31.03.2010, 09:44:11
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 10.01.2009
Locație: Transilvania
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nu e vorba de cunostinte legate de locul unde sa stea in biserica, ce sa faca cand intra sau cand iese, etc.
Ma gandesc de exemplu la invatatura morala.
Constientizeaza faptul ca ceea ce face ea este furt sau are o scuza pentru asta?
Stie ca furtul este pacat? Da stie si face diferenta la modul cel mai pragmatic dintre iad si rai
Sau altfel spus, poate conceptul de "pacat" este prea abstract pentru ea, realizeaza ca face rau astfel celor pe care ii fura?Ii explic si intelege si asta Este constienta la modul empatic-poate doar de moment- nu doar teoretic de suferinta lor? teoretic da si este de acord, acuma nu stiu cat e de sincera
Daca stie ca greseste, n-are scuze pentru asta, ii pare rau mai tarziu?
Incearca sau stie ca trebuie sa incerce sa indrepte cumva greseala?In ziua in care s-a spovedit a si incercat o minciunica( obisnuieste sa infloreasca usor lucruruile in povestile ei, din entuziasm) i-am amintit imediat ca abia s-a spovedit si a si pacatuit- a spus: sper sa raman numai cu pacatul asta pana la urmatoarea spovedanie
concluzia este ca stie, sau cunoaste mai mult decat crezi cum iti scriam mai sus, insa cum zice vsovi - "o fura pacatul"
Si ar mai fi niste aspecte dar deocamdata astea mi se par esentiale vizavi de problema asta.
|
trece-le si pe acelea
Sagetile perechilor de ochi ,ca de-obicei, Ah ! Ochii Lui cum semanau cu ochii mei!
Pe scara sufletului meu , M-am intalnit din nou cu Dumnezeu-
El cobora solemn din constiinta mea, Iar eu urcam surazator spre ea."(Minulescu)
|