![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
sunt unele animale,mult mai umane decat oamenii.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ce bine ca nu oamenii hotarasc ce si cine are dreptul sa traiasca |
|
|
|||
|
|||
|
Daca veti citi comentariile Sfintilor Parinti veti vedea ca se refera la tipurile de oameni, nicidecum pasajul nu trebuie inteles literal. Aici este alegorie.
Mitropolitul Hierotheos Vlachos, in cartea "Sufletul dupa moarte", spune clar, citand din Sfintii Parinti, ca animalele au suflet biologic care dispare odata cu moartea trupului. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar asta nu mi se pare alegorie: Citat:
Si daca cauzala nu este o alegorie, cum ar fi propozitia regenta una? O sa-mi zici ca regenta este <<Nu va fi nici o nenorocire si nici un prapad in tot muntele Meu cel sfant!>>, dar ea este un rezumat si o intarire la ce e deasupra. Dupa ce a dat exemplele mai sus, ca sa nu continue si cu altele, s-a zis: si nici o alta nenorocire. Trebuie avut grija cu alegoria asta, ca am auzit multe voci care vad alegorii peste tot. (Biblia: alegorie sau adevar istoric?) Iar despre Mitropolitul Hierotheos Vlachos, sa ma ierte Dumnezeu, n-am auzit, nu stiu de ce zice el asta... Last edited by bmadalin; 22.01.2010 at 23:03:39. |
|
|
||||
|
||||
|
ce bine ca mai exista si oameni care iubesc animalele ! eu cand ma rog ma rog pt toti cei pe care ii iubesc ,pentru toti oamenii amarati,pentru toate animalutzele fara casa si flamande ,si bineinteles pentru baietii nostri! Cred ca D-zeu cand ne vede cum aberam pe site-uri ,rade in sinea lui de noi ! cat de insensibili si mandri suntem ! adica de ce ar avea animalele suflet !? doar noi oamenii il meritam ! si ma gandesc cu groaza ca sunt atatia "oameni" pe care din fericire (pentru animalutze) nici animale nu ii putem numi !
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu ma ocup de mult timp de animale,ani de zile si pot spune ca am ajuns sa simt mult mai multe in privinta atat a oamenilor,cat si a intregii creatii care ne inconjoara in timp. Nu e ceva ce sa pot explica,ci pur si simplu s-a intamplat. Sunt sigura ca ele au suflet,nu am nici cel mai mic dubiu in aceasta privinta si cred ca el supravietuieste mortii ca si sufletele omenesti. Pentru cei care cred ca poate exista un astfel de loc,dar si pentru cei care nu,dar iubesc animalele ...o legenda frumoasa despre un loc numit "Podul Curcubeului-Rainbow bridge":
|
|
|
||||
|
||||
|
Inainte de caderea in pacat, nu era nicio lupta intre Adam si animale. El nu se ferea si nici nu se lupta cu ele. Acest lucru ne este descoperit si la cei care s-au unit cu Hristos. Sa ne aducem aminte ca Maria Magdalena este ingropata intr-un loc sapat de un leu, Parintele Pahomie din Muntele Athos (trecut la cele vesnice in 1967) aduna serpii din chilie si scorpionii cu mana si-i ducea afara. Se spune ca odata a gasit un sarpe mare si, fiindca avea o alta treaba, l-a pus la brau, sa-l scoata mai tarziu. Se mira cand vedea ca oamenii se tem de ei... si exemplele pot continua.
Insa, starea de dinainte de caderea in pacat nu era o stare finala, ci una spre desavarsire. Nu stiu daca in planul Sau, Dumnezeu a gandit ca animalele sa fie prezente si in starea desavarsita si nu doar spre cea care duce catre desavarsire. Sa nu fiu inteles gresit, nu sunt impotriva prezentei animalelor in lumea de dincolo, dar nu le vad rostul. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Traducere :D You are my sunshine, my only sunshine You make me happy when skies are gray You'll never know dear, how much I love you Please don't take my sunshine away http://www.youtube.com/watch?v=rc2jsjnt-HY Dedicatie pentru iubitorii de animale Frumoasa povestioara :) Mie cand mi-a murit motanelul, m-am rugat la Dumnezeu sa-i faca un rai special pentru el. Si eu sunt foarte atasata de animalute si sufar odata cu ele atunci cand sunt chinuite. Nu inteleg de ce unii oameni sunt atat de cruzi si n-au macar un pic de noblete sufleteasca. Asa cum Dumnezeu stapaneste peste noi cu blandete si intelegere, asa si noi oamenii ar trebui sa avem grija de ele. Rusine celor care chinuie aceste biete sufletele lipsite de aparare. Last edited by zoridezi; 28.01.2010 at 02:30:08. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cred ca citatele alea pe care le dai tu bmadalin se refera la cu totul altceva decat la raiul animalelor. |
|
|
|||
|
|||
|
Doamne ajuta!
Pe blogul meu am scris un articol in urma unui comentariu primit. Bineinteles ca animalele NU au suflet vesnic si nemuritor! Ca sa nu repet articolul, va invit sa cititi aici DE CE ANIMALELE NU AU SUFLET VESNIC SI ELE SUNT INFERIOARE OMULUI! http://florina.megablog.ro/2009/10/0...ta-de-animale/ PS: Va rog sa cititi si comentariile articolului de pe blog! |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sufletele dupa moarte | silverstar | Generalitati | 112 | 24.03.2012 10:47:27 |
| Ce intalnim dupa moarte | costel | Generalitati | 86 | 20.02.2011 10:38:22 |
| Ce se intampla cu sufletul dupa moarte | heorhe | Generalitati | 85 | 02.08.2010 17:09:02 |
| ceva totusi se intampla dupa moarte | remember | Generalitati | 5 | 20.09.2009 22:50:26 |
|
|