Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2009, 16:29:11
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dex53 Vezi mesajul
Efeseni 5:22. Femeile să se supună bărbaților lor ca Domnului,
23. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum și Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor și este.
24. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, așa și femeile bărbaților lor, întru totul.

sau

1 Timotei 2:11. Femeia să se învețe în liniște, cu toată ascultarea.
12. Nu îngăduiesc femeii nici să învețe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniștită.
13. Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva.
14. Și nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.

Problema nu este de la preoti, ci de la baza. Dumnezeu asa cum apare in Biblie este misogin. daca ai " ghinionul" sa te nasti femeie trebuie sa fii sluga barbatului. exemplara moralitate, nu-i asa?
Sunt de remarcat aceste versete scripturistice, dar concluzia fratiei tale lasa de dorit!
Nu Dumnezeu este misogin ci OMUL! Dumnezeu a lasat femeia din coasta nu din cap si nici din calcai! Este smerita si supusa ca Biserica lui Hristos! Caci si Hristos a alcatuit Bisrica din JERTFA Sa! Asa ca, Femeia nu este o sclava cum inteleg MISOGINII, ci este smerita si ascultatoare de sot precum Biserica de Hristos
Caci din firea femeii create din barbatul sau, este SLABA, de aceea a cazut in ispita!! Asadar barbatul este primul, caci este cel care ocroteste femeia! Femeia este nascatoare de prunci, iar barbatul cel care o hraneste si pe ea si pe copil! Datoria lui este sa isi iubeasca femeia ca pe sine insusi, iar femeia „sa se teama de barbat” nu in sens sclavagist ci in sensul TEMERII DE DUMNEZEU! Cum te temi de Dumnezeu sa Il superi din IUBIRE, tot asa din IUBIRE SI ASCULTARE, femeia trebuie sa isi iubeasca si sa isi asculte sotul si sa se teama sa il supere DIN IUBIRE nu din teama!
In sensul NEASCULTARII ei si a SLABICIUNII sale, FEMEIA ARE NEVOIE DE BARBAT SA O OCROTEASCA SI SA O DUCA LA HRISTOS PRIN IUBIRE!!!
Vechi 02.12.2009, 16:32:19
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

frumos spus. Cati se folosesc de versetele acestea sa isi justifice neputinta de a iubi...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 02.12.2009, 16:37:12
modele modele is offline
Member

Data înregistrării: 27.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Sunt de remarcat aceste versete scripturistice, dar concluzia fratiei tale lasa de dorit!
Nu Dumnezeu este misogin ci OMUL! Dumnezeu a lasat femeia din coasta nu din cap si nici din calcai! Este smerita si supusa ca Biserica lui Hristos! Caci si Hristos a alcatuit Bisrica din JERTFA Sa! Asa ca, Femeia nu este o sclava cum inteleg MISOGINII, ci este smerita si ascultatoare de sot precum Biserica de Hristos
Caci din firea femeii create din barbatul sau, este SLABA, de aceea a cazut in ispita!! Asadar barbatul este primul, caci este cel care ocroteste femeia! Femeia este nascatoare de prunci, iar barbatul cel care o hraneste si pe ea si pe copil! Datoria lui este sa isi iubeasca femeia ca pe sine insusi, iar femeia „sa se teama de barbat” nu in sens sclavagist ci in sensul TEMERII DE DUMNEZEU! Cum te temi de Dumnezeu sa Il superi din IUBIRE, tot asa din IUBIRE SI ASCULTARE, femeia trebuie sa isi iubeasca si sa isi asculte sotul si sa se teama sa il supere DIN IUBIRE nu din teama!
In sensul NEASCULTARII ei si a SLABICIUNII sale, FEMEIA ARE NEVOIE DE BARBAT SA O OCROTEASCA SI SA O DUCA LA HRISTOS PRIN IUBIRE!!!
Daca barbatii, respectiv femeile ar intelege pentru todeauna ceea ce ai postat aici cu siguranta viata ar fii mult mai frumoasa!
Reply With Quote
Vechi 02.12.2009, 16:41:32
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Citat:
Caci din firea femeii create din barbatul sau, este SLABA, de aceea a cazut in ispita!!
Daca mergem pe logica asta, ca femeia este slaba pt ca a cazut in ispita, barbatul este si mai slab, pentru ca a cazut in ispita femeii!

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 02.12.2009, 16:44:51
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Foarte frumos....

Versetele de mai sus subliniaza modul de perceptie ingust si eronat in care pot interpreta unii oameni Biblia....
Reply With Quote
Vechi 02.12.2009, 16:54:37
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Daca mergem pe logica asta, ca femeia este slaba pt ca a cazut in ispita, barbatul este si mai slab, pentru ca a cazut in ispita femeii!
... dar a fost si lucrarea satanei impreuna cu femeia... altfel n-ar fi cazut!!! Insa Hristos a adus restaurarea OMULUI cazut, prin Insasi JERTFA Sa, nascandu-Se din FEMEIE!!
I-a aratat Moise omului in ce stare a fost la creatie, atunci cand plin de lumina a venit de la Sinai cu Tablele Legii! I-a aratat si Hristos Omului in ce stare trebuie sa ajunga atunci cand S-a schimbat la fata pe Muntele Taborului!
Avem o raspundere mare atat fata de El, cat si de femeia incredintata noua prin Sf.Taina a Cununiei!
Vechi 02.12.2009, 19:48:45
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sarra21 Vezi mesajul
E trist ca o fata de 23 de ani (un caz real) sa se duca la preot si sa-i spuna ca sotul o bate, o injura si preotul sa o indemne sa indure, sa se roage dar sa nu-l parasesca, pentru ca mai apoi...peste o sapt. (în Saptamana mare) acesta sa o omoare in fata fetitei de 3 ani. Probabil canonul femeii s-a implinit in acest fel.
nu stiu cat te-ar mangaia acest lucru dar... acea fata cu siguranta este alaturi de ingeri, fiind mantuita prin ascultarea fata de duhovnic si prin mucenicia suferita. iar aceasta este rasplata ei tinand cont ca si-a castigat locul cel bun pentru viata vesnica, singura care conteaza.
si, pe langa ea, poate s-au mai mantuit si altii din familia ei. nu stim socoteala lui Dumnezeu. dar aceasta e speranta care ne face sa mergem si sa luptam pana la capat. altfel am ramane doar cu deznadejdea si am muri in fiecare zi, sufocandu-ne cu intrebari retorice... sa nu uitam ca suntem crestini si credem in viata vesnica si in mantuire.

nu e in regula ca unii/ele barbati/femei uita ca sunt copii ai lui Dumnezeu si se transforma in animale. dar ma doare cand vad ca, mai ales femeile, desi au semne clare ca vor suferi unele ca acestea de mai sus, se duc exact ca moliile in flacara. si nu sunt capabil de intelegere fata de acest lucru. se intorc mereu acolo unde au fost tratate ca niste carpe desi au alternativa, refuzand baieti buni dar, in viziunea lor, neinteresanti. parca sunt drogate. pe acele femei, iertati-ma, dar nu le pot intelege. si am avut zeci de exemple sub ochii mei. speranta desarta ca ii vor putea schimba si incapatanarea lor e de-a dreptul nociva. si daca asa isi astern, cum sa ne asteptam sa doarma linistite? se distrug pe sine, ii nefericesc si pe bietii parinti care, poate, n-au atins-o niciodata in viata lor nici cu o pana, iar acum isi vad fata plina de vanatai sau cu inima zdrobita.
femeia e o enigma. din pacate, uneori devin enigme si pentru ele insele.
e doar un aspect al acestei probleme si nu o generalizare.

din acest punct de vedere, in general, o casnicie intre oameni credinciosi e in avantaj. pentru ca au un arbitru care pune ordine si echilibru in viata de familie. iar acest arbitru este duhovnicul.
e greu cand pe front lupta numai unul singur. de aceea, daca nu sunteti siguri ca puteti lupta, nu va inhamati la un car pe care nu-l puteti trage de unul singur. chiar daca este frumos sau frumoasa sau are nu stiu ce virtuti. nu cu asta se intretine o familie... si cand e prea tarziu si incepeti sa strigati dupa ajutor... s-ar putea sa nu va mai poata ajuta nimeni.

nu trebuie sa judecam pe nimeni. si cred ca sunt demne de toata compasiunea persoanele care au de tras de pe urma partenerului de viata. nu putem decat sa ne rugam pentru ei ca Dumnezeu sa le intareasca credinta si sa le dea putere de lupta si gand bun atunci cand iau decizii.
Doamne ajuta!
Vechi 21.03.2010, 18:35:56
ADAM ...'s Avatar
ADAM ... ADAM ... is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.03.2010
Thumbs up Buna !

Citat:
În prealabil postat de modele Vezi mesajul
Daca barbatii, respectiv femeile ar intelege pentru todeauna ceea ce ai postat aici cu siguranta viata ar fii mult mai frumoasa!
Barbatul si femeia IMPREUNA trebuie sa fie un singur trup.
Deoarece insusi femeia se naste din samanta barbatului.
Femeia este un barbat intors pe dos.
Din mar niciodata nu va iesi portocala.
Numai ca fiecare isi are rostul lui ca si : soarele care lumineaza ziua=barbatul ,
luna care lumineaza noaptea=femeia
stelele care sunt semnele anilor=copii
Barbatul fara femeie este incomplet si deasemenea femeia fara barbat este incompleta.
Trebuie sa se uneasca ca sa faca un intreg.
Lumea barbatului + lumea femei = lumea copilului.
Lumea copilului care sunt eu si tu este viitorul de maine...continuarea trecutului...fara trecut nu ar exista viitor...si noi cei de azi nu am ma-i fi fost
Toti suntem egali in fata lui DUMNEZEU....toti suntem un cuvant.....doar raul ne desparte,TATA de FIU,MAMA de FICA,FRATE de SORA.....etc
.................................................. ................
Sunt barbat si imi iubesc prietena ca pe mine insami,nu am sa-mi las iubirea cel mai frumos dar de pe pamant ca sa mi-o distruga satana,cu capcanele acestei vieti.
.................................................. ................
De o 1000 de ani am vazut luna pe cer.
Dar eu am avut-o in brate (femeia)
Iubesc tot ceea ce DUMNEZEU a facut.
.................................................. ...............
AMIN !
Reply With Quote
Vechi 22.03.2010, 19:43:32
luminita- luminita- is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

orice ati spune voi aici,realitate ramane aceeasi.....fetele nu sunt deloc respectate,eu una ca si fata nu am deloc incredere in mine,chiar daca incerca sa par optimista si sa nu se vada nimic....la mine in clasa si baietii pe care i-am cunoscut pana acum niciunul nu respecta fata,nici macar pe prietenele lor...am impresia ca ei isi bat joc atunci cand o fata ii iubeste,prin simplul fapt ca vor doar sa traga folos din relatie fara sa se implice,injura mereu in spate in fata vorbind frumos,sunt ingamfati,dar respect pt fete nu au in afara de mama lor....partea cea mai grava este ca nu am intalnit asta doar la cei de varsta mea la care sa zici ca e ceva imaturitate,ci la multi altii
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 00:20:07
ADAM ...'s Avatar
ADAM ... ADAM ... is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.03.2010
Post Buna !....fetito ...!

Citat:
În prealabil postat de luminita- Vezi mesajul
orice ati spune voi aici,realitate ramane aceeasi.....fetele nu sunt deloc respectate,eu una ca si fata nu am deloc incredere in mine,chiar daca incerca sa par optimista si sa nu se vada nimic....la mine in clasa si baietii pe care i-am cunoscut pana acum niciunul nu respecta fata,nici macar pe prietenele lor...am impresia ca ei isi bat joc atunci cand o fata ii iubeste,prin simplul fapt ca vor doar sa traga folos din relatie fara sa se implice,injura mereu in spate in fata vorbind frumos,sunt ingamfati,dar respect pt fete nu au in afara de mama lor....partea cea mai grava este ca nu am intalnit asta doar la cei de varsta mea la care sa zici ca e ceva imaturitate,ci la multi altii
Nu toti baieti sunt la fel.Dupa roade iti poti da seama cu cine ai deaface.
Tineretul in ziua de azi este foarte nerusinat.Chiar ei intre ei isi scot ochii,ce sa mai vorbim
de respect si pentru alti.
Daca vrei baieti buni dute si ii intalneste unde este locul celui intelept.
La biserica sau la biblioteca,...nu vagabonzi de pe strazi..baruri...sau glumeti din scoala.
Baiatul bun si respectuos chiar si la intuneric il poti cunoaste.
Depinde de tine pe cine il alegi.
Il alegi ca ii frumos...adica interes din partea ta.
Sau il alegi din iubire interioara,ceea care nu raneste si rezista.
Numai bine.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42