Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.05.2009, 01:51:04
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Incet si sigur omul vrea sa schimbe totul dupa voia sa. In acest caz, inseamna ca minte cu nerusinare atunci cand spune rugaciunea Tatal nostru, daca o mai spune... Caci de zis, zice el ,,Faca-se voia Ta'', dar la practica se inpotmoleste din ce in ce mai rau, pe masura ce grozava noastra civilizatie evolueaza pe plan economic si social si involueaza pe plan spiritual.

Cum reusim sa scapam de fatarnicie? Caci si noi vom fi intrebati de care parte ne-am situat atunci cand homosexualii si alti pacatosi au luptat pentru ca pacatul lor sa devina o norma de convietuire intr-o societate preponderent crestina. O atitudine trebuie luata, caci e vorba de modul cum va arata societatea in urmatorii ani. Nu cred ca trebuie sa acceptam ca anormalul sa devina normal. Nu ma intereseaza cati homosexuali exista, ci ma intereseaza educatia corecta, in spiritul valorilor traditionale crestine a tinerei generatii.

Acceptarea homosexualitatii ca posibilitate legala de convietuire nu trebuie incurajata. Ne mai intereseaza mantuirea sau ne batem joc de tot ce e sfant? Caci homosexualitatea poate fi justificata din multe puncte de vedere, dar nicidecum din punct de vedere crestin-ortodox. Si atunci, de ce sunt descurajate aceste initiative de a lua atitudine impotriva pretentiilor homosexualilor chiar pe un forum ortodox?
antoniap, sunt magarii mari care se intampla in lume si in Romania. Mult mai mari decat faptul ca exista homosexuali, daca asta se poate numi o magarie. Si totusi nu vad atata luare de atitudine din partea asa-numitilor crestini ca in cazul homosexualilor. Manifestantii iau foc, se lasa cu violente ca pe stadion daca nu sunt jandarmi pe traseu si asa mai departe.

Mi se pare o reactie extrem de disproportionata si singura explicatie pe care o gasesc este o frustrare de ordin sexual. Tu cum explici?
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 03:34:29
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Lightbulb Rugaciunea ii poate ajuta

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Dar am o curiozitate,pe care am exprimat-o si pe alt topic,insa nimeni nu mi-a raspuns: voi ii iubiti pe fratii vostri homosexuali?Incercati si sa ii ajutati concret cu ceva?Cu ce?
Va multumesc!
Ai dreptate! O atitudine crestina este cea a rugaciunii pentru vindecarea de pacate si nefiresc in viata de sub cerul lui Dumnezeu! Asadar, sa ne rugam... protestele de acest tip nu vor folosi la nimic. Doar spectacol ieftin...
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 07:49:26
eduardd
Guest

Implicit Informare

http://tainacasatoriei.wordpress.com.../#comment-2684
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 11:50:55
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Cred ca la ce a spus Sfintul Ioan Gura de Aur ( sau Dumnezeu prin el ) nu ar mai fi nimic de adaugat!
Vechi 22.05.2009, 14:47:53
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

scuze pt cei ce fac propaganda faradelegii se gasesc cu duiumul, dar pt cei ce promoveaza pastrarea valorilor traditionale, numai pietre se gasesc si niciun pic de intelegere... de parca ei ar fi vinovati de maimutariile ce se petrec an de an pe strada.
de-ar fi oameni cu un strop de inteligenta, homosexualii n-ar mai iesi deloc in strada daca au vazut ca n-au fost bine primiti nici prima oara.. nici a doua... iar de la al treilea mars deja ei au fost magarii. cand stii ca o fapta deranjeaza atata populatie, numai nesimtirea te mai poate convinge s-o faci.

fiecare dintre noi, dupa moarte, va trece prin doua judecati: cea particulara si cea obsteasca sau, cum i se mai spune, Judecata de Apoi.
la judecata particulara raspunzi strict pt faptele tale si ce consecinte au avut in timpul vietii tale... pe cand la cea obsteasca vom da o socoteala in plus pt consecintele pe termen lung ale faptelor noastre individuale si/sau colective.
de exemplu: celebrul iluminist Voltaire care a scris atatea carti impotriva lui Dumnezeu va raspunde si pt sufletele celor care s-au smintit de-a lungul vremii din cauza scrierilor lui (nu degeapa pe patul de moarte a cerut sa i se arda toate cartile pe care le-a scris impotriva Lui... dar a fost tardiva cainta).
daca acesti crestini reusesc sa stopeze influenta agresiva venita din partea homosexualilor, atunci mare plata vor avea intrucat generatiile urmatoare, in mare parte, vor fi ferite de asemenea pacate strigatoare la cer.
de fapt, vor avea plata chiar si pt trezirea unei singure contiinte (fara ca ei s-o cunoasca).

cineva, mai sus, incerca sa minimalizeze gravitatea faptei.
pai
Sfintii vorbesc despre scena din Vechiul Testament ca fiind o preinchipuire a vremurilor apocaliptice.
faptele sodomitilor vor fi si faptele popoarelor din urma; din acest motiv Dumnezeu i-a pedepsit cu foc si pucioasa din Cer... oare ce asemanare exista intre Apocalipsa Sfantului Ioan si scena Sodomei si a Gomorei?
unii sfinti spun ca faptele sodomitilor au determinat intarzierea intruparii Mantuitorului Iisus Hristos, dar cei mai multi sunt de acord ca tot sodomitii (homosexualii) vor grabi venirea antihristului si implicit a sfarsitului lumii.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 15:29:25
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit nu te arata intelegator fata de patima cuiva

daca ar fi sa vorbim despre homosexuali din punct de vedere psihologic, atunci veti intelege ca pt indreptarea lor duhovniceasca nu trebuie sa te arati absolut deloc intelegator fata de patima lor.

de ce?
pt ca motivele pt care au cazut in patima asta sunt (dupa Sf Scriptura si dupa sfinti) MANDRIA si TRANDAVIA!
spunea un parinte ca trebuie sa ai o madrie exagerata si sa te supraestimezi pt a ajunge sa cazi in pacatul asta. (de regula, se intampla asta cu cei care au fost tratati de mici ca fiind buricul pamantului, li se da atentie exagerata si toate mofturile le sunt indeplinite.. saaau se mai poate intampla cu cei care au un talent si s-au inaltat cu mintea la auzul atator laude)
deci.. intram pe un teren greu de inteles pt majoritatea.
ei trebuie ajutati sa se smereasca. cei carora le-a placut sa mediteze asupra profunzimilor sufletului, acestia stiu si inteleg cat de usor se poate mandri omul. madria este un pacat greu de invins chiar si pt sfinti, daramite pt un sarman (sarman d.p.d.v. duhovnicesc). si de te vei arata neutru fata de boala lui, atunci, te asigur si iti dau marturie in scris, nu numai ca nu se va smeri, dar nici macar nu va realiza mocirla in care se afla, ci va continua sa creada ca este bine ceea ce face.

obstea crestina, intreaga Biserica Ortodoxa, trebuie sa aiba o atitudine negativa fata de aceste fapte.
chiar din Sf Scriptura invatam ce atitudine trebuie sa avem. insusi Mantuitorul ne spune sa-i mustram; sa-i mustram intre 4 ochi, intre 6 si de nu va asculta nici macar de Biserica, atunci trebuie socotit ca un pagan si vames. (repet, ma dezic de astia. nu-s fratii mei)
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 16:10:23
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
antoniap, sunt magarii mari care se intampla in lume si in Romania. Mult mai mari decat faptul ca exista homosexuali, daca asta se poate numi o magarie. Si totusi nu vad atata luare de atitudine din partea asa-numitilor crestini ca in cazul homosexualilor. Manifestantii iau foc, se lasa cu violente ca pe stadion daca nu sunt jandarmi pe traseu si asa mai departe.

Mi se pare o reactie extrem de disproportionata si singura explicatie pe care o gasesc este o frustrare de ordin sexual. Tu cum explici?
Frustrare de ordin sexual? Mai sa fie!!! Pai atunci pentru toate neregulile din societate se poate gasi aceasta explicatie ca si cum sexul ar tine si de foame si de sete si locul lui Dumnezeu, daca se poate.

Bietii de ei, homosexualii sunt de plans pe plan duhovnicesc. Daca ai avea, prin absurd, 10 copii si, din cauza conditiilor materiale, ar trebui sa-i dai spre infiere pe cativa, i-ai da unei ,,familii'' de homosexuali? Caci asa cum ne gandim noi astazi la copii, asa se vor gandi si ei la noi in viitor, cand vor deveni adulti. Cine iubeste isi iubeste semenii ii si cearta atunci cand gresesc. Caci mantuirea se obtine greu, totusi.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2009, 13:09:14
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
Frustrare de ordin sexual? Mai sa fie!!! Pai atunci pentru toate neregulile din societate se poate gasi aceasta explicatie ca si cum sexul ar tine si de foame si de sete si locul lui Dumnezeu, daca se poate.

Bietii de ei, homosexualii sunt de plans pe plan duhovnicesc. Daca ai avea, prin absurd, 10 copii si, din cauza conditiilor materiale, ar trebui sa-i dai spre infiere pe cativa, i-ai da unei ,,familii'' de homosexuali? Caci asa cum ne gandim noi astazi la copii, asa se vor gandi si ei la noi in viitor, cand vor deveni adulti. Cine iubeste isi iubeste semenii ii si cearta atunci cand gresesc. Caci mantuirea se obtine greu, totusi.
Dac-as avea 10 copii, ar fi ai mei si i-as creste. Daca n-as putea sa-l cresc pe cel putin unul din el, n-ar mai fi al meu si ar fi ai statului. Iar statul ar decide cui il da spre adoptie, deoarece inseamna ca eu am fost iresponsabil si incompetent ca parinte, facand mai multi copii decat pot sa cresc. In cazul asta as merita sa-i pierd custodia. Iar daca altii sunt responsabili si pot sa intemeieze o familie, iar statul decide ca au competenta si resursele necesare sa ofere o viata decenta unui copil, de ce sa nu aiba dreptul la a infia unul?

Oricum, in cazuri din astea copilul sta mai degraba intr-un centru de ingrijire, nu este dat spre adoptie, pentru ca parintele este decazut din drepturi doar din cauza de rele tratamente, nu pentru ca nu are bani sa-l intretina.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2009, 13:32:19
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Dac-as avea 10 copii, ar fi ai mei si i-as creste. Daca n-as putea sa-l cresc pe cel putin unul din el, n-ar mai fi al meu si ar fi ai statului. Iar statul ar decide cui il da spre adoptie, deoarece inseamna ca eu am fost iresponsabil si incompetent ca parinte, facand mai multi copii decat pot sa cresc. In cazul asta as merita sa-i pierd custodia. Iar daca altii sunt responsabili si pot sa intemeieze o familie, iar statul decide ca au competenta si resursele necesare sa ofere o viata decenta unui copil, de ce sa nu aiba dreptul la a infia unul?

Oricum, in cazuri din astea copilul sta mai degraba intr-un centru de ingrijire, nu este dat spre adoptie, pentru ca parintele este decazut din drepturi doar din cauza de rele tratamente, nu pentru ca nu are bani sa-l intretina.
Si cum ramane povestea cu familia crestina? Caci vad ca-i aperi pe homosexuali cu ravna chiar. S-a demodat, nu-i asa? Ce atata familie? !!!

Un copil ajuns intr-o familie de homosexuali poate fi abuzat sexual, dar se dau legi care sa-i protejeze pe ,,parinti'' in astfel de cazuri si asa se implineste Scriptura in sensul ca oamenii vor fi ca dracii! Vai de ea mantuire, caci la asta nu mai avem timp sa ne mai gandim, caci acum avem altele pe cap...
Reply With Quote
Vechi 23.05.2009, 22:12:20
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
Un copil ajuns intr-o familie de homosexuali poate fi abuzat sexual, dar se dau legi care sa-i protejeze pe ,,parinti'' in astfel de cazuri si asa se implineste Scriptura in sensul ca oamenii vor fi ca dracii! Vai de ea mantuire, caci la asta nu mai avem timp sa ne mai gandim, caci acum avem altele pe cap...
Aici ai luat-o pe aratura.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Basarabia e Romania-mars pt unire antiecumenism Generalitati 3 20.10.2012 00:07:38
Challenges of Getting to Mars: Curiosity's Seven Minutes of Terror apophis Stiri, actualitati, anunturi 5 16.07.2012 22:07:24
Protest eodor nastasa Generalitati 37 24.05.2010 03:56:36
Protest maryukbebe Preotul 6 31.05.2009 02:49:02
PROTEST silverstar Generalitati 14 28.10.2006 12:47:46