![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
In Evrei cap.9 (in mod special). A raspuns si "Tantarul", in pagina pe care ne aflam, la aceeasi intrebare. Poate va deranjeaza denumirea de "sanctuar"(vi se pare adventista). Voi folosi, de acum inainte, denumirea biblica de "Locas Sfant".
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca o completare: o caracteristica a Apostolului Pavel este aceea ca nu ne ajuta sa incadram in timp implinirea unor evenimente. De exemplu, daca citim 1 Tesaloniceni cap. 4:15-18, putem intelege ca Sfantul Apostol vorbeste despre revenirea Domnului Iisus Hristos, invierea mortilor si inaltarea la cer a celor drepti, chiar in timpul vietii sale (a apostolului)."Noi cei vii, care vom ramanea pana la revenirea Domnului, nu vom lua-o inaintea celor adormiti.."(1Tesaloniceni 4:15) "Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei in nori.."(1Tesaloniceni 4:17). Tinand cont de faptul ca Sfantul Apostol a fost inspirat de Duhul Sfant cand a scris despre revenirea Mantuitorului, cum interpretati, versetele de mai sus? Stim ca Sfantul Apostol Pavel a murit la Roma, decapitat. Iar noi inca mai asteptam revenirea Domnului Iisus Hristos.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Știți și voi foarte bine că acolo când spune "noi" se referă la creștinii care vor fi in viață la momentul celei de-a doua veniri. Doctrina "sanctuarului" a fost o improvizație a Ellenei White, făcută ca să evite destrămarea sectei adventiste, care după eșuarea profețiilor din 1843 și 1844 privitoare la a doua venire a lui Hristos era in pericol de a-și pierde adepții. Citat:
Mda, da, acum hai să vedem ce spune Biblia despre sanctuar: (Apoc. 6, 9-11). "Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei." Nu mă îndoiesc că am mai stat de vorbă cu dvs atunci când intrați cu alte denumiri și v-am mai adus acest citat de multe ori. Dar nu mi-ați spus nici atunci, cum il explică sectanti adventisti care neagă existența sufletului după moarte. Spun că trebuie ințeles ca pe o parabolă???
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. nu trebuie sa fiti de acord cu interpretarea adventista a profetiei din Daniel. Trebuie sa fiti de acord cu doctrina "Sfantului locas" prezentata de Sfanta Scriptura si explicata de Sfantul Apostol Pavel (Evrei cap.7-10). Nu confundati interpretarea unei profetii cu o doctrina biblica, apostolica. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Doctrina socului- mersul lumii | Adriana Cluj | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 06.06.2012 19:29:32 |
Fie-va mila de un om aflat in mare, mare ispita! | Ana-Maria N | Umanitare | 42 | 08.04.2012 15:12:22 |
Mai dulce ca mierea: Doctrina Sf.Parinti | geo.nektarios | Despre Biserica Ortodoxa in general | 53 | 08.07.2010 18:20:06 |
O mare rugaminte odata cu aceasta Sfanta mare sarbatoare | mara2008 | Generalitati | 7 | 25.12.2009 22:35:45 |
Ce sa fac?Sectele-inselatorie pt.cei naivi | Desire | Secte si culte | 4 | 25.09.2009 00:21:37 |
|