![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine, eu nu sunt buna la teologie, dar cred ca acest exemplu este clar... |
|
|||
|
|||
![]()
pt mine este clar in minte si in suflet...dar vezi inceputul threadului,oricum multumiri este intr adevar un argument
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Cineva ar putea argumenta ca totul a fost premeditat, ca Iisus s-a dus la nunta anume ca sa faca o minune, dar Sfanta Scriptura ne spune ca Iisus si Maica lui se aflau acolo ca invitati: "Și a treia zi s-a făcut nuntă în Cana Galileii și era și mama lui Iisus acolo. Și a fost chemat și Iisus și ucenicii Săi la nuntă. 2. Ce s-a intamplat pe urma? O adevarata drama pentru nuntasi - li s-a terminat vinul: "Și sfârșindu-se vinul[...]" 3. Iisus stia despre asta? Pai se pare ca nu: "[...]a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin", deci Maica L-a informat despre nenorocire. 4. Si ce i-a raspuns mantuitorul? - "A zis ei Iisus: Ce ne privește pe mine și pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu." Asadar, nu era timpul primei minuni publice, nu trebuia sa intervina inca. 5. Si totusi, ce face Maica Lui, Il roaga, Il implora, plange, se zbate? Cred ca da, in mod tainic. In mod vizibil spune cu incredere nestramutata: "Faceți orice vă va spune", fiind convinsa ca prin mijlocirea ei de sfanta Maica, va obtine o minune pentru ceilalti 6. Si, in final, cum reactioneaza Iisus la o asa incredere oarba in milostivirea Sa: "Zis-a lor Iisus: Umpleți vasele cu apă". Concluzie: Maica Sfanta a mijlocit, Dumnezeu-Fiul a ascultat Scuza-ma, m-am bagat si eu ca musca-n lapte, chiar nu stiu sa explic, dar am incercat... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfinti.htm |
|
|||
|
|||
![]()
Uite cateva argumente:
http://www.calauzaortodoxa.ro/dumini...ror-sfintilor/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema e ca neo-protestantii interpreteaza totul in litera, iau mot-a-mot totul fara sa se uite la context intradevar Iisus e Singurul Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni in sensul ca El e Singurul care a mijlocit mantuirea , impacarea, refacerea legaturii cu Dumnezeu la asta se refera versetul din 1 Timotei 2:5 Neo-protestantii cred ca a apela la rugaciunea sfintilor sau a Nascatoarei de Dumnezeu este o inlocuire a Mantuitorului nimic mai gresit, deoarece nici Maria nici sfantii nu sunt considerati mantuitori e vorba de o intelegere gresita a cuvantului mijlocire pana una alta, toti suntem mijlocitori inaintea lui Dumnezeu atunci cand ne rugam pt fratii nostrii Biblia ne indeamna "și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. (Iacov 5:16) atunci cand te rogi Sfintilor nu faci altceva decat sa-i rogi sa-ti intareasca rugaciunea, sa fie alaturi de tine in rugaciune Pe pamant suntem toti adunati intr-un singur trup, o singura comuniune, Biserica, si aceasta comuniune nu este oprita de moarte ci continua in Imparatia Cerurilor a te ruga sfintilor este o dovada a comuniunii si a marturisirii aceleasi credinte in Fiul Lui Dumnezeu Cel ce s-a dat pe sine rascumparare
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
pana la urma nu tu, ci eu sunt nevrednica |
|
|||
|
|||
![]()
M ai inteles sau m am facut inteles gresit ,lucru pt care iti cer iertare! de ce? doream sa scriu ca mi am insusit argumentul tau ca unul logic scriptic si placut mie,dar...l am transmis acelui "liber cugetator" care ...mai scurt: "nu l a primit" asta doream sa spun...plus inca ceva pt care m ai inteles!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sint de acord ca fiecare poate mijloci -in rugaciune- pt altcineva. Numai ca in ce priveste iertarea pacatelor ,numai Dumnezeu poate face asta . Iar singurul care e intre noi si Tatal e Domnul Isus ,care ne impaca cu Tatal. Cum spune Isaia -Sfint ,sfint,sfint e Dumnezeu. Sfint inseamna separat de pacat . Noi pacatosii ne putem apropia de sfintenia Tatalui doar prin Isus. De aceea nu se accepta la toti protestantii, iertarea pacatelor prin mijlocirea sfintilor (vii sau morti). De altfel asta ar insemna sa nu recunosti puterea deplina de a mintui a lui Isus Hristos. Este anormal sa spui ca trebuie sa apelezi la altcineva . Daca e sa luam dupa litera , bisericile traditionale o arata mult mai mult.( preotie,imbracaminte, apa,ulei,tamiie , ritualuri) |
|