![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În toată viața mea am întîlnit un singur loc, în Iași, unde un preot ortodox aduna lumea duminică seara pentru cateheză, rugăciune, cîntece șamd. Era o tanti academician pe domeniul chimie care frecventa întîlnirile. Era plin acolo de oameni de tot felul. În timpul săptămînii mai erau și alte activități în afara slujbelor obișnuite. A, nu e vorba de Oastea Domnului. Unde se mai face așa ceva? M-aș bucura să aflu de la voi că mai există preoți de tipul lui cărora chiar le pasă de cei parohie și se pricep să țină oamenii în Biserică.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar eu mă refeream la cateheza pe care o face taica părintele paroh, nu invitații lui ce vin să vorbească pe diverse teme.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
în fiecare saptamana au altă tema. nu doar cateheza. ci și teme actuale, de interes pentru tineri, care formează majoritatea audienței. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur mai sunt. Primul exemplu ce-mi vine in minte: Biserica de lemn din parcul Titan http://www.crestinortodox.ro/biseric...tan-67978.html. Apoi, Biserica Sf.Mina Vergu, are program de cateheză în fiecare luni, seara. În cartierul Tei, lângă Facultatea de Construcții este o Biserică al cărui preot (unul dintre preoți) a absolvit el însuși ,,construcții,, și este foarte apropiat de studenți, organizând sistematic cateheze, excursii, seri de discuții cu tinerii (unul dintre nepoții mei îl are duhovnic). Așa, în grabă, câteva exemple despre implicarea Bisericii, prin slujitorii săi. Dar cea mai mare responsabilitate în educarea copiilor noștri, consider că o avem noi, părinții. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|