![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ioana, iti multumesc! eu nu prefer admiratia dobandita aiurea! a fi iubit si respectat, presupune mai mult decat niste discutii in eter... dar faptul ca se recurge imediat la aruncatul cu piatra spune mult despre cel/ cei ce se pregatesc s-o arunce... cine-si asuma riscul de-a fi antipatic printre ai sai? O noapte cat mai buna iti doresc :)
|
|
||||
|
||||
![]() Spune-mi, scumpa Elizo, ce este fericirea? Pe ce tarmuri rasare, ce loc ii e placut? E veche ca pamantul, impodobeste firea, De mult, sau deodata cu tine s-a nascut? Am catat-o-n pustiuri, am catat-o in lume, Am catat-o pe dealuri, pe munti si pe campii; Am catat-o-n desertul eho al unui nume, Pe valurile marii, in titluri, bogatii. Zadarnica silinta! Fericirea s-ascunde; Fara folos pe urma-i vedeam ca ostenesc; O chemam cu-nfocare, dar nu vrea a-mi raspunde: Te intalnii, iubita, si-n ochii-ti o gasesc! Vedeti aceste locuri, aceste stanci rapoase? Vedeti pamantu-acesta detot nelocuit? Ei bine, aici toate mie imi par frumoase! Mai mult decat oriunde aici sunt fericit. Eliza e viata ce toate-nsufleteste; Zambirea-i e cereasca, privirea ei Amor; A ei dulce suflare ast aer balsameste, Si gratiile-ntr-insa vad o tanara sor. Daca ar fi pamantul in vechea simplitate, Cand cea dintai femeie in rai s-a pomenit, Frumoasa,-mpodobita cu darurile toate, Si nobila-i icoana in unde si-a privit: Negresit ca Eliza de sine incantata, Vazandu-si in fantana atatea fr umuseti, Tovaraselor sale: „Veniti, le-ar zice-ndata, In cristalul acesta minune sa vedeti. Voi sunteti prea placute, si dulcea-va privire Inima mea o trage, mi-e drag sa va ascult; Dar vaz colo in apa un lucru peste fire, Un chip care va-ntrece, si-mi place si mai mult!” Pana nu o vazusem, pan-a nu o cunoaste, Eram de nopti, de zile, de toate dezgustat. Vremea ce-acuma zboara parea ca se taraste, Anii, ca o povara grozava de purtat! Vantu-mi parea suflare zadarnica si rece, Cerul ca o campie de care sunt satul, Eho numai un sunet ce fara folos trece, Aurora o raza privita indestul. Ziceam: O zi ca alta, si tot acelasi soare! In lume vedeam chinuri, pe ceruri vedeam nori. Le privesc cu Luiza; totul schimbat imi pare, Cerul este cu stele, campiile cu f lori. Aurora, o nimfa de soare prea iubita, Se desteapta si-n aer aluneca zambind, De cele dintai ceasuri, de-ai sai fii ocolita, La soare, ce-o urmeaza, cu dragoste privind. Zefirul, o fiinta de bine facatoare, Care catre cer duce suspinuri omenesti; Eho, o zeitate la chinuri simtitoare, Ce repeteaza glasul acelei ce slavesti. Cand tacerea Elizei imi spune-a ei iubire, Cand mana ei ma strange, cand ochii-i imi vorbesc; Cand langa ea uit lumea si nu mai am simtire, Decat pentru minutul in care o privesc, Zic: „Viata este scurta si fericirea trece: Spun ca placerea stinge faclia lui Amor: Daca iubirea noastra e s-aiba sfarsit rece, De ce-n minutu-acesta, de ce acum nu mor?” Autor: Grigore Alexandrescu
|
||||
|
||||
![]()
O noapte linistita si pentru tine.
Nu te mai gandi la cip-uri .Bucurosi le-om duce toate si cu cip si fara cip. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Spun ca placerea stinge faclia lui Amor: Daca iubirea noastra e s-aiba sfarsit rece, De ce-n minutu-acesta, de ce acum nu mor?”
|
||||
|
||||
![]()
Daca nu stii, atunci lepadarea nu e valida, esti o biata victima, un om nevinovat ce n-are de ce sa se teama de judecata. Curajul este una dintre cele mai importante virtuti crestine, alaturi de cele teologice: credinta, nadejdea si dragostea. Sa ne cultivam curajul, nu sa cadem prizonieri fricii, prizonieri cipofobiei- un foc interior ce te mistue. Fricosii sunt primii sortiti iezerului de foc (Apoc. 21, 8).
Last edited by ioanna; 04.01.2013 at 02:12:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mândria este un păcat uriaș pe care nu-l poți înfrunta cu prețul prăbușirii în ipocrizie. Un smerit fățarnic este într-o mai mare primejdie duhovnicească decât un mândru sincer. Primul și-a făcut din iluzia virtuții un drog eficient pe termen scurt, iar al doilea învață greșind și greșește învățând în încercarea de a lupta cu răul din propria ființă, fără să fugă de lumina crudă a realității de dragul imaginii publice. Dacă cipul sau alt mijloc de control masificat te va obliga vrodată la o probă severă de discernământ , să nu-ți imaginezi că o să-ți pună cineva în cumpănă chestia aia și ortodoxia. O să ai de ales între lucrurile cu potențial idolatru (carieră, poziție socială, locuință, confort material, igienă strictă, economii, fițe cosmetice, excursii în străinătate, tabieturi zilnice etc.) și renunțarea la ele. Întrebarea este: ești pregătită să renunți la tot ce te ține astăzi ca pion al unui sistem social egal cu o pușcărie globală și să faci saltul la periferia societății? Dacă da, atunci ce mai aștepți? Dacă nu, de ce te agiți ca și cum ai fi pregătită? Te-aș ruga să nu mă iei cu antrenamentul mental, acumulări lente de "curaj" și alte (auto)justificări pentru a împinge cât mai în viitor momentul libertății față de stilul tău de viață actual. Asta este specializarea celui mai eficient drac din povestirea de mai jos: http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfatuld.htm Până la urmă va trebui să împărțim împreună măgulitoarea ipostază de a fi beton în teorie, nu crezi?
|
|||
|
|||
![]()
Va propun sa cititi cea mai buna lucrare(dpmdv) pe care am gasit-o de cativa ani, scrisa de ing. Mircea Vlad.
"Tin sa precizez ca lucrarea apare cu binecuvântarea parintelui meu duhovnicesc de la Athos. M.V., Schimbarea la Fata, 1998" Motto: "“Cel ce se va pazi isi va scapa viata sa. Daca insa strajerul a vazut sabia venind si nu a sunat din trâmbita si poporul n-a fost vestit si va veni sabia si va ridica viata cuiva, acela a fost rapit pentru pacatele lui, dar sângele lui il voi cere din mâna strajerului” (Iezechiel 33, 5-6)" http://apologeticum.files.wordpress....ocalipsa13.pdf |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps: să-mi fie cu iertare dacă greșesc și cer îngăduință. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar povestea aia cu ala care striga "lupul" ca sa-si dea importanta, o stii? Si stii ce s-a intamplat pana la urma cu el?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
despre sfarsitul lumii | biturica25 | Generalitati | 135 | 19.12.2013 00:22:25 |
Sfarsitul lumii ironizat! | UNNOOM | Generalitati | 11 | 20.12.2012 17:45:26 |
Vine Sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 23 | 29.11.2012 22:56:32 |
sfarsitul lumii | costi21 | Din Noul Testament | 23 | 07.09.2009 16:53:57 |
Vine sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 71 | 10.04.2009 22:04:53 |
|