Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Craciunul - Nasterea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.12.2011, 00:54:32
Laura19
Guest

Implicit

In Ajun, pe 24, am sa merg dimineata la Sf Liturghie care v-a fii unita cu Vecernia din cate am inteles. Pe 25, dimineata la Sf Liturghie iar la sfrasit se v-a face o masa festiva cu mancaruri traditionale la biserica, iar pe 26 tot de dimineata la Sf Liturghie. Din pacate ptr mine am sa merg singura, parintii mei fiind nepracticanti. Numai pe 25 o sa stam impreuna, dupa ce ajung eu de la Biserica, caci in rest ei vor lucra. Sper sa nu existe certuri pe 25 din cauza faptului ca eu am sa merg la Biserica de Craciun, iar ei vor sta acasa. Deja mi-au reprosat ca ii dau la o parte pe ei si masa in familie, ca sa merg la Biserica dimineata, insa este Craciunul,o sarbatoare foarte mare ptr ortodocsi si eu vreau si simt nevoia sa merg. I-am chemat si pe ei, evident, insa nu vor sa vina. Tot legat de Craciun dar pe 29 Decembrie, Biserica unde merg eu organizeaza spectacol de dansuri populare, iar apoi concert cu Stefan Hrusca, care v-a canta colinde. Abia astept sa il vad si sa cant impreuna cu el colinde. Cam asta v-a fii Craciunul ptr mine anul acesta. Biserica si cei doi parinti ai mei, caci in rest nu mai am pe nimeni aici. Sper sa iasa totul foarte bine.

Fie ca Nasterea Domnului sa va umple sufletele si casa de lumina,iubire si bucurie. Sa aveti parte de sanatate, belsug ,fericire si cel mai important, spor la credinta. Un Craciun Fericit tuturor !!!

Last edited by Laura19; 24.12.2011 at 01:44:39.
Reply With Quote
Vechi 24.12.2011, 01:26:44
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Deja mi-au reprosat ca ii dau la o parte pe ei si masa in familie, ca sa merg la Biserica dimineata,
Dar despre ce masă spun ei că este vorba ? Le-ați spus că e vorba de o zi onomastică, și anume aniversarea Domnului nostru ? Ce sens are să dai o masă de aniversare, dar să îl ignori pe cel aniversat ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 24.12.2011, 02:15:29
ioan cezar
Guest

Implicit

O ce veste minunata!
Inimile-n piept tresalta

Se naste Pruncul Sfant
Pe acest pamant.
Ingeri Il slavesc,
Oameni Il primesc.

Doar in Cer, tacut, suspina
Pentru Cel Fara De Vina
Gandul, care toate paste...
Numai El pe Fiu cunoaste.

Vede Calea Lui, Lumina
Vede-n intuneric tina
Si aude bocet mult
Glasuri repezi si tumult...

Bici, scuipat si spini si sange
Pentru Cel ce-n Sine plange
Hohote de ras si glume
Pentru Cel ce poarta-o Lume...

L-a nascut, a pogorat...
Pana unde, oare cat
Pot pe Fiul meu sa-L las?
O, cum striga al Sau glas...

Toate ca-n Scripturi au fost
Implinind al Voii rost.
Plang acum. Si bucurie
Dau sa strig: AMIN! SA FIE!

Ma iertati... Am alunecat pe tastatura... bunii mei...

Iertati va rog, pe netrebnicul de mine, ma straduiesc, credeti-ma, cum pot... Vom reusi, cu Domnul, mai bine si mai mult, anul care se deschide inaintea noastra! Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 25.12.2011, 16:57:34
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Copilule cu ochi senini

Copile cu ochi senini,
Tu iarăsi vii printre străini,
În peșteră de paie reci
Tu capul iarăsi ți-l apleci.

Copilule cu ochi senini,
Tu iarăși vii prinre străini,
Copilule cu suflet blând
Tu vii și azi ca orișicând

De mii de ori, copil sărman
Tu vii în lume an de an
Dar totuși tu copile blând
Tu vii și azi ca orișicând

Demult, cu suflet plin de dor,
Te-ai coborât de mila lor
În ieslea rece te-ai culcat
Și nimeni nu te-a legănat

Și neștiind nu te-au primit
Iar tu cu suflet plin de dor
Ai plâns mereu de mila lor.
La mii de uși ai așteptat

Dar nimeni nu s-a îndurat
Copil cu lacrimi pe obraz,
Cu bine răul să-l plătești
Să rabzi, să ierți și să iubești.

Să te jertfești de mila lor,
Copil cu suflet plin de dor
Copilule, sărman copil,
Curat ca roua din april.

De câtă vreme tu petreci
La ușa inimilor reci,
Dar câți ți-or mai descuia azi
Copil cu lacrimi pe obraji.

Doamne ajuta si Craciun Binecuvantat Tuturor!
Reply With Quote
Vechi 14.12.2012, 10:39:32
distinctflow distinctflow is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.12.2012
Implicit

Eu cred ca cel mai important este ca sarbatoarea Nasterii Domnului sa o intampinam in familie, alaturi de cei dragi si sa incercam sa vedem mai departe de o masa imbelsugata, de un brad impodobit, de zapada etc. Sa ne gandim mai exact la Nasterea Domnului.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2012, 16:21:50
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de distinctflow Vezi mesajul
Eu cred ca cel mai important este ca sarbatoarea Nasterii Domnului sa o intampinam in familie, alaturi de cei dragi si sa incercam sa vedem mai departe de o masa imbelsugata, de un brad impodobit, de zapada etc. Sa ne gandim mai exact la Nasterea Domnului.
De altfel se si spune ca sarbatoarea Nasterii Domnului reuneste familia, in sensul ca ea trebuie traita alaturi de familie. Daca Revelionul il petrecem de cele mai multe ori cu prietenii, Craciunul il serbam in sanul familiei. Eu am incercat sa respect acest lucru pana acum. Cand eram studenta mergeam acasa si stateam cu parintii, macar prima zi. Se intampla sa mai avem si musafiri si era o atmosfera frumoasa, cu multa bucurie. Acum petrec Craciunul alaturi de familie (de cele mai multe ori extinsa). Dupa masa copioasa care nu poate sa lipseasca, imi place tare mult sa citesc ceva (cu tema religioasa cel mai mult), sa ascult colinde, e o atmosfera de tihna, nu mai este nimic urgent de rezolvat. Imi pare rau ca aceste zile frumoase trec prea repede.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2012, 09:56:07
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de distinctflow Vezi mesajul
O fi o sarbatoare care subliniaza caracterul intim al familiei,insa toata sarbatoarea in sine se reduce doar la mesele prea imbelsugate si risipa de bautura,galagie,glume desantate si rasete grohaitoare.
Chair si-au anuntat vizita niste rude,si nu-s fericita de loc!!!
Pt asemea petreceri si deranj avem tot timpul din an,acum simteam nevoia sa am in Craciun linistit,meditativ si mai ales sa nu fiu amfitrioana!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2012, 18:10:27
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
O fi o sarbatoare care subliniaza caracterul intim al familiei,insa toata sarbatoarea in sine se reduce doar la mesele prea imbelsugate si risipa de bautura,galagie,glume desantate si rasete grohaitoare.
Chair si-au anuntat vizita niste rude,si nu-s fericita de loc!!!
Pt asemea petreceri si deranj avem tot timpul din an,acum simteam nevoia sa am in Craciun linistit,meditativ si mai ales sa nu fiu amfitrioana!
Fiecare persoana in parte isi pune amprenta asupra atmosferei, in special gazda care poate intr-o mare masura sa influenteze modul in care se desfasoara intalnirea. Cunosc situatia descrisa mai sus, cam asa sarbatoreau parintii nostri. Si noi avem uneori musafiri, iar pentru mine este o adevarata placere, totul mi se pare odihnitor, placut, vorbim, mai spune fiecare cate ceva interesant. Mancarea este nici prea multa, nici putina. Am ajuns sa apreciez altfel vizitele de cand am nascut. De atunci stau cam mult in casa (ies mai rar, de cele mai multe ori in parc si la cumparaturi) si cand se anunta cineva sunt tare incantata.

Incearca sa organizezi seara asa cum vrei. Desigur, depinde si de invitati, dar eu sunt pentru o seara alaturi de musafiri decat sa fiu singura in seara de Craciun. Cu siguranta dupa plecarea lor (sau dupa ce se vor culca, daca raman la tine) vei avea un moment de meditatie pe care il vei simti mult mai intens. Mi-a placut ce spunea un Parinte, si anume ca noi oamenii suntem mereu grabiti, mereu pe fuga si nu mai avem timp sa pretuim persoana, nu ne mai bucura intalnirea cu omul, fie ea si intamplatoare. Nu este cazul la tine, am inteles ca doresti sa simti mai intens si mai duhovniceste aceasta sarbatoare deosebita, dar pe mine aceste cuvinte m-au ajutat sa inteleg cat de valoros este omul, persoana.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nasterea Maicii Domnului in iconografie glykys Pictura si Sculptura Bisericeasca 12 26.12.2013 01:11:35
NASTEREA MAICII DOMNULUI georgeval Diverse Sarbatori 53 07.09.2013 23:56:58
Nasterea Domnului elenavioletacocos Secte si culte 17 14.12.2009 19:45:51
Pastorala de Nasterea Domnului a IPS Irineu mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 3 29.12.2008 05:25:29
Nasterea Domnului georgeval Generalitati 1 24.12.2007 00:57:41