![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Nu, sf. Nicolae Cabasila (Viata in Hristos).
|
||||
|
||||
![]()
Offf greu de tot...
Nu am ghicit,asa ca mai puneti un citat.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
"Sper ca se va realiza un progres Miscarea Ecumenica, de apropiere intre Biserici. Aceasta apropiere se va realiza mai intai intre ortodoxie si catolicism, care nu sunt despartite prin deosebiri esentiale."
(unii o sa se mire de cine este asta; citatul intreg este foarte interesant dar e cam lungut ca sa-l copiez acum)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu. Parintele Dumitru Staniloae (Ne vorbeste parintele Dumitru Staniloae, p. 144)
Citatul continua cu ce aspecte ale teologiei actuale la catolici si protestanti se apropie de ortodoxie, si cum ortodoxia poate juca rolul de unificator. Este frumos desi cred ca este putin prea optimist (din pacate). Daca am timp il copiez pe tot.
|
|||
|
|||
![]()
Mai dau un citat.
"Toate functiile vietii sunt asumate de Biserica si, sfintite, functioneaza corect: ajuta viata omului, si plenar: depasesc limitele spatiului si ajuta viata omului, si plenar: deppasesc limitele spatiului si timpului concret si il initiaza pe om in infinit, adica sunt ridicate la rang de taina."
|
|||
|
|||
![]()
Nimeni? De maine ma retrag de pe forum o vreme, probabil..
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este tot Panaiotis Nellas, Omul naimal indumnezeit (cartea pe care o ras-rontai eu acum, si pe care v-o recomand cu toata caldura). Dar nu mai dau alt citat acum, una ca ma retrag pentru post, si alta ca am dat deja prea multe si mai trebuie sa las si pe altii ;-) Este un topic foarte frumos! Am invatat multe de pe el! Multumesc!
|
||||
|
||||
![]()
Pot da eu un citat?
"Atunci, de mii de ori daca vei fi incercat si ispitit de Satana, pentru a-ti lua credinta, tu sa preferi de mii de ori sa mori decat sa dai ascultare cunoasterii. Astfel ti se va dechide poarta tainelor. Si te vei minuna intelegand ca mai inainte erai legat cu lanturile cunoasterii iar acum zbori cu aripi dumnezeiesti deasupra pamantului. Si respiri alt aer, al libertatii, de care ceilalti sunt lipsiti. " (Gheron Iosif) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Recunoasteti persoana | VladCat | Generalitati | 745 | 20.10.2016 17:32:52 |
Citatul din Biblie care v-a marcat viata | florina_drossu | Despre Sfanta Scriptura | 51 | 24.04.2014 20:33:38 |
Ce intelegeti prin citatul acesta | Marcel_Ionut | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 03.11.2012 16:24:26 |
Recunoasteti acest cantec? | colaps | Generalitati | 4 | 22.06.2010 22:48:21 |
|