![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Minunat topic ai deschis Simply_me, am citit cu mare bucurie ce s-a scris.
Noi suntem inca mici, nu am ajuns la varsta intrebarilor, insa intr-o seara incercam sa o adorm pe fetita mea si ii spuneam ca iepurasii s-au culcat, soriceii s-au culcat, nume de copii (luati la rand, cu care ne jucam in parc) cum si ei s-au culcat. Fetita mea ma asculta si la un moment dat ma intreaba : Doamne-Doamne s-a culcat? si recunosc ca m-a incurcat pe moment. Sunt foarte nerabdatoare sa ajungem la varsta lui De ce?, mai avem putin, m-am folosit de sfaturile date in acest topic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
am mai remarcat un lucru, cand le povestesc cate ceva. Nu prea inteleg. Sau inteleg altfel. Atunci, dupa ce termin de citit reiau povestirea punandu-le intrebari. Asa imi dau seama ca nu au inteles cum trebuie anumite lucruri. Si asa ne apucam sa repovestim textul, pe baza intrebarilor. SI culmea...apar o multime de intrebari. Ma declar multumita cand pe chipul micutilor apare...ihi..am inteles. Acesta e semnul ca o noua povestire s-a inchiat cu succes.
Deci, ca un rezumat...nu vorbesc singura. Astept feed-backul lor dupa ce le-am dat explicatia.
|
||||
|
||||
![]()
Voiam doar sa va semnalez un articol interesant despre o icoana unicat - http://www.crestinortodox.ro/liturgi...at-135822.html
In icoanele care o reprezinta pe Maica Domnului ca Imparateasa, cu coroana pe cap, nemaiavand haine saracacioase si smerite, ci vesminte bogate, dupa moda bizantina, se prea poate ca aceasta sa poarte si cercei. Sfanta Imparateasa Elena, cel putin asa cum este realizata in mozaicul de la Patriarhie, are cercei:
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. Last edited by glykys; 21.08.2012 at 21:42:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Baiatul meu a inceput tocmai sa puna intrebari despre moarte. Duminica a fost un parastas la bsierica, iar acum am citit o carte cu eschimosul Aputsiack (poate o stiti) unde la sfarsit el moare, si 'se desparte de trup pentru o vreme' (asa scrie, desi cartea nu este neaparat crestina), si se duce in rai.
Si m§a intrebat de ce inchidem ochii cand murim. I-am zis ca nu mai avem nevoie sa vedem lumea asta, ca ne ducem la Dumnezeu. El a intrebat daca si papa, si mama, si el etc o sa moara si am zis ca da, intr-o zi. Si a zis ca lui ii e frica sa moara ca ii e frica sa inchida ochii. Suntem in plina varsta a deceurilor... Este pasionant.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Negatia semitica este o figura de stil din ebraica, care apare si in scrierile Noului Testament. Poate exista un termen mai tehnic dar si asta imi scapa acum. Adica toate femeile care au purtat sau poarta vreo bijuterie sau vreo haina mai frumoasa il refuza pe Hristos? Nu cred. Dar nu pretind sa conving pe nimeni care nu e deja convins. ;-)
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 21.08.2012 at 23:12:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
2-Nu-i găsești pentru că îți ”cade bine” să nu cauți.) Last edited by Demetrius; 21.08.2012 at 23:39:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu, nu am zis. Nu ca nu-mi cade bine, ci ca sunt mama de familie su doi copii mici. Chiar este frumos sa ne certam pentru niste amarati de cercei? Oare nu sunt alte lucruri mult mai importante de discutat? PS Imi cer scuze daca te-ai simtit jignit. Nu a fost intentia mea.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 22.08.2012 at 01:13:49. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Închisoarea copiilor | Florin-Ionut | Generalitati | 6 | 10.01.2013 12:50:29 |
Pedepsirea Copiilor | OanceaHoratiu | Generalitati | 15 | 25.08.2012 01:46:45 |
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) | mirela1990 | Umanitare | 0 | 11.12.2010 23:27:05 |
Deruta in credinta si intrebarile - care este cauza? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 06.01.2010 19:32:40 |
|