Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2010, 14:50:41
antoniap
Guest

Implicit

Despre impartasirea deasa cu Sfintele Taine? Nu cred ca e bine sa modernizam nimic aici. Pur si simplu trebuie sa luptam cu pacatul, nu sa obligam preotii sa nea dea ,,ceea ce ni se cuvine''! Altminteri transformam Biserica lui Hristos in carciuma, caci Harul se poate retrage, iar noua nu ne mai raman decat mandria de a parea vrednici si credibili si painea si vinul.

Cei care se impartasesc saptamanal se spovedesc inainte, cauta sa se pregateasca putin pentru intalnirea cu El. Nu asa, fara frica si fara rusine, hai sa gustam si noi saptamanal paine si vin!

Cei care propovaduiesc impartasania saptamanala vor cumva sa elimine Taina Spovedaniei? De unde stie atunci aspirantul la Sfintele Taine daca faptele care lui i se par mici nu-i pun cumva in pericol mantuirea? Sau poate ca nici nu ne mai intereseaza mantuirea poporului roaman! Sau suntem atat de inaintati duhovniceste incat nu e cazul sa ne mai punem probleme de constiinta nici macar la spovedanie!
Reply With Quote
Vechi 14.11.2010, 21:45:43
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Despre impartasirea deasa cu Sfintele Taine? Nu cred ca e bine sa modernizam nimic aici. Pur si simplu trebuie sa luptam cu pacatul, nu sa obligam preotii sa nea dea ,,ceea ce ni se cuvine''! Altminteri transformam Biserica lui Hristos in carciuma, caci Harul se poate retrage, iar noua nu ne mai raman decat mandria de a parea vrednici si credibili si painea si vinul.
1. Nu este vorba sa modernizam nimic, impartasania nu deasa ci continua este traditia cea mai veche a Bisericii.
2. Nu este vorba sa obligam preotii si nici nu este vorba de ceea ce ni se cuvine, ci ceea ce Dumnezeu ne-a cerut sa facem; si ceea ce nu se cuvine nimanui, nici preotilor, by the way, care se impartasesc, ei, in fiecare saptamana.

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Cei care se impartasesc saptamanal se spovedesc inainte, cauta sa se pregateasca putin pentru intalnirea cu El. Nu asa, fara frica si fara rusine, hai sa gustam si noi saptamanal paine si vin!
Cei care propovaduiesc impartasania saptamanala vor cumva sa elimine Taina Spovedaniei? De unde stie atunci aspirantul la Sfintele Taine daca faptele care lui i se par mici nu-i pun cumva in pericol mantuirea? Sau poate ca nici nu ne mai intereseaza mantuirea poporului roaman! Sau suntem atat de inaintati duhovniceste incat nu e cazul sa ne mai punem probleme de constiinta nici macar la spovedanie!
Nicidecum nu este vorba sa se defiinteze spovedania, ci doar sa nu se ceara sa te spovedesti de fiecare data, adica in fiecare saptamana, ci la un interval regulat stabilit de duhovnic.
De unde srtie? Pai sa se cerceteze.. Ce, duvovnicul este un gufru care gstie pentru noi intotdeauna ce sa facem? Dumnezeu ne vrea maturi spiritual, nu infantili. Sa incercam sa crestem in credinta si discernamant.
Vechi 17.11.2010, 16:57:51
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
" Beți dintru acesta toți, acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, Care pentru voi și pentru mulți se varsă, spre iertarea păcatelor".

Avand drept lumina cuvintele de mai sus,in care Mantuitorul ne indeamna pe TOTI sa ne impartasim ,fara exceptie,as dori sa incep o campanie de durata in care toti cei care se impartasesc des sau isi doresc acest lucru pentru viitor ,sa se alature,adica sa scrie in acest loc ,ca sunt de acord cu aceasta practica.
Scopul este de a normaliza un lucru care acum este o exceptie,impartasirea si atunci cand nu este post.
Prin acest fapt putem sa ne imbunatatim viata duhovniceasca si sa urcam pe scara desavarsirii crestine.
Numai pacatele de moarte sa ne desparta temporar de aceasta impartasire,insa cu pocainta si spovedanie ,oricine a gresit se poate intoarce si sa fie iertat.
Asteptam mai ales pe cei care mai au indoieli si sper ca eu sau colegii mei,inspirati de Sfantul Duh sa le spulberam orice urma de indoiala.
Aceasta lupta nu este usoara insa odata castigata,cate beneficii va aduce!
Eu nu sunt convinsa indiferent de cita credinta am avea ca cineva dintre noi mirieni poate sa faca acest lucru ,sa se impartaseasca saptaminal .Ori impartasania stim cu toti cum o putem face .Cu: post ,cu rugaciune cu MARE smerenie ,cu curatire sufleteasca si trupeasca si cu multe altele . Daca cineva reuseste inseamna ca este mai presus decit un monah ,sau nu indeplineste cele trebuincioase . Oricum Bunul Dumnezeu sa Ajute tuturor sa se impartaseasca cit mai des cu putinta .
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns
Reply With Quote
Vechi 22.03.2011, 22:41:15
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
" Beți dintru acesta toți, acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, Care pentru voi și pentru mulți se varsă, spre iertarea păcatelor".

Avand drept lumina cuvintele de mai sus,in care Mantuitorul ne indeamna pe TOTI sa ne impartasim ,fara exceptie,as dori sa incep o campanie de durata in care toti cei care se impartasesc des sau isi doresc acest lucru pentru viitor ,sa se alature,adica sa scrie in acest loc ,ca sunt de acord cu aceasta practica.
Scopul este de a normaliza un lucru care acum este o exceptie,impartasirea si atunci cand nu este post.
Prin acest fapt putem sa ne imbunatatim viata duhovniceasca si sa urcam pe scara desavarsirii crestine.
Numai pacatele de moarte sa ne desparta temporar de aceasta impartasire,insa cu pocainta si spovedanie ,oricine a gresit se poate intoarce si sa fie iertat.
Asteptam mai ales pe cei care mai au indoieli si sper ca eu sau colegii mei,inspirati de Sfantul Duh sa le spulberam orice urma de indoiala.
Subscriu,si subliniez ca Mintuitorul a mai adaugat:"aceasta sa faceti,VESNIC(mereu,as zice eu) intru amintirea MEA!"
Si as merge chiar mai departe decit numai a scrie si a subscrie aici,as scrie pe LUMINA aia a lu'preafericitul daniel,pentru ca astfel sa citeasca si preotii cei "zgirciti" in a da Sfinta Cuminecatura.Din fericire pt mine-Multumesc lui Dumnezeu!-merg la o Biserica unde preotul este "elastic" si ofera cu generozitate Sf Impartasanie,si duminica 20 martie ,chiar am avut bucuria sa tina un CUVINT la fianlul Sf Liturghii si sa indemne lumea care participa la Slujba sa vina si la CINA.
Ucenicii lui Hristos,primii crestini se stringeau la un loc si staruiau in rugaciune si in fringerea piinii si se Impartaseau.
Apoi,eu ,cind sint la Sf Liturghie,si cind vad ca iese preotul cu Sf Potir si zice:"cu FRICA de DUMNEZEU,cu CREDINTA si cu DRAGOSTE,sa va apropiati!",nu stau prea mult pe ginduri si nu astept ca preotul sa ma mai invite a doua oara,ci imi grabesc pasii spre Sf Altar ,ca nu cumva sa pierd ocazia CUMINECARII,chiar daca nu am CREDINTA f mare dar am FRICA de Dumnezeu ,mare,si am dragoste ,la masurile unui om care mai are destule de invatat.
Peronal cunosc citiva preoti care sint pentru Impartasanie deasa si f deasa,dar cunosc si preoti f rigizi,care opresc de la Cuminecare ,chiar pentru chestiuni minore.
Mi-as dori ca preotii sa fie atit de iubitori de semeni si sa nu mai ridice piatra ci sa ierte pe principiul :"mult ierti ,mult ti se va ierta",si sa ierte si sa dezlege pacatele tuturor,caci Domnul Hristos a spus clar:"oricite veti dezlega,dezlegate vor fi!Daca Domnul Hristos ,a dat Ucenicilor LUI,(prin urmare si preotilor)aceasta sansa(libertate) ,de a dezlega,ei (preotii) de ce se cramponeaza mai mult de a tine legat,in loc de a dezlega?...Multumesc lui Dumnezeu !,ca am avut bucuria de a ma bucura de preoti care au dragoste pentru semeni.Si impart Potirul cu credinciosii,nefiind egoisti ca sa-l pastreze doar pt sujitorii Altarului.Sint deja din ce in ce mai multi,de la o vreme.Si ma bucura sa descopar aceasta.
Sf Impartasanie este APOGEUL Sfintei LITURGHII.Impartasiti-va ,oameni buni,cit mai des.Va va fi de mare folos.Cereti duhovnicilor vostri acest lucru! Cereti in rugaciune,lui Dumnezeu sa va binecuvinteze in Impartasirea cu EL,si prin Sf Cuminecatura!Si Dumnezeu va va indruma pasii catre duhovnici generosi.Si pacatele ,bolile si necazurile noastre se vor imputina.Amin.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2011, 10:07:50
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoradoi Vezi mesajul
...dar cunosc si preoti f rigizi,care opresc de la Cuminecare ,chiar pentru chestiuni minore.
Sînt curios dacă acei preoți sunt la fel de exigenți și cu ei înșiși. Și dacă duc o viață atît de curată încît se împărtășesc la fiecare Liturghie fără a se spovedi înainte de fiecare împărtășanie.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 02.12.2013, 21:24:48
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Sînt curios dacă acei preoți sunt la fel de exigenți și cu ei înșiși. Și dacă duc o viață atît de curată încît se împărtășesc la fiecare Liturghie fără a se spovedi înainte de fiecare împărtășanie.
Am ajuns să stabilim noi preoților când să se împărtășească și pe cine.

Last edited by ovidiu b.; 02.12.2013 at 22:30:46.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2015, 23:31:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Au niste reguli de urmat inainte de slujire.
Restul curatirii se lucreaza prin slujirea propriuzisa in fata Sf. Altar.

Sigur, teoretic pot fi unii care sa slujeasca avand pacate mari ascunse, asa cum si buni crestini, teoretic pot trece cu ele si de Sf. Spovedanie, dar de ce si cum e judecata lui Dumnezeu,
Vechi 02.04.2011, 20:52:34
PuiMicGeorgiana's Avatar
PuiMicGeorgiana PuiMicGeorgiana is offline
Member

Data înregistrării: 09.02.2008
Smile

Citat:

Buna

Foarte bine ca ai deschis acest subiect. Eu ma impartasesc la 6sap,cu toate ca ma duc in fiecare duminica la Sf,Liturghie. Chiar o sa-l il intreb pe parinte daca pot sa ma impartasesc mult mai des ,sau chiar saptamanal de ce nu.:) Multumesc
http://georgiana-speranta.blogspot.com/ Cate odata sa putem invinge avem nevoie de ajutor
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne impartasim des sau rar? Va_iubesc Impartasania (Taina Euharistiei) 978 17.05.2017 02:29:00
Cum sa ne impartasim? Adriana-Simona Impartasania (Taina Euharistiei) 21 09.01.2014 14:17:16