![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
umila-"sa imi fie cu iertare nu ne am abatut un pic de la ...subiect?"
"Religia - o fraza de dînsii inventata Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug, Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata, Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata, Ati mai purta osînda ca vita de la plug? Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti? Nu! moartea cu viata a stins toata placerea - Cel ce în asta lume a dus numai durerea Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti." Asta ca sa va (re)aduc la subiect. Cred ca e mai mult decat elocvent.O fi fost patriot,iubitor de tara,orice,dar CRESTIN?Hai sa fim seriosi! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
nu cred ca in vreo scoala din Romania se invata interpretarea unui text literar pe "bucatele".Cel putin deocamdata se recomanda elevilor citirea operei/lucrarii INTEGRAL. intr-adevar:Hai sa fim seriosi!
|
|||
|
|||
|
Scoatere tipica din context. Fraza nu apartine "lui Eminescu" ci unui personaj al lui Eminescu, fiind vorba de o referire la revolta proletara din Paris, cand nu s-a mers numai pana unde spune poezia, ci a fost executat chiar un vladica, cu un episod celebru: "Cu ce va ocupati, cetatene?" "Slujesc pe Dumnezeu" "Cine este Dumnezeu, unde poate fi gasit" "Dumnezeu este pretutindeni". La care judecatorul spre grefier: "Consemnati ca paratul se declara slujitor al unei persoane neidentificate numita Dumnezeu, despre care din declaratiile paratului rezulta ca se ocupa cu vagabondajul". Urmand ca prelatul a fost pus la zid si impuscat.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| EMINESCU | saccsiv | Generalitati | 79 | 14.01.2013 11:52:02 |
| Eminescu ateu? | pisi | Generalitati | 39 | 18.01.2010 17:49:03 |
| Amintire..Eminescu.. | cornelusstefanutz | Generalitati | 8 | 23.01.2009 19:47:41 |
| EMINESCU | Gratiela20 | Generalitati | 0 | 21.03.2008 13:41:45 |
| Mihai Eminescu - 157 | silverstar | Generalitati | 8 | 15.01.2007 19:18:59 |
|
|