![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
din cate stiu copiilor li se spune azi la scoala ca toate religiile duc la acelasi Dumnezeu.. asta nu stiu cine o spune, un profesor neavizat sau un teolog, posibilitatile sunt egale..
legat de predicile mirenilor fara studii teologice - daca preotul da binecuvantare, e clar ca stie despre ce se va predica, inseama ca este de acord, ca impartaseste cugetul predicatorului. insa oricum, cazurile sunt foarte rare. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
@iustin - tocami ca nu e asa. Mirenii mai nestiutori, asa ca noi, nu stiu sa faca diferenta, sa filtreze si pot sa pice in greseala, citind lucruri gresite.
@Andrei_IM - nu stiu ce li se spune la scoala. Stiu ce si cum le-as spune eu despre Dumnezeu si Sf.Maria, asa la nivelul lor. Si pana la urma chiar si asa este: exista un singur Dumnezeu (oricum L-ar chema) si mai multe modalitati de a crede in El, de a-L percepe. |
|
||||
|
||||
![]()
si atunci cum ramane cu "Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine"? :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Huh? N-am inteles intrebarea. La ce te referi?
![]() Te referi cumva la Fiul? Se ajune la Tatal numai prin Fiul si Sfantul Duh? Da, asta este la crestini. La altii sunt alte cai, alte personaje. Nu-l confunda cu Dumnezeu (Allah, sau cum il cheama la altii). Last edited by sophia; 30.01.2010 at 14:46:38. |
|
||||
|
||||
![]()
Mine= Hristos
Da, mi se pare o exagerare grosolana sa spui ca toate religiile cred in acelasi Dumnezeu, numai ca altfel. Ca si crestin e greu sa crezi asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate ca este f.exagerat, dar voi cum vedeti lucrurile. Eu asa le vad.
ca exista un singur Creator. In sensul asta ma refeream. Dar ce stiu eu, poate ca nu este asa... Cine a creat celelalte religii in fond? Asta n-am aflat. Si fiecare grup de oameni care apartin de o religie a fost creat de altcineva? Eu stiam/gandeam ca toti suntem din aceeasi sursa si mai apoi au aparut alte religii. Nu mi-e clar. Nu dati cu rosii, ca nu stiu, incerc si eu sa-mi imaginez. O fetita a unor cunostinte era necajita intr-o zi pentru ca nu are voie sa faca religia la scoala, nefiind catolica. Si a intrebat atunci: "dar de ce n-am voie? Bunica spune ca este un singur Dumnezeu, ca il cheama Dumnezeu, Dio, Gott, Dieu, God, tot ala este." Ei ce i-ati fi raspuns voi? |
|
|||
|
|||
![]()
@sophia
Daca ne referim la diversi predicatori independenti si nu la preoti,in primul rand care sunt aia,ca eu stiu doar 2..3 ? Si cum ar putea fi ei impiedicati sa vorbeasca? Daca sar calul cu ceva,sigur vom fi atentionati de catre preoti sa nu ii ascultam.Si noi insine vom simtii aceasta. In general,tocmai de aceea devin predicatori,si ascultati,pentru ca vorbesc bine,si spun cele bune. Dar noi criticam insusi Sinodul nostru,si hotararile sale,ce sa mai zicem de acei predicatori... |
|
||||
|
||||
![]()
"Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine" (Ioan 14:6)
Pt Iustin - a adevarat, se mai critica si Sinodul... dar te intreb - oare cine l-a prigonit pe Sfantul Maxim, de exemplu? A fost batut, scuipat, batjocorit, i s-au taiat limba si mana dreapta, pentru a nu mai marturisi adevarul... dar de catre cine? De catre mai marii Bisericii. Sa nu uitam si ca marii eretici din istorie au fost aproape toti preoti si ierarhi. Asta nu inseamna ca nu au existat ierarhi sfinti, Doamne fereste! Sinaxarul este plin de ierarhi sfinti. insa mereu au fost si rataciti, pentru ca la noi nu exista infailibilitate, nici macar la nivel de Sinod. Sfantul Maxim Marturisitorul tot de un sinod a fost condamnat... Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
:) Si revenim la tema noastra "Cine are voie sa raspandeasca religia"
Pai daca insusi Sinodul poate gresi,atunci cine mai poate sa interzica? Deci nu are obiect aceasta tema,pentru ca totul e nesigur si nu ne putem increde in nimic. Eu zic ca exista Duhul ,care ne uneste pe toti,si stim pur si simplu cine ne zice ceva bine sau rau.Si noi si ierarhii nostri.. |
|
||||
|
||||
![]()
pai normal ca stim, de aceea ii avem pe sfintii parinti. :) daca ar fi aparut Biserica de putin timp, si acestia ar fi fost primii ierarhi, ar fi fost cu totul altceva. insa 2000 de ani de crestinsm inseamna ceva. in 2000 de ani s-a statornicit bine de tot invatatura, dreapta credinta. acesta este reperul.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Predici | ancah | Resurse ortodoxe on-line | 5 | 02.09.2012 19:09:42 |
Predici audio si video. | alexdu | Generalitati | 12 | 04.01.2012 21:41:47 |
Predici minunate ... | mihai anton | Rugaciuni | 0 | 17.04.2010 22:21:46 |
Predici | eduardd | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 06.06.2009 19:19:55 |