Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 19:30:10
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaoara Vezi mesajul
care coincide cu Invierea lui Hristos; adica Duminica.
Dacă ești chiar atât de "pe din afară", du-te de întreabă un preot. Îți va confirma că ziua Învierii e prima zi a săptămânii (duminica), nu a șaptea.

Citat:
În prealabil postat de anaoara Vezi mesajul
insa ap Petru spune (in 2 Petru 1:20) ca Scriptura nu este data pentru o interpretare personala (a se vedea textul grecesc sau traducerea KJV) ca sa nu se ajunga la ce s-a ajuns de fapt: sute si sute de denominatii np cu sute de invataturi diferite intre ele.
Tocmai de aceea să nu ne luăm după interpretări personale (sfinți părinți bunici și nepoți), ci consecvenți principiului Sola Scriptura, acceptăm doar interpretarea dată de Hristos și apostoli. Scriptura est ipsius interpres.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2009, 12:39:52
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

[quote=tricesimusquintus;187602]
Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul

Cum nu scrie nici ortodox, nu scrie nici adventist de ziua a șaptea. Cele două caracteristici ce reies din titulatura AZȘ le putem întâlni și în Biserica Primară. Apostolii erau așteptători ai revenirii lui Hristos și păzitori ai zilei a șaptea.

Ai dreptate într-o anumită privință. Normal am auzit despre adventism de la un adventist, însă de la acel moment până la luarea deciziei de a mă boteza la adventiști au trecut câțiva ani, vreo doi chiar fără să am vreo legătură cu ei. Am avut la dispoziție timp suficient să studiez Scriptura (și nu "Biblia adventistă" cum ți-ai imagina), fără nici o presiune din partea părinților ori a unei iubite cum poate îți imaginezi de asemenea. A fost studiu, comparație, meditație, rugăciune și post, experiențe cu Dumnezeu, apoi o decizie absolut poprie și în cunoștință de cauză.
ei, totusi scrie "adevarata credinta" (sa iti mai spun ce inseamna ortodox?), dar traducerea in greaca de la adventist nu o stiu.
hihihihi..parintii deobicei nu te preseaza, de iubita nu stiu, dar np sigur te preseaza, unii sunt ca raia. sunt ferm convinsa ca ai citit biblia si nu Sfanta Scriptura ideea era sa fi citit tot, nu doar "sola scriptura" ca sa-i intelegi pe ortodoxi. cu siguranta ca "intalnirea" nu a fost una intamplatoare si nici de scurta durata cu adventistii. stau si ma gandesc daca nu te intalneai cu un adventist si era un mormon sau penticostal? acum cred ca ai fi fost mormon sau penticostal si eu am avut razvratirile mele, intrebarile mele, mi-au iesit in cale fel de fel de np, dar nici unul nu m-a convins, in nici unul nu am vazut licarul credintei, erau foarte documentati, toba de carte, pilde, bla,bla,bla dar seci. chiar ii spuneam preotului din parohia in care locuiesc, ca np stiu foarte multe, stiu biblia pe de rost, se intalnesc mereu, in casele de rugaciuni, pe urma la fiecare acasa, etc... preotul a zambit si a spus: asa sunt ei, foarte zelosi. abia atunci am inteles seceta din sufletul lor. sa nu ma intelegi gresit, sunt ferm convinsa ca multi cred in "adventeism" dar si mai multi incearca sa se autoconvinga ca asta e calea. uite un lucru pe care nu-l face biserica ortodoxa, este spalarea creierului.
Vechi 04.12.2009, 21:19:33
Banned

Implicit

Citat:
ei, totusi scrie "adevarata credinta" (sa iti mai spun ce inseamna ortodox?)
Firma de la intrare nu garantează că înăuntru vei găsi "adevărata credință", ști vorba aceea "afară vopsit gardul..." Este chiar o biserică ce se autodenumește ”Adevărata Biserică a lui Dumnezeu”.

[quote=anaana71;187879]
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
sunt ferm convinsa ca ai citit biblia si nu Sfanta Scriptura
Care e diferența?

[quote=anaana71;187879]
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
stau si ma gandesc daca nu te intalneai cu un adventist si era un mormon sau penticostal? acum cred ca ai fi fost mormon sau penticostal
Eu am stat și mai mult să mă gândesc decât tine. Am gândit, am cântărit și am ales. Singur și neforțat de cineva.

Citat:
sa nu ma intelegi gresit, sunt ferm convinsa ca multi cred in "adventeism" dar si mai multi incearca sa se autoconvinga ca asta e calea.
Iată un lucru pe care într-adevăr n-ai de unde să-l ști. Doar Dumnezeu cunoaște ce e în mintea omului.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 15:59:32
hanico's Avatar
hanico hanico is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.06.2007
Locație: Moldova lui Stefan
Trimite un mesaj prin AIM pentru hanico
Implicit Intrebare

[quote=tricesimusseptimus;187330]1.

Stimati doamne/domni de alta religie decit ortodoxa

Cum n-am avut nici timpul si nici rabdarea sa citesc toate raspunsurile de la aceasta postare, daca tot spuneti ca nu v-ati regasit in ortodoxie si va simtiti bine la adventisti sau penticostali sau alte secte, cum se face ca postati pe acest site eminamente ortodox? Si care va sunt intentiile?
Astept raspunsuri, cu tot respectul cuvenit
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 17:10:28
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

[quote=hanico;212051]
Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
1.

Stimati doamne/domni de alta religie decit ortodoxa

Cum n-am avut nici timpul si nici rabdarea sa citesc toate raspunsurile de la aceasta postare, daca tot spuneti ca nu v-ati regasit in ortodoxie si va simtiti bine la adventisti sau penticostali sau alte secte, cum se face ca postati pe acest site eminamente ortodox? Si care va sunt intentiile?
Astept raspunsuri, cu tot respectul cuvenit
eu pun intrebarea asta de am si uitat de cate ori. cel mai des, dar si hilar, raspuns este, cica: pentru dialog pur si simplu dracul isi trimite slujitorii pe aici sa ne sminteasca. dar si-a gresit tinta
Vechi 14.02.2010, 17:32:55
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
eu pun intrebarea asta de am si uitat de cate ori. cel mai des, dar si hilar, raspuns este, cica: pentru dialog pur si simplu dracul isi trimite slujitorii pe aici sa ne sminteasca. dar si-a gresit tinta
Dar pot fi si in cautare de raspunsuri...mie una cel putin asa mi se pare, adreseaza foarte multe intrebari ortodocsilor, ceea ce poate conduce logic spre o anumita concluzie
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 17:55:41
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Dar pot fi si in cautare de raspunsuri...mie una cel putin asa mi se pare, adreseaza foarte multe intrebari ortodocsilor, ceea ce poate conduce logic spre o anumita concluzie
eu n-am observat. multi au convingerile sectelor lor, iar intrebarile sunt puse mai mult ca sa ne "deschida" noua ochii.
Vechi 14.02.2010, 22:49:33
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Nu cred ca tricesimuquintus e aici in cautare de raspunsuri.Asta e un pui de drac.Ai grija cu el.Face pe mironosita da ii iese coada afara din fustita.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 19:55:56
Banned

Implicit

[quote=anaana71;212077]
Citat:
În prealabil postat de hanico Vezi mesajul

Dracul (așa cum plastic vă exprimați) are emisari și slujitori deopotrivă în toate denominațiile creștine și nu cred că e treaba noastră să decantăm neghina din grâu. Mă iertați că am spus-o poate prea direct...
Reply With Quote
Vechi 15.02.2010, 19:40:49
hanico's Avatar
hanico hanico is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.06.2007
Locație: Moldova lui Stefan
Trimite un mesaj prin AIM pentru hanico
Implicit

[quote=tricesimusquintus;212135]
Citat:

Dracul (așa cum plastic vă exprimați) are emisari și slujitori deopotrivă în toate denominațiile creștine și nu cred că e treaba noastră să decantăm neghina din grâu. Mă iertați că am spus-o poate prea direct...

Stimabilissime domn

Imi pare rau, dar ati gresit adrisantul nu eu am postat acest raspuns ci Anna71, redirectionati-va mesajul spre persoana in cauza si fiti mai cu bagare de seama daca tot puneti ortodocsii drept maritori la incercarile furcii ... adventiste.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05