![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Unele raspunsuri sunt interesante.
1. Da, suntem 24 de ore din 24 cu Dumnezeu, 7 zile pe saptamana, dar eu consider ca in anumite momente nu este nici El de fata (in dormitor, in baie). Sufletul o fi la El, dar trupul are anumite lucruri de indeplinit. Nu mi-ar place sa-mi imaginez ca El se uita la mine in anumite momente intime. Daca voi credeti altfel... 2. Este greu de pus problema, mie asa mi s-a parut mai bine, nu stiu care este sensul real (noi la biserica, sau biserica la usa dormitorului). Noi ne ducem sau nu la duhovnic sa spunem, sa intrebam, dar gandul tot ne preocupa, cand nu e bine, ce nu e bine. Pe urma acele canoane care ne controleaza viata de crestin denota ca totusi biserica, teologii au aceaste griji si curiozitati, se preocupa de fiecare minut al vietii noastre. Poate ca era mai corect sa intreb: pana unde au voie teologii si canoanele sa controleze viata noastra intima? |
|
|||
|
|||
![]()
Sophia, tu il personifici pe Dumnezeu si-i dai prea multe atribute umane. O fiinta suprema, care a creat tot, care e in tot si care stie tot ce-a fost, este si va fi nu se poate "rusina" de anumite elemente ale vietii tale oricat de ciudat ti se pare acest lucru. Eu nu-l cunosc pe Dumnezeu, nici nu stiu daca exista sau nu, dar e de ajuns sa citesc definitia ca sa-mi dau seama ca temerile tale sun total omenesti si nu au nici o legatura cu divinitatea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu asa pot sa mi-l imaginez. Altfel nu am cum sa ma raportez la EL.
Si nu EL se rusineaza, ci noi oamenii. Cineva spunea undeva ca se rusineaza sa se dezbrace in fata icoanelor din casa. Asa ca... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
......................... Sophia, eu cred ca nu trebuie sa avem niste idei preconcepute, nici sa spunem cele mai intime lucruri nici sa le ascundem. Depinde de omul caruia ne marturisim. E ca si cu ceilalti oameni, unora poti sa le spui lucruri mai intime altora nu. Asta nu înseamna ca celui caruia poti sa-i spui trebuie si sa-i spui. Numai Dumnezeu stie ce si cât trebuie sa spunem, asa ca trebuie sa-L rugam pe El sa ne lumineze ca sa stim ce sa spunem. Asta în privinta spovedaniei. În privinta a ceea ce facem, cred ca în cele mai multe situatii canoanele Bisericii sunt calauza; ele nu sunt niste inventii omenesti asa cum cred multi ci sunt facute sub inspiratia Duhului Sfânt. Dar canoanele sunt pentru oameni, nu oamenii pentru canoane, asa ca nu trebuie absolutizate. Însa trebuie sa avem în vedere ca lucrurile merg bine numai pentru oamenii care-si dedica viata lui Dumnezeu în totalitate, pentru ceilalti nu are ce bine sa fie, pe lumea asta o viata anosta si dincolo lepadarea de la fata lui Dumnezeu pe Care L-au tradat. Deci daca în cazuri rare ne luam o libertate fata de unele canoane nu trebuie sa fie din pricina dorintei noastre de placeri ci numai în mod jertfelnic, pentru a sluji pe Dumnezeu într-un mod si mai ascetic. Asa cum zice si Fani, Biserica nu se baga în viata noastra, ea doar ne spune ce e bine si ce e rau. Daca vrem sa schimbam aceste învataturi e semn ca vrem sa ne adormim constiintele, vrem sa umblam pe calea larga dar sa ne tocmim o biserica care ne aproba în egoismul nostru. Nu câstigam nimic cu asta, ne pacalim singuri, Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Ce va culege, ceea va semana omul. Semanam în trup distractii si odihna, culegem putreziciune. Semanam asceya si sacrificiu, culegem roade duhovnicesti si mântuire. Sf. Siluan spune ca pentru a dobândi smerenia trebuie întâi sa ucidem trupul. Ceva asemanator spune si Sf. Ioan Scararul: smerenia nu se dobândeste traind în placeri.
|
||||
|
||||
![]()
Daca Hristos a respectat libertatea omului, cum dar sa nu o faca omul ?
Nici macar vindecari nu a facut Hristos, fara ca mai intai sa ceara voie celui bolnav. "Vrei sa te faci sanatos?" Iar bolnavul spunea: "Da, Doamne, vreau."
|
|||
|
|||
![]()
Frate De-ti este sufletul zdrobit de cumplitele sarcinii vietii si nimeni nu se apropie de tine,pentru ca sa ti le ridice,intra in biserica Domnului si cere de la El izbavire prin Rugaciune. De-ti simti inima pustiee de orice adevarata bucurie,in mijlocul tuturor inselaciunilor lumei acestei,vino inaintea altarului,cazi in genunchi si te roaga. Esti apucat napraznic de valul deznajduirii din princina rautatii oamenilor,care din toate partile te inconjoara,tu nu sta nici o clipa cu sufletul nelucrator, ci TE Roaga. .. Tot,tot ce te striveste,pacatul tau sau al altora,slabiciunea,ispita,,boala sau saracia,numai cu un suflet puternic luminat prin rugaciune,poate fi inlaturat. DECI TE ROAGA.. Rugaciunea este pentru sufletul tau aceea ce este respirarea pentru trup,aerul si aripile pentru pasari,apa pentru pesti. FARA O RUGACIUNE FERBINTE,SMERITA SI STARUITOARE,NU ESTE CU PUTINTA SA SA TRAIM SI SA BIRUIM DURERILE IN MIJLOCUL LUMII.,ATATA TRAIM CAT NE RUGAM. De aceea ,iubite frate oricate ori treci pasii tai pe dinaintea unei Biserici deschise,nu trece nepasator mai departe si nici nu te multumi numai cu o singura cruce mecanica,facuta pe chipul tau,ci intra inauntrul ei,aprinde o lumanare smerit in fata Altarului si cazi in genunchipentru o clipa in fata indurarii Domnului care locuieste intransul si vei vedea cum pe data te vei ridica Luminat si Mantuit,de ajutorul Celui care este DUMNEZEUL TAU.. ASA FRATE NU UITA CA TOATA INTELEPCIUNEA VIETII STA CUPRINSA TRAINIC IN ACESTE TREi CUVINTE... ROAGA-TE,, ROAGA-TE, ROAGA-TE.Si munceste cu spor si cinstit ori de cate ori vei fii randuit.Noi rugam pe Dumnezeu sa te binecuvanteze cu sanatate trupeasca si sufleteasca cu belsug si pace Munastirea Tismana
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ascultarea de Biserica - pana unde ? | Erethorn | Biserica Ortodoxa Romana | 30 | 03.08.2012 14:14:51 |
copiii din viata noastra | Mirela0110 | Intrebari utilizatori | 9 | 19.05.2011 11:40:21 |
Iubire de dusmani... pana unde? | crestinOrtodoxa | Intrebari utilizatori | 8 | 06.01.2011 21:52:55 |
Până unde merge ascultarea de duhovnic | florina_drossu | Preotul | 29 | 05.04.2010 14:28:56 |
Paganatatile din viata noastra | adorcrysti | Generalitati | 18 | 26.01.2009 22:45:41 |
|