Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2012, 15:03:11
Laura19
Guest

Implicit

Umilinta nu este rea, te smereste. Somajul este neplacut, dar se opate trece peste. Poti face orice cu credinta in Dumnezeu, ce este asa greu de crezut? Sunt oameni care au izbutit sa infrunte toate necazurile cu ajutorul Domnului, nu puteti sa spuneti ca sunt raritati sau povesti.
Nu prea suna a oameni cu credinta exemplele date de tine. Jertfa, milostenia se face din iubire si nu simte regrete. Cand faci de nevoie, ca o obligatie, atunci nu mai este milostenie adevarata.

Si nu vorbesc din buzunar, vorbesc din ce stiu. Exista in Romania azile, comunitati si centre ptr. batrani, oameni bolnavi etc. construite de ortodocsi. Nu le vei gasi pe prima pagina din ziar sau in cele mai mari orase. Deobicei sunt in orasele mici sau pe la sate, pe langa manastiri,monahi,preoti. Mai ales la batranete sau in cazul bolnavilor consider ca ar fi mai benefic sa stea undeva la tara, decat inchis intr-un spital de cartier intre 4 pereti.

Apoi, Romania este plina de manastiri. La batranete, daca sunt singuri, de ce nu se duc la manastire sa isi traiasca ultimii ani acolo? Nu e mai bine la manastire decat singur cuc intr-un azil sau intr-o casa veche? Nici o manastire nu cred ca va alunga un batranel sau o batranica venita sa isi traiasca batranetile. Asa faceau inaitne oamenii! La batranete, cand le crestea copii se duceau la manastire! Unii erau cu copii, dar nu era strigator la cer sau sfarsitul lumii sa se duca la manastire! Care e problema cu manastirea?

Nu s-au dat exemple numai traite de altii, ci si personale din propriile familii. Apoi, nu se stie cine ce face de pe acest forum. Iar cei care trambiteaza si arata cu degetul la ceilalti sa faca ce trebuie, ei ce fac? Fac si ei ceva, sau asteapta numai de la altii? Sunt multi si in Romania care fac tot ce pot, avand in vedere ca multi nu se implica, chiar si oameni din Biserica. Nu se implica. Si singur, nu poti face f.multe, ci cat poti cu 2 maini, 2 picioare si un cap.

Sa nu mai dramatizam si sa ne plangem de mila. Orice necaz, orice boala se petrece asupra noastra are un scop si se poate izbuti. Totul este sa ai credinta, dar credinta sincera si completa. Iar cand ai credinta sincera nu mai stai sa descpici firul in patru si sa cauti nod in papura la fiecare citat din Biblie si vorba mai dura a unui Sfant!

Si da, am dat din experianta parintilor mei, a unchiului meu si a bunicii mele, nu din viata mea personala, desi avand in vedere ca sunt familia mea, m-a implicat si pe mine treaba mai mult sau mai putin. Apoi, nu am precizat deloc prin ce am trecut eu si situatia mea din prezent ptr. a trage concluzii ca nu stiu ce e saracia,suferinta si disperarea. Poate indirect am vorbit din experienta, dar am omis sa dau exemplu concret despre viata mea si nici n-am sa o fac pe acest forum. (mi-am invatat lectia) Sunt situatii si situatii, probleme si probleme, chiar daca nu este vb. strict despre a avea grija de mama ta bolnava, sunt si altele care pot implica saracia,suferinta si disperarea. Si chiar daca as fi trait in puf toata viata mea, un lucru sigur ramane valabil: la Dumnezeu totul este posibil, totul este sa ai credinta(credinta cea dreapta, spre ca se intelege). Nu m-a suparat, n-am de ce, doar ca am observat de multe ori ca se trag concluzii pripite despre unii useri cand spun ceva corect, mai ales din punct de vedere ortodox. Stiu useri care asa cum zic, asa si fac, dar au primit etichete de teoretician de f.multe ori ptr. ca nu si-au expus viata pe topice. Sau useri considerati copii, cand defapt ei sunt oameni in toata firea.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 15:10:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Apoi, Romania este plina de manastiri. La batranete, daca sunt singuri, de ce nu se duc la manastire sa isi traiasca ultimii ani acolo? Nu e mai bine la manastire decat singur cuc intr-un azil sau intr-o casa veche? Nici o manastire nu cred ca va alunga un batranel sau o batranica venita sa isi traiasca batranetile. Asa faceau inaitne oamenii! La batranete, cand le crestea copii se duceau la manastire! Unii erau cu copii, dar nu era strigator la cer sau sfarsitul lumii sa se duca la manastire! Care e problema cu manastirea?
Esti sigura ca e posibil sa te retragi la manastire la anii batranetii? Eu nu sunt asa sigura, ca te primesc asa netam-nesam.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 15:13:19
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Umilinta nu este rea, te smereste. Somajul este neplacut, dar se opate trece peste. Poti face orice cu credinta in Dumnezeu, ce este asa greu de crezut? Sunt oameni care au izbutit sa infrunte toate necazurile cu ajutorul Domnului, nu puteti sa spuneti ca sunt raritati sau povesti.
Nu prea suna a oameni cu credinta exemplele date de tine. Jertfa, milostenia se face din iubire si nu simte regrete. Cand faci de nevoie, ca o obligatie, atunci nu mai este milostenie adevarata.

Si nu vorbesc din buzunar, vorbesc din ce stiu. Exista in Romania azile, comunitati si centre ptr. batrani, oameni bolnavi etc. construite de ortodocsi. Nu le vei gasi pe prima pagina din ziar sau in cele mai mari orase. Deobicei sunt in orasele mici sau pe la sate, pe langa manastiri,monahi,preoti. Mai ales la batranete sau in cazul bolnavilor consider ca ar fi mai benefic sa stea undeva la tara, decat inchis intr-un spital de cartier intre 4 pereti.

Nu s-au dat exemple numai traite de altii, ci si personale din propriile familii. Apoi, nu se stie cine ce face de pe acest forum. Iar cei care trambiteaza si arata cu degetul la ceilalti sa faca ce trebuie, ei ce fac? Fac si ei ceva, sau asteapta numai de la altii? Sunt multi si in Romania care fac tot ce pot, avand in vedere ca multi nu se implica, chiar si oameni din Biserica. Nu se implica. Si singur, nu poti face f.multe, ci cat poti cu 2 maini, 2 picioare si un cap.

Sa nu mai dramatizam si sa ne plangem de mila. Orice necaz, orice boala se petrece asupra noastra are un scop si se poate izbuti. Totul este sa ai credinta, dar credinta sincera si completa. Iar cand ai credinta sincera nu mai stai sa descpici firul in patru si sa cauti nod in papura la fiecare citat din Biblie si vorba mai dura a unui Sfant!

Si da, am dat din experianta parintilor mei, a unchiului meu si a bunicii mele, nu din viata mea personala, desi avand in vedere ca sunt familia mea, m-a implicat si pe mine treaba mai mult sau mai putin. Apoi, nu am precizat deloc prin ce am trecut eu si situatia mea din prezent ptr. a trage concluzii ca nu stiu ce e saracia,suferinta si disperarea. Poate indirect am vorbit din experienta, dar am omis sa dau exemplu concret despre viata mea si nici n-am sa o fac pe acest forum. (mi-am invatat lectia) Sunt situatii si situatii, probleme si probleme, chiar daca nu este vb. strict despre a avea grija de mama ta bolnava, sunt si altele care pot implica saracia,suferinta si disperarea. Si chiar daca as fi trait in puf toata viata mea, un lucru sigur ramane valabil: la Dumnezeu totul este posibil, totul este sa ai credinta(credinta cea dreapta, spre ca se intelege). Nu m-a suparat, n-am de ce, doar ca am observat de multe ori ca se trag concluzii pripite despre unii useri cand spun ceva corect, mai ales din punct de vedere ortodox. Stiu useri care asa cum zic, asa si fac, dar au primit etichete de teoretician de f.multe ori ptr. ca nu si-au expus viata pe topice. Sau useri considerati copii, cand defapt ei sunt oameni in toata firea.
Cu mine vorbesti? ... Se pare ca da, desi pari a fi tare suparata. Ce-am zis Doamne?
Oricum, Laura, iarta-ma... Tu sti mai bine.
Pace si bucurie de la Domnul, noua tuturor.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 15:26:32
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Draga Laura,

Dar Sofia stie. Si stie si ea ca doar la Dumnezeu este nadejdea. Are dreptate ca viata este pentru unii cumplit de grea si pare frustrant de nedreapta. Ea are o fire mai deosebita, si pare roasa de suferinte prin care, iata, a trecut si daca inca activeaza printre crestini inseamna ca nu s-a ratacit.
Sa-i lasam sa vorbeasca pe cei care au trecut prin valea plangerii inotand. Noi, ceilalti, din iahturi sa ascultam.
Sofiei si tuturor celor aflati in suparare, in necaz si nevoi, sa le purtam daca nu poverile, macar rugaciunile catre Domnul.
Nu te supara ca am comentat, nu am vrut sa fiu contra ta. Si este bine ca vezi lucrurile bune din jurul tau. E bine ca observi sacrificiul si rabdarea celor din jur. Astfel vei sti cum sa procedezi cand va fi cazul. Dar sa nu fie!
Cine spune ca viata este nedrepta de fapt spune ca Dumnezeu este nedrept.
El ne da sa ducem cat putem.
Sfintii parinti contemporani spun ca acum ,din cauza vietii pe care o ducem greu ne mai vindecam de mandrie.
Si ca sa ne mantuim Dumnezeu ne trimite incercari ,ispite.
Dumnezeu sa ne intareasca in incercari si sa ne mantuim
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 15:27:44
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Esti sigura ca e posibil sa te retragi la manastire la anii batranetii? Eu nu sunt asa sigura, ca te primesc asa netam-nesam.
Laura este o fata inimoasa si foarte tanara. Este de admirat pentru pasiunea ei pentru credinta ortodoxa, citeste si stie foarte multe lucruri, in timp ce alti tineri populeaza cluburile de noapte. Isi iubeste tara si de aceea o vede ca pe un taram de vis.
Manastirile nu sunt azile de batrani. Calugarii nu au pregatire medicala si chiar pentru ei este o problema batranetea si boala. Apoi, ar fi necinstit din partea noastra sa traim o viata in lume, si la batranete, hop si noi la manastire ca e gratis si are cine sa ne poarte de grija. Nu, nu, asa ceva nu se face...
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 15:32:57
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Cine spune ca viata este nedrepta de fapt spune ca Dumnezeu este nedrept.
El ne da sa ducem cat putem.
Sfintii parinti contemporani spun ca acum ,din cauza vietii pe care o ducem greu ne mai vindecam de mandrie.
Si ca sa ne mantuim Dumnezeu ne trimite incercari ,ispite.
Dumnezeu sa ne intareasca in incercari si sa ne mantuim
Am spus: viata este pentru unii cumplit de grea si PARE frustrant de nedreapta.
PARE, adica DOAR PARE... ni se pare noua, celor care vedem pe unii fericiti pe altii nefericiti...
Nici nu ma gandeam sa afirm ca Dumnezeu este nedrept, Doamne fereste! Daca asa se intelege, imi retrag cuvintele.
In rest tot ce ati scris este adevarat!
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 15:50:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Laura este o fata inimoasa si foarte tanara. Este de admirat pentru pasiunea ei pentru credinta ortodoxa, citeste si stie foarte multe lucruri, in timp ce alti tineri populeaza cluburile de noapte. Isi iubeste tara si de aceea o vede ca pe un taram de vis.
Manastirile nu sunt azile de batrani. Calugarii nu au pregatire medicala si chiar pentru ei este o problema batranetea si boala. Apoi, ar fi necinstit din partea noastra sa traim o viata in lume, si la batranete, hop si noi la manastire ca e gratis si are cine sa ne poarte de grija. Nu, nu, asa ceva nu se face...
Depinde de manastire, depinde de adevaratele motive pentru care vrei sa intri in manastire si daca esti capabil sa te adaptezi vietii de manastire.

Sigur, la 65 ani, un orasean mai greu sa dea cu sapa de dimineata pana seara, dar ceva treaba tot poate face.
Plus, de obicei are o pensie, chiar si una mai mica si tot acopera intretinerea personala (daca n-ar fi venit la manastire nu se intretinea din ea?).
Vechi 04.12.2012, 15:55:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Am înființat acest topic pentru că, în ultima vreme, aud de tot mai multe astfel de cazuri... și mă înfricoșez... la propriu... Îmi este greu să mai am încredere în semenii mei și-n mine însămi, când aud că oameni ca și mine, botezați în Numele Sfintei Treimi, persoane serioase și care-ți inspiră respect sunt capabile să provoace astfel de tragedii celor din familia lor.
Dumnezeu să ne țină pe toți de urechi, că altfel Îl vindem ca Iuda!
Laura, a fi botezat nu inseamna a fi credincios.

Cei care fac astfel de lucruri nu sunt credinciosi, asadar nu pot trada ceva ce nu au.

Titlul topicului e contradictoriu si patimas si intr-adevar arata frica, una nesanatoasa.

Copiii abandonati de parinti intr-adevar sunt de plans, ca nu au nici o vina, pe cand parintii abandonati de copiii, nu poti sa nu te intrebi daca ei sunt crestini si si-au crescut copiii ca niste crestini..
Vechi 04.12.2012, 16:02:54
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Depinde de manastire, depinde de adevaratele motive pentru care vrei sa intri in manastire si daca esti capabil sa te adaptezi vietii de manastire.

Sigur, la 65 ani, un orasean mai greu sa dea cu sapa de dimineata pana seara, dar ceva treaba tot poate face.
Plus, de obicei are o pensie, chiar si una mai mica si tot acopera intretinerea personala (daca n-ar fi venit la manastire nu se intretinea din ea?).
Ai dreptate, Alin, dar in discutie erau batranii bolnavi care nu se puteau descurca singuri.
Si chiar in putere daca as fi, nu mi se pare corect din partea mea ca o viata intrega sa mi-o petrec de voie, in lume, si cand nu mai pot, cand mi se apropie neputintele sa ma retrag strategic la o manastire. Pot eu fi eu inca buna de munca, dar cat? Hai sa fim seriosi...
Reply With Quote
Vechi 04.12.2012, 16:19:58
Simply_me
Guest

Implicit

Prietena mea cea mai buna are mama paralizata de fff multi ani, ea s-a jertfit f mult pt ca a renuntat la ea.. la visele ei (facultate, casatorie, copii, etc),acum are 40 si ceva de ani si are in continuare grija de mama ei primeste niste bani pt asta ca insotitor, toata lumea, vecinii, rudele au batut-o la cap sa-si lase mama ori la un spital ori sa angajeze o femeie sa aibe grija de mama ei, dar ea a refuzat. Este fff greu, prietena mea este fff slaba si abia o misca de colo-colo pe mama ei, eu o admir mult, eu daca eram in locul ei nu stiu daca faceam asta.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
dacii care l-au presimtit pe Hristos cozia Generalitati 38 05.12.2019 20:26:32
Manuale de religie care promoveaza intoleranta religioasa si agreseaza psihic copiii? cristina2012 Stiri, actualitati, anunturi 62 01.10.2012 16:07:09
Copiii care nasc copii anastasia2008 Generalitati 22 23.03.2012 04:57:30
Parintii fara copiii se numesc ... pacatosi ... oare asa o fi? refuz sa cred paulici Botezul 57 26.02.2011 00:10:06
Parintii vs iubirea vietii mele-Hristos!!! alexandra28again Generalitati 22 07.12.2008 23:07:18