Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2012, 18:25:48
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Minunat topic ai deschis Simply_me, am citit cu mare bucurie ce s-a scris.

Noi suntem inca mici, nu am ajuns la varsta intrebarilor, insa intr-o seara incercam sa o adorm pe fetita mea si ii spuneam ca iepurasii s-au culcat, soriceii s-au culcat, nume de copii (luati la rand, cu care ne jucam in parc) cum si ei s-au culcat. Fetita mea ma asculta si la un moment dat ma intreaba : Doamne-Doamne s-a culcat? si recunosc ca m-a incurcat pe moment.

Sunt foarte nerabdatoare sa ajungem la varsta lui De ce?, mai avem putin, m-am folosit de sfaturile date in acest topic.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 18:40:14
Simply_me
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul

Noi suntem inca mici, nu am ajuns la varsta intrebarilor, insa intr-o seara incercam sa o adorm pe fetita mea si ii spuneam ca iepurasii s-au culcat, soriceii s-au culcat, nume de copii (luati la rand, cu care ne jucam in parc) cum si ei s-au culcat. Fetita mea ma asculta si la un moment dat ma intreaba : Doamne-Doamne s-a culcat? si recunosc ca m-a incurcat pe moment.

Sunt foarte nerabdatoare sa ajungem la varsta lui De ce?, mai avem putin, m-am folosit de sfaturile date in acest topic.
Multumesc de mesaj, draga Ekaterina, si pe mine m-a intrebat baiatul meu daca Dumnezeu doarme sau mananca.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 19:58:11
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul

Eu aș fi răspuns că El nu doarme niciodată pentru a ne păzi mereu de orice rău pentru că ne iubește mai mult ca viața Lui.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 20:24:37
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

am mai remarcat un lucru, cand le povestesc cate ceva. Nu prea inteleg. Sau inteleg altfel. Atunci, dupa ce termin de citit reiau povestirea punandu-le intrebari. Asa imi dau seama ca nu au inteles cum trebuie anumite lucruri. Si asa ne apucam sa repovestim textul, pe baza intrebarilor. SI culmea...apar o multime de intrebari. Ma declar multumita cand pe chipul micutilor apare...ihi..am inteles. Acesta e semnul ca o noua povestire s-a inchiat cu succes.

Deci, ca un rezumat...nu vorbesc singura. Astept feed-backul lor dupa ce le-am dat explicatia.
Vechi 21.08.2012, 21:24:15
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit offtopic - despre icoane cu cercei

Voiam doar sa va semnalez un articol interesant despre o icoana unicat - http://www.crestinortodox.ro/liturgi...at-135822.html

In icoanele care o reprezinta pe Maica Domnului ca Imparateasa, cu coroana pe cap, nemaiavand haine saracacioase si smerite, ci vesminte bogate, dupa moda bizantina, se prea poate ca aceasta sa poarte si cercei. Sfanta Imparateasa Elena, cel putin asa cum este realizata in mozaicul de la Patriarhie, are cercei:

Last edited by glykys; 21.08.2012 at 21:42:31.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 21:43:29
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Voiam doar sa va semnalez un articol interesant despre o icoana unicat - http://www.crestinortodox.ro/liturgi...at-135822.html
Bunicul meu era din Craiova si a puratat pana la casatorie un cercel, desi nu era singurul baiat; se punea cerecel primului nascut, daca era baiat, dupa moartea unui prunc de sex masculin. Credeam ca este intr-un fel talisman, dar citind articolul am inteles mai bine de unde vine traditia aceasta.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 22:59:51
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Baiatul meu a inceput tocmai sa puna intrebari despre moarte. Duminica a fost un parastas la bsierica, iar acum am citit o carte cu eschimosul Aputsiack (poate o stiti) unde la sfarsit el moare, si 'se desparte de trup pentru o vreme' (asa scrie, desi cartea nu este neaparat crestina), si se duce in rai.
Si m§a intrebat de ce inchidem ochii cand murim. I-am zis ca nu mai avem nevoie sa vedem lumea asta, ca ne ducem la Dumnezeu. El a intrebat daca si papa, si mama, si el etc o sa moara si am zis ca da, intr-o zi. Si a zis ca lui ii e frica sa moara ca ii e frica sa inchida ochii.

Suntem in plina varsta a deceurilor... Este pasionant.
Vechi 21.08.2012, 23:06:54
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Explicația așa-zis ”semitică” ai încercat s-o dai fără s-o înțelegi corect.

Aici nu e vorba de o ordine a mai multor opțiuni, ci de o singură alegere, cea mai bună, dintre două (sau mai multe) lucruri dragi; așadar va trebui să alegeți între Domnul și bijuterii după cum vrea El(și scrie în Biblie), nu dvs.
Nu cred ca acest pasaj trebuie citit in mod 'idiot' ad literam. (scuze, nu vreau sa zic de nimeni de aici ca ar fi idiot, este o expresie din franceza careia nu-i gasesc echivalentul romanesc acum).
Negatia semitica este o figura de stil din ebraica, care apare si in scrierile Noului Testament. Poate exista un termen mai tehnic dar si asta imi scapa acum.
Adica toate femeile care au purtat sau poarta vreo bijuterie sau vreo haina mai frumoasa il refuza pe Hristos? Nu cred. Dar nu pretind sa conving pe nimeni care nu e deja convins. ;-)

Last edited by Fani71; 21.08.2012 at 23:12:06.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 23:35:28
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit întrebările copiilor

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
...Adica toate femeile care au purtat sau poarta vreo bijuterie sau vreo haina mai frumoasa il refuza pe Hristos? Nu cred...
13. Și a zis Iisus sutașului: Du-te, fie ție după cum ai crezut.(Mt13,8a)

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu cred ca acest pasaj trebuie citit in mod 'idiot' ad literam. (scuze, nu vreau sa zic de nimeni de aici ca ar fi idiot, este o expresie din franceza careia nu-i gasesc echivalentul romanesc acum).
(1- Scuze, nu vrei să zici, dar ai zis.
2-Nu-i găsești pentru că îți ”cade bine” să nu cauți.)

Last edited by Demetrius; 21.08.2012 at 23:39:58.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2012, 00:56:15
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
[b]
(1- Scuze, nu vrei să zici, dar ai zis.
2-Nu-i găsești pentru că îți ”cade bine” să nu cauți.)
De ce esti agresiv? Asta o fi crestin?

Nu, nu am zis. Nu ca nu-mi cade bine, ci ca sunt mama de familie su doi copii mici.

Chiar este frumos sa ne certam pentru niste amarati de cercei? Oare nu sunt alte lucruri mult mai importante de discutat?

PS Imi cer scuze daca te-ai simtit jignit. Nu a fost intentia mea.

Last edited by Fani71; 22.08.2012 at 01:13:49.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Închisoarea copiilor Florin-Ionut Generalitati 6 10.01.2013 12:50:29
Pedepsirea Copiilor OanceaHoratiu Generalitati 15 25.08.2012 01:46:45
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) mirela1990 Umanitare 0 11.12.2010 23:27:05
Deruta in credinta si intrebarile - care este cauza? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 17 06.01.2010 19:32:40