![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Personal așa am perceput primele mesaje de pe topic. Și până la urmă, "cunoștința semețește, iar iubirea zidește" (I Cor8, 2). La ce mi-ar folosi mie acum diploma de licență în Teologie, dacă nu L-aș iubi pe Acela despre Care și pentru Care am studiat și încă mai studiez și-ntreaga mea viață îmi doresc să tot studiez? Și ce aș face cu acea diplomă de licență, dacă mi-ar lipsi întru totul dragostea față de semenii mei care se află încă la început de drum?... De fapt, oare nu suntem toți căutători ai lui Hristos, într-un proces de "conversio continua" și nu ne aflăm, oare, aici, pe forum, ca să ne "împreună-dumirim pe cale"? "A-L găsi pe Dumnezeu înseamnă a-L căuta neîncetat" - scria meditativ, în acest sens, Sfântul Grigorie al Nyssei. Mă înșel, oare?... Dvs cum vedeți lucrurile?
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Laurastifter, multumesc ca existi, multumsc ca nu ai aruncat cu pietre in mine si ca ai incercat sa ma intelegi, si mai mult, ca vrei sa ma ajuti. Asta e ideea de OAMENI care, idiferent de religie/confesiune, sau lipsa ei, merita statutul de mamifer inzestrat cu gandire, statutul de OM. |
|
||||
|
||||
![]()
Doamne ajută! (indiferent de perioadă)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sigur că încerc să vă înțeleg și-mi doresc din toată inima să ne putem înțelege și ajuta unii pe alții în pelerinajul vieții acesteia către Împărăția iubirii lui Dumnezeu! Voi reveni mâine, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu noi postări și mă bucur din tot sufletul că ați inițiat o discuție atât de constructivă. Toate cele bune, Dumnezeu să fie cu dvs!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|