
Minuni ale zilelor noastre | cosmin_lovin | Intamplari adevarate | 12 | 28.11.2008 22:58:26 |
Ereticii zilelor noastre | phradmon | Secte si culte | 39 | 14.05.2008 14:20:27 |
|