![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sensibila, cocheta si iubitoare de frumos sa extindem regula si pentru celelalte locuri pe unde umblam / lucra / distram. Pai DA! consider ca parfumul, COCOSCHANELUL si TAMAIA nu-s o combinatie prea DIVINA. Gratia si a frumusetea trupeasca o etalam destul pe strada, la munca, la chefuri, nunti si botezuri. Acolo am fi chiar caraghioase daca ne-am imbrobodi. Pentru fiecare loc sau eveniment se cere o anumita tinuta potrivita, locului, momentului. La mine la serviciu (lucrez la dep. protocol si relatii cu publicul) sunt OBLIGATA sa ma imbrac decent, elegant, fara decolteu adanc si cu fusta nici lunga nici scurta, machiata neaparat discret, parfumata, musai, discret. Da , frumusetea trupului este de la Dumnezeu.este un dar si nu este pacat ca ne imbracam frumos. Dar frumusetea trupului nostru nu ne-o expunem la vedere, asa, ca doar Dumnezeu mi-a dat-o , nu umblam goi si frumosi pe strada, ca este rusine, nu? Dar care e limita? Cat sa aratam? Cine poate spune? Fiecare are masura lui. Masura mea este cea pe care am aratat-o mai sus. Draga domnule, ingrijirea trupului are mare insemnatate. dar este cale lunga de la ingrijire la exhibitionism. Igiena riguroasa, controlul medical si tratarea bolilor trupesti sunt indispensabile omului civilizat. Dar eu nu astea le combat. Ci exagerarile gatelilor inutile. Cu discenamant, cu dreapta socotela si cu bun simt, noi femeile putem fi si frumoase si destepte si virtuase. Sufletul si trupul sunt mereu in atentia noastra dar din pacate dam prea mare atentie exteiorului/trupului nostru in detrimentul sufletului. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hai sa dau o solutie cu adevarat practica la aceasta nemaipomenita problema a coafurii, hainelor, basmalei, etc. Cine stie ca nu isi poate tine ochii, cine stie ca nu se poate concentra, sa vina cu o carte cu Sf Liturghie si sa urmareasca slujba cuvant cu cuvant de acolo. Asa nu mai vezi cine este langa tine, cine trece pe langa tine si asa mai departe. Din proprie experienta (nu, nu in Romania, nu, nu in biserica ortodoxa), metoda asta functioneaza foarte bine. Numai ca la noi nu exista Missale sau ceva de genul, plus ca or crede oamenii ca esti vreun fel de protestant. Dar asta e. Cred ca este o solutie mai realista decat sa ceri la toata lumea sa s eimbrace nu stiu cum, ca tu nu poti sa iti pui frana ochilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
N-as folosi chiar cuvantul "porcarie", dar ceva asemanator. Nici mie nu mi-a placut articolul... Cred ca a fost scris "la cererea unui numar de telespectatoare"... cum se spunea candva.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate. Mi-a parut rau ca am zis porcarie... Poate "stupizenie" ar fi fost mai potrivit si oricum, mult mai politicos...
|
|
|||
|
|||
![]()
Aici fiecare cu parerea proprie.
Sunt femei care sunt obisnuite ca tot timpul sa fie aranjate, parfumate, dichisite, chiar si cand ies sa duca gunoiul, daramite cand ies pe strada. Mie una mi se pare un lucru bun atata timp cat nu se ajunge la limita vulgaritatii. O femeie cu parul ingrijit, parfumata discret, imbracata decent, ingrijita din toate punctele de vedere care se straduie sa-si ingrijeasca si sufletul, nu cred ca este neplacuta Domnului. Neplacuti sunt aceia ce privesc cu ochii lacomi ,plini de patimi. Neplacute sunt acelea ce pline de invidie privesc in stanga si in dreapta la femeile mai aranjate ca ele. Ce importanta are daca o femeie este mult mai atragatoare ca restul femeilor dintr-o biserica? Toti intram in sfanta biserica cu un singur gand: sa ne rugam, sa vorbim cu Dumnezeu, sa ascultam sfintele slujbe, sa fim mai aproape de Dumnezeu. Cei/cele ce din fire sunt mai "pofticiosi", respectiv invidioase sa faca un efort si cel putin in biserica sa-si stapaneasca aceste patimi. Eu cand sunt in biserica nici nu vad lumea din jurul meu. Adica vad... si totusi ... Niciodata nu am fost ispitita in biserica de vreo femeie cu mai stiu eu ce coafura, cu batic sau fara, parfumata scump sau ieftin sau de vreun barbat cu muschi, aratos sau cu fundul nu stiu cum. Ba mint(sa ma ierte Dumnezeu ![]() Dar in acelasi timp m-am intrebat: cu ce sunt eu mai buna decat ea? Poate ca in timp ce eu o judecam, ea se ruga din tot sufletul si era mai aproape de Dumnezeu...iar eu foarte departe de Domnul ,cu gandurile mele. Poate ca acea persoana avea sufletul mult mai curat ca sufletul meu. Nu machiajul, nu parfumul, nu cocul elegant, nu pantalonul, nu tocurile de 10cm spun totul despre SUFLETUL unei persoane. Ce folos daca te imbraci cu fusta pana-n pamant si batic in cap, iei o fata posomorata ca sa nu ispitesti barbatii iar sufletul ti-e macinat de invidie, si incepi si judeci fiecare femeie ce iese din tiparele tale si ale bisericii in privinta aspectului? Nu stie nimeni ce suflet poate avea. Nici chiar preotul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce stiu e ca indreptarul de spovedanie critica lucrurile acestea (machiaj, parfum, gablonturi... scuze, bijuterii
![]() Ingrijirea trupului se refera la a-l tine curat si sanatos. Deja o tusa de perfumme, un fixativ discret, o umbra de gloss tine de vanitate, la care noi, femeile suntem experte. Putem sa ne mintim cat vrem, pot sa ne incurajeze barbatii cat vor, putem relativiza si justifica pana murim, asta este. Si efectiv nu vad de ce ar trebui sa isi puna cineva in valoare 'feminitatea' in prezenta ingerilor si a lui Hristos? E mai de valoare o lacrima scursa asa, diafan, din varful genei rimelate? Si domnul Mihnea, rugati-va sotia ca dupa ce se coafeaza sa va spele dvs picioarele, ca sa vedeti cam ce parere o sa aiba despre chestia asta. Pentru ca eu cred ca tot ce nu putem face pentru aproapele, nu putem face nici pentru Rege. Sa se coafeze asa, ca pentru Liturghie, sa ia un lighean si sa arate putina dragoste agape picioarelor dvs, ca sunt tare curioasa de cum va decurge evenimentul. Sau vorbeati poate simbolic, dar in NT nu era doar simbolic si nici cand Hristos a spalat picioarele ucenicilor Sai nu a facut-o numai simbolic. Ci si cat se poate de concret.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Hristos si-a inceput opera de innoire a lumii la o nunta, transformand apa in vin (cf. In 2,1-11), prin urmare schimband vechile relatii dintre barbat si femeie, caracteristice pentru umanitatea cazuta (cf. Fc 3,16), in relatiile Imparatiei lui Dumnezeu. Nu-i de mirare, de vreme ce de reusita cuplului paradisiac atarna implinirea planului divin privind creatia; cum ar putea incepe innoirea/re-crearea lumii altfel decat la o nunta? Mantuirea lumii implica transfigurarea relatiilor dintre barbat si femeie. Este ceea ce sugereaza sfantul apostol Pavel, intr-un comentariu asupra consecintelor mantuirii infaptuite de Hristos, afirmand ca in Hristos Iisus nu mai functioneaza distinctia dintre masculin si feminin (cf. Fc 1,27), aceasta fiind coplesita de noua definitie, de om innoit in Hristos (cf. Ga 3,28; vezi si comentariul sfantului Maxim din cea de a doua parte a primului capitol al Mystagogiei)." (Doru Costache) Mie mi-a placut articolul desi este cam dur. Nu cunosc atat de bine realitatea romaneasca ca sa-mi dau cu parerea daca exagereaza sau este prea revoltat. Dar ceea ce spune dpdv teologic este corect. Pe p. Doru Costache il cunosc din alte scrieri care mi s-au parut foarte bune.
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? | clementia | Generalitati | 74 | 27.06.2011 00:16:30 |
femeia in biserica-intrebare | copilu | Reguli in Biserica | 8 | 25.09.2010 17:37:49 |
De ce poarta femeia batic in biserica? | ortodoxie | Intrebari utilizatori | 3 | 28.06.2010 09:42:33 |
de ce Biserica nu face mai mult? | anamariaplop2000 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 18.05.2010 18:07:25 |
Femeia in biserica | iosif | Reguli in Biserica | 73 | 02.11.2009 05:44:25 |
|