Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2012, 16:15:13
Annyta
Guest

Implicit

Numai dacă am fost încercați de supărări, simțim plăcerile și bucuria. Căci nu bea cu plăcere cel ce n-a însetat și nu mănâncă cu plăcere cel ce n-a flămânzit; de asemenea nu doarme cu plăcere cel ce n-a privegheat îndelung și nu simte bucuria cel ce mai întâi nu s-a întristat. Tot așa nu ne vom bucura de bunurile veșnice, dacă nu le vom disprețui pe cele vremelnice. (Antonie cel Mare)
Reply With Quote
Vechi 16.02.2012, 22:33:15
nicolae44 nicolae44 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2012
Locație: brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
depinde de individ, pe unii suferinta ii face mai rai, pe altii mai buni.
Ai raspuns foarte bine,mai mult Domnul IIsus a ales calea suferintei sa ne mantuiasca ,putea sa traiasca ca imparat ,avea putere dar a ales chinul si n-a urat pe nimeni niciodata doar ca si-a aratat aversiunea fata de fariseii care chiar atunci cand au venit soldatii si i-au relatat invierea Domnului, ei in loc sa creada i-au platit sa minta.am vazut oameni care sufereau si blestemau si pe altii care se rugau.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2012, 15:28:38
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Suferintele sunt ingaduite de Dumnezeu ca noi prin ele sa devenim mai buni. Problema e ca noi le traim fara a-L trai si pe Dumnezeu. Si din aceasta cauza luam o gramada de medicamente si pierdem din vedere medicamentul cel mai de pret: Dumnezeu. Injectiile, pastilele aduc celor ce traiesc mari suferinte o liniste de cateva ore, Hristos biruie timpul. Nu spun sa dam de o parte medicamentele, ci sa le insotim cu Hristos. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne daruiasca putere sa le suportam fara a ne revolta impotriva cuiva.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2009, 14:58:57
pui pui is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Deoarece felul în care primim suferința ne poate aduce pe calea cea dreaptă sau ne poate duce la deznădejde vă provoc acum când se apropie Săptămâna Patimilor cu o întrebare.
Suferința ne face mai buni sau scoate ce este mai rău din noi?
Eu zic ca te face mai bun si daca ai pe Dumnezeu in inima ta, suferi mai putin si sti cA suferi cu un scop acela de a fii cu El Hristos a inviat!
Reply With Quote
Vechi 23.04.2009, 15:04:51
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de pui Vezi mesajul
Eu zic ca te face mai bun si daca ai pe Dumnezeu in inima ta, suferi mai putin si sti cA suferi cu un scop acela de a fii cu El Hristos a inviat!
"Hristos a Înviat" draga mea! Da și eu cred că te face mai bun și darurile pe care ți le dă Dumnezeu atunci când primești cu bucurie suferința sunt înfinit mai mari și mai valoroase decât efemerele bucurii pe care le primești de la oameni.Să ai numai bucurii duhovnicești.
Attached Images
File Type: jpg 214880_2.jpg (2,3 KB, 4 views)
Reply With Quote
Vechi 23.04.2009, 20:16:58
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Deoarece felul în care primim suferința ne poate aduce pe calea cea dreaptă sau ne poate duce la deznădejde vă provoc acum când se apropie Săptămâna Patimilor cu o întrebare.
personal,cred ca suferinta are rol purificator;si,ca in orice purificare,mai intai de toate,raul iese din toate ungherele sufletului spre suprafata-prin manifestari mai mult sau mai putin violente,toleranta sau intoleranta,etc.
abia dupa ce se consuma, se "ard" aceste pacate,abia atunci se poate vorbi despre momentele de liniste,despre pacea launtrica.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 01:36:33
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Implicit

Citat:
Eu cred ca suferinta scoate adevaratu om din noi, de cele mai multe ori omu din noi fiind unu rau, plin de invidie si razbunare. Ca pentru sfinti suferinta era un instrument care-i slefuia si mai bine e cu totu alta treaba, ei traiau altfel si aveau o alta mentalitate decat noi.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 12:11:11
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

Exista foarte multe modalitati de raportare la realitatea suferintei si a mortii. Doua mi-au atras atentia. Unii vad moartea doar ca pe o cale de a pune capat suferintei din aceasta lume, pierzand din vedere ca suferinta nu sfarseste intotdeauna odata cu moartea.

Pentru altii, suferinta este pierderea Duhului Sfant prin pacat, iar moartea doar o trecere, o cale ce prilejuieste impartasirea si mai deplina cu Hristos. Acestia nu uita niciodata ca Hristos a suferit moarte pe cruce, pentru ca vesnicia la care sunt chemati, sa nu fie una a suferintei.
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 12:31:13
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Suferinta nu ne face nici mai buni, nici mai rai, asta e clar.

Bolile si durerile Dreptului Iov nu l'au impiedicat sa ramana bun, bolile si durerile impratului Irod nu l'au ajutat sa se intoarca spre cele bune. Vedem astfel ca fiecare a ramas in ale sale, cel bun a ramas bun, iar cel rau a ramas rau.

Exista insa si fericite cazuri in care suferinta indreapta spre Dumnezeu.
Fiul Risipitor a priceput ce facea, si'a venit in fire si s'a intors la Tatal sau.

Daca vedem suferinta drept dragoste si dreptate a lui Dumnezeu, ea devine mantuitoare.
Orice am face, sa ne ferim de intrebarea: "De ce mie?"
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 15:26:09
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Suferinta nu ne face nici mai buni, nici mai rai, asta e clar.

Bolile si durerile Dreptului Iov nu l'au impiedicat sa ramana bun, bolile si durerile impratului Irod nu l'au ajutat sa se intoarca spre cele bune. Vedem astfel ca fiecare a ramas in ale sale, cel bun a ramas bun, iar cel rau a ramas rau.

Exista insa si fericite cazuri in care suferinta indreapta spre Dumnezeu.
Fiul Risipitor a priceput ce facea, si'a venit in fire si s'a intors la Tatal sau.

Daca vedem suferinta drept dragoste si dreptate a lui Dumnezeu, ea devine mantuitoare.
Orice am face, sa ne ferim de intrebarea: "De ce mie?"
Apropos de Fiul risipitor! După ce s-a înapoiat și a recunoscut cât a greșit crezi oare că a fost scutit de suferință? Nicidecum!Și despre aceasta aflăm chiar din evanghelia respectivă căci și neacceptarea iertării și a bunătății de care Tatăl dă dovadă de către cei care nu i-au ieșit din cuvânt, este generatoare de suferințe greu de imaginat! Căci Dumnezeu este drept "...și nu se mânie în fiecare zi" dar noi oamenii unii cu alții cum suntem?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum putem sa devenim buni Rodica50 Intrebari utilizatori 23 12.12.2010 21:53:31
despre visrionisti.Sunt buni sau rai? mithrandir Secte si culte 52 26.07.2010 16:17:58
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
oameni buni sfatuitime va rog mihailo1983 Intamplari adevarate 23 08.09.2008 19:19:10