![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca tine e si Dumnezeu, apa e pacatul care duce la moartea numita iad, mana ta intinsa este Iisus Hristos, sansa noastra de salvare. Iar fiul razvratit sunt toti cei care se cred mai intelepti ca Dumnezeu si isi permit sa faca ce vor ei intr-o lume cu atatea pericole, in care satan pandeste la fiecare pas sa le fure sufletele. Sfarsitul lor va fi inevitabil in iad, si nu pentru ca au pacatuit neaparat [caci toti am pacatuit] ci pentru ca au refuzat mana intinsa de Dumnezeu prin Iisus Hristos, mana care putea sa-i salveze si sa-i duca in rai.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Asta ai inteles tu, nu inseamna ca are legatura cu realitatea. De unde ai dedus ca moarte=iad(sau rai)
Mai exact, avem un Dumnezeu pe care daca nu-l iubim ne trimite in iad pe vecie, pai Hitler a fost mic copil atunci. Oare asta sa fi fost scopul crearii omului, sa-i aduca toti inchinare lui Dumnezeu? De ce ne-a mai lasat cu posibilitatea de alegere? Urata conceptie despre Dumnezeu aveti unii. |
|
||||
|
||||
![]()
Numai El cunoaste absolut toate datele problemelor. Ceea ce gasim noi scris este ca un rezumat sau ca o frantura a realitatii fiecarui eveniment.
1. Copiii mor si astazi, uneori chiar dupa grele suferinte. De ce ingaduie Dumnezeu asta? Pot fi doua motive care imi vin in minte acum: - parintii lor au murit intr-o stare de rau si au ajuns intr-un loc departe de Dumnezeu unde risca sa-si petreaca eternitatea. Dumnezeu este milostiv si drept in acelasi timp; Lui ii este mila de stramosii copilului, asa ca prin putina suferinta a micutului, el si familia lui se vor mantui de rau; - copilul s-a nascut in mijlocul unui popor pagan, unde sansele de mantuire sunt foarte mici. Dumnezeu prevede ca respectivul va fi corupt de rau si hotaraste sa-L ia la El. Pot fi si alte motive, evident. Ideea este ca ateii nu pot intelege suferinta din lume si moartea prematura a unui om pentru ca ei isi limiteaza existenta la cativa ani pe pamant. Pentru noi insa, aceasta scurta viata este inceputul unei existente fara de sfarsit, noi fiind chemati sa traim intr-o stare mult superioara realitatii care se observa la prima vedere in lumea asta efemera. 2. Dumnezeu nu a fost niciodata de acord cu sacrificiile umane. Ai o scurta explicatie aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...16&postcount=6
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca ignori liberul arbitru.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca ai inceput bine.
Biblia nu se citeste ca un roman. Cred ca ar fi trebuit sa citesti catehismul ortodox inainte de orice: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...icii-ortodoxe/ http://www.crestinortodox.ro/carti-o...inta-ortodoxa/ Apoi Noul Testament si scrierile sf parinti. (nu se incepe cu VT) Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
-ideea că majoritatea oamenilor (eventual toți) se vor mântui. -ideea că Dumnezeu nu pedepsește. Cel mult I se concede administrarea unor medicamente mai amare. -ideea că războiul este ilegitim moral în orice situație. -ideea că Dumnezeul Noului Testament este Altcineva decât Dumnezeul Vechiului Testament -ideea că ar exista un progres în înțelegerea lui Dumnezeu de cătra oameni.
|
|||
|
|||
![]()
Totii preotii ortodocsi mi-au spus ca Dumnezeu ne iubeste pe toti , ca nu face rau, ca ne vrea numai binele, etc. Problema nu vine de la Biserica Catolica. Aproape toti crestini tind sa creada asta.
Acum m-am convins ca Dumnezeu nu este cum ne este prezentat in viata de zi cu zi de catre Biserica. Dumnezeu pedepseste uneori arbitrar doar pentru a-si arata puterea chiar daca asta inseamna suferinta oamenilor, nu il intereseaza ca omoara copii,etc. Dumnezeu conform standardelor omenesti este foarte imoral. Dumnezeu vrea sa-l iubim dar eu nu mai pot sa-l iubesc ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care este credinta adevarata? | gpalama | Biserici Protestante | 51 | 27.01.2013 18:10:24 |
Nesabuinta ! - O Biserica veche de 200 de ani va fi pusa la pamant ! | cristiboss56 | Biserica Ortodoxa Romana | 9 | 11.02.2011 23:26:26 |
Ce este pana urma adevarata credinta? | annajanette | Generalitati | 21 | 17.06.2010 08:52:08 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|