Citat:
În prealabil postat de DragosP
În primul rând că acela nu era creștin. El ține legea cea veche și simțea că nu-i este de ajuns.
Da, a bătut în retragere, dar Sfinții Părinți ne spun că s-a gândit și a meditat la cele spuse de Mântuitor cca un an, după care I-a urmat devenind episcop.
|
Bravo lui, dar important e ca a facut ceea ce a facut din proprie convingere (si din dragoste pentru Domnul), nu pentru ca asa era la moda pe vremea aia. De fapt, dupa cele intamplate Mantuitorului, nici nu prea aveai cum sa-L urmezi fara sa prevezi consecintele, doar daca era "la moda" rastignirea.
Pe bune, parerea mea e ca unii oameni, "bine" intentionati din punctul lor de vedere, pot folosi invataturile lui Cristos in scopuri pur egoiste. De exemplu : "da-mi camasa de pe tine, ca asa a spus Domnul; si oricum, daca nu mi-o dai te bat si ti-o iau, sau, nu mai suntem prieteni, sau, nu esti un bun crestin. Eu personal nu cred ca asta a vrut El sa se intample; cred ca a vrut sa dam de bunavoie, fiecare dupa putinta, nu sa raspundem cu supunere si cu frica la santaj. Chiar crezi ca ii faci un bine omului aluia? Sau i-o dai si zici in gand "sa te bata Dumnezeu, talharule!"