Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.04.2011, 13:27:01
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Ca sa-ti dau si un exemplu, faza in care Iisus salveaza o femeie spunand sa arunce piatra cel care nu are pacate nu exista in versiunile mai vechi ale Bibliei. Tu ai banuit ca e un text adaugat? Nici Mel Gibson!
Daca crestinii si-ar cunoaste religia raportul intre credinciosi si atei s-ar inversa!

Si acum revin obsesiv cu o intrebare. Daca habar n-aveti despre ce vorbiti, de ce incercati sa-i convingeti pe altii ca aveti dreptate? De ce ai vrea ca urmasii tai sa persiste in greseala?
Este laudabil ca va preocupa studiul Scripturilor.

Pe de alta parte, nu este de loc laudabil ca, odata ce ati acumulat o bruma de informatie, sa va prezentati drept mare expert. De fapt, e rusinos.

Mai multe informatii despre asa numita pericopa a femeii adultere, depre prezenta ei in textul original al Evangheliei dupa Ioan, aici: http://www.bible-researcher.com/adult-hills.html si aici: http://adultera.awardspace.com/

Veti vedea ca textul nu este adaugat, ci, dupa toate probabilitatile, a fost scos din unele manuscrise timpurii.

Daca ateii ar cunoaste crestinismul..... Dar pana atunci, daca habar n-aveti despre ce vorbiti....

Last edited by Erethorn; 26.04.2011 at 13:44:34.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2011, 10:37:44
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt atatea dovezi ale existentei sale, ca toate intrebarilesunt de prisos...de fapt se spune nu cerectea aceste legi, ca esrti nebun ca le intelegi.....toti primesc semne si cand dau de greu se apropie de Creator....e pacat, ca uneori dau de probleme...boli, acccidente....dar pana atunci se dau mari si tari...ca ei sunt strong...

Citat:
În prealabil postat de Sanduu Vezi mesajul
Salutare, cind sinteti intr-o situatie de ai demonstra cuiva ca exista Dumnezeu cum o faceti ? ce exemplu aduceti pentru al convinge ca exista Dumnezeu si de al face sa fie un credincios.
Daca nu gresesc un Sfint spunea ca pentru al convinge pe cineva de existenta lui Dumnezeu trebuie sa ai puterea de a invia mortii. Sa-mi fie cu iertare.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2011, 17:17:31
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
Salutare, cind sinteti intr-o situatie de ai demonstra cuiva ca exista Dumnezeu cum o faceti ? ce exemplu aduceti pentru al convinge ca exista Dumnezeu si de al face sa fie un credincios.
Daca nu gresesc un Sfint spunea ca pentru al convinge pe cineva de existenta lui Dumnezeu trebuie sa ai puterea de a invia mortii. Sa-mi fie cu iertare.
Daca mi-ar cere sa-i demonstrez ca exista Dumnezeu i-as raspunde ca ii fac demonstratia daca imi spune cat face unu impartit la zero. Daca ma intreaba la ce am nevoie de aceasta impartire i-as spune ca Dumnezeu reprezinta acel Unu, eu il reprezint pe zero, iar ca sa-I demonstrez existenta trebuie sa rationalizez, unde a rationaliza vine de la ratio, adica parte, raport, deci trebuie sa impart pe Unu la Zero. Daca, insa, imi cere sa-i dau macar un argument atunci i-as spune ca singurul argument bun pe care il am e la el si se cheama constiinta sa. I-as mai spune: -Cauta acolo cu sinceritate si cu perseverenta si vei afla "demonstratia".
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2011, 21:13:56
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Implicit

Citat:
Credinta este un dar; e rod al lucrarii dumnezeiesti in inima noastra, nu al lucrarii omenesti.
Noi trebuie sa ne straduim sa-L dobandim pe Hristos; si Acesta va fi lucrator in noi. Nu-i necesar sa invatam lectia bine, sa ne pregatim discursuri despre Dumnezeu prin care sa-i "agatam" pe necredinciosi. Tot ce avem de facut este sa traim ortodox, sa avem Viata intru noi, sa fim plini de har si de adevar.
In Sfanta Scriptura citim ca Mantuitorul nu I-a sfatuit pe ucenicii Sai iubiti sa-si puna discursurile teologice la punct, sa elaboreze argumente pentru dovedirea existentei lui Dumnezeu, ci le-a cerut sa nu isi faca griji, pentru ca nu ei vor vorbi, ci Duhul:

Nu va ingrijiti dinainte ce veti vorbi, ci sa vorbiti ceea ce se va da voua in ceasul acela. Caci nu voi sunteti cei care veti vorbi, ci Duhul Sfant.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2011, 21:31:21
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Credinta este un dar; e rod al lucrarii dumnezeiesti in inima noastra, nu al lucrarii omenesti.
Noi trebuie sa ne straduim sa-L dobandim pe Hristos; si Acesta va fi lucrator in noi. Nu-i necesar sa invatam lectia bine, sa ne pregatim discursuri despre Dumnezeu prin care sa-i "agatam" pe necredinciosi. Tot ce avem de facut este sa traim ortodox, sa avem Viata intru noi, sa fim plini de har si de adevar.
In Sfanta Scriptura citim ca Mantuitorul nu I-a sfatuit pe ucenicii Sai iubiti sa-si puna discursurile teologice la punct, sa elaboreze argumente pentru dovedirea existentei lui Dumnezeu, ci le-a cerut sa nu isi faca griji, pentru ca nu ei vor vorbi, ci Duhul:

Nu va ingrijiti dinainte ce veti vorbi, ci sa vorbiti ceea ce se va da voua in ceasul acela. Caci nu voi sunteti cei care veti vorbi, ci Duhul Sfant.
Intr-adevar, Duhul a vorbit si aici! Subscriu cu bucurie, cu mentiunea ca ei, apostolii, si faceau ceea ce spuneau. Erau exemple vii.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2011, 00:31:39
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Implicit

Citat:
Nu trebuie sa te straduiesti sa convingi pe cineva ca Dumnezeu exista. Este suficient sa marturisesti. Atat!
Vechi 28.04.2011, 07:39:46
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Asta îmi aduce aminte de o vorbă a Sf Francisc: "predicați-L pe Dumnezeu peste tot: când este necesar, folosiți și cuvintele !"

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 28.04.2011, 19:01:52
vintage
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Nu trebuie sa te straduiesti sa convingi pe cineva ca Dumnezeu exista. Este suficient sa marturisesti. Atat!
Da, si eu ganesc la fel. Sa-L marturisim.Prin exemplul vietii noastre crestinesti, prin iubirea pentru Dumnezeu si aproapele, prin rabdarea crucii noastre ne sustinem marturisirea. Si daca avem dar de la Dumnezeu, s-o facem si prin cuvinte de invatatura duhovniceasca.

Suntem obligati sa facem asta, asa cum spunea si Sf Ioan Gura de Aur:

"Să ducem învățătura la frații noștri, fie că ne ascultă, fie că nu. De ne ascultă, câștig va fi și pentru ei și pentru noi. Nu ne ascultă, își asumă răspunderea. Făcut-am ceea ce ni se cerea, dându-le sfaturi; iar ei de nu le lucrează, nimic supărător nu va veni pentru noi. Greșeala nu-i de a încredința, ci de a nu-i sfatui.
După ce lucrarea am împlinit și i-am sfătuit cu bună urmare și stăruință, – nu mai suntem noi, ci vor fi ei cei care vor da socoteală lui Dumnezeu.

Se cade să fim folositori nu numai nouă, ci, asemenea, și altora."

http://www.ioanguradeaur.ro/80/22-to...ii-celei-bune/
Reply With Quote
Vechi 28.04.2011, 09:26:05
O p e t h
Guest

Implicit

Citat:

Numai iubirea a invins moartea,nu cred ca Sfantul se referea la a scula un cimitir ci cred ca trebuie sa ii demonstrezi cat de divina e iubirea ta.Cel putin asta mi s-a demonstrat mie cand eram ateu militant.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 19:26:09
Sanduu's Avatar
Sanduu Sanduu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.03.2011
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Sanduu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de O p e t h Vezi mesajul
Numai iubirea a invins moartea,nu cred ca Sfantul se referea la a scula un cimitir ci cred ca trebuie sa ii demonstrezi cat de divina e iubirea ta.Cel putin asta mi s-a demonstrat mie cand eram ateu militant.
Cind spunea ca treb sa ai puterea de a invia mortia cred ca se referea la faptul ca doar inviind um mort po-ti demostra ceva adica e foarte greu de aduce pe cineva la credinta...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Contra argument adus originilor Crestinismului in egiptul antic colaps Generalitati 37 11.05.2010 03:04:05