![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Numai dacă am fost încercați de supărări, simțim plăcerile și bucuria. Căci nu bea cu plăcere cel ce n-a însetat și nu mănâncă cu plăcere cel ce n-a flămânzit; de asemenea nu doarme cu plăcere cel ce n-a privegheat îndelung și nu simte bucuria cel ce mai întâi nu s-a întristat. Tot așa nu ne vom bucura de bunurile veșnice, dacă nu le vom disprețui pe cele vremelnice. (Antonie cel Mare)
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai raspuns foarte bine,mai mult Domnul IIsus a ales calea suferintei sa ne mantuiasca ,putea sa traiasca ca imparat ,avea putere dar a ales chinul si n-a urat pe nimeni niciodata doar ca si-a aratat aversiunea fata de fariseii care chiar atunci cand au venit soldatii si i-au relatat invierea Domnului, ei in loc sa creada i-au platit sa minta.am vazut oameni care sufereau si blestemau si pe altii care se rugau.
|
|
||||
|
||||
![]()
Suferintele sunt ingaduite de Dumnezeu ca noi prin ele sa devenim mai buni. Problema e ca noi le traim fara a-L trai si pe Dumnezeu. Si din aceasta cauza luam o gramada de medicamente si pierdem din vedere medicamentul cel mai de pret: Dumnezeu. Injectiile, pastilele aduc celor ce traiesc mari suferinte o liniste de cateva ore, Hristos biruie timpul. Nu spun sa dam de o parte medicamentele, ci sa le insotim cu Hristos. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne daruiasca putere sa le suportam fara a ne revolta impotriva cuiva.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu zic ca te face mai bun si daca ai pe Dumnezeu in inima ta, suferi mai putin si sti cA suferi cu un scop acela de a fii cu El Hristos a inviat!
|
|
|||
|
|||
![]()
"Hristos a Înviat" draga mea! Da și eu cred că te face mai bun și darurile pe care ți le dă Dumnezeu atunci când primești cu bucurie suferința sunt înfinit mai mari și mai valoroase decât efemerele bucurii pe care le primești de la oameni.Să ai numai bucurii duhovnicești.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
abia dupa ce se consuma, se "ard" aceste pacate,abia atunci se poate vorbi despre momentele de liniste,despre pacea launtrica. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca suferinta scoate adevaratu om din noi, de cele mai multe ori omu din noi fiind unu rau, plin de invidie si razbunare. Ca pentru sfinti suferinta era un instrument care-i slefuia si mai bine e cu totu alta treaba, ei traiau altfel si aveau o alta mentalitate decat noi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Exista foarte multe modalitati de raportare la realitatea suferintei si a mortii. Doua mi-au atras atentia. Unii vad moartea doar ca pe o cale de a pune capat suferintei din aceasta lume, pierzand din vedere ca suferinta nu sfarseste intotdeauna odata cu moartea.
Pentru altii, suferinta este pierderea Duhului Sfant prin pacat, iar moartea doar o trecere, o cale ce prilejuieste impartasirea si mai deplina cu Hristos. Acestia nu uita niciodata ca Hristos a suferit moarte pe cruce, pentru ca vesnicia la care sunt chemati, sa nu fie una a suferintei. |
|
||||
|
||||
![]()
Suferinta nu ne face nici mai buni, nici mai rai, asta e clar.
Bolile si durerile Dreptului Iov nu l'au impiedicat sa ramana bun, bolile si durerile impratului Irod nu l'au ajutat sa se intoarca spre cele bune. Vedem astfel ca fiecare a ramas in ale sale, cel bun a ramas bun, iar cel rau a ramas rau. Exista insa si fericite cazuri in care suferinta indreapta spre Dumnezeu. Fiul Risipitor a priceput ce facea, si'a venit in fire si s'a intors la Tatal sau. Daca vedem suferinta drept dragoste si dreptate a lui Dumnezeu, ea devine mantuitoare. Orice am face, sa ne ferim de intrebarea: "De ce mie?" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum putem sa devenim buni | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 23 | 12.12.2010 21:53:31 |
despre visrionisti.Sunt buni sau rai? | mithrandir | Secte si culte | 52 | 26.07.2010 16:17:58 |
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? | sophia | Mari Duhovnici si predicile lor | 5 | 09.01.2010 23:13:44 |
oameni buni sfatuitime va rog | mihailo1983 | Intamplari adevarate | 23 | 08.09.2008 19:19:10 |
|