Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.09.2010, 18:53:33
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Fii linistita, chiar daca pare greu de crezut, "sectantii" mai au si alte preocupari decat sa-i bata pe ortodocsi. Cu totii avem problemele noastre si in fiecare biserica exista neintelegeri intre frati.
Scuze ca am "dat tarcoale" pe aici, si sa nu te simti obligata "sa-mi dai apa la moara" raspunzandu-mi. Multa binecuvantare!

Si totusi, obligatia mea de roman ortodox, ma obliga sa-ti raspund. Profitand de spiritul de toleranta ortodox, sectanti de toate neamurile, cautati cu orice pret sa faceti prozelitism.
Traditionala toleranta ce ne caracterizeaza insa ca ortodocsi nu are voie sa se prefaca in indolenta. A fi tolerant nu trebuie sa fie un pretext spre a fi neactiv si nepasator, mai ales atunci cand ai adevarul si dreptatea de partea ta. Lasand pe fiecare sa-si caute mantuirea asa cum crede el, nu putem totusi ingadui ca toate aceste secte aparute ca ciupercile dupa ploaie in Romania, sa lucreze netulburate impotriva Bisericii si pana la urma a neamului nostru.
Numai o solidaritate ortodoxa poate face ca prestigiul Bisericii noastre ortodoxe sa creasca si ca ortodoxul sa nu mai continue sa fie dispretuit in tara sa.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2010, 18:56:12
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ironic si batjocoritor, asa cum ii sta bine unui visarionist (asa cum este de fapt).

Si asta nu-i nimic, visarionistii sunt mici puiuti, stai sa vezi la alti ortodocsi ironie si batjocora...
Reply With Quote
Vechi 19.09.2010, 19:26:59
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de floricica Vezi mesajul
nu putem totusi ingadui ca toate aceste secte aparute ca ciupercile dupa ploaie in Romania, sa lucreze netulburate impotriva Bisericii si pana la urma a neamului nostru.
Daca te doare atat sufletul de Biserica si neam du-te si fa si tu ceea ce fac "sectantii": ajuta oamenii , adu-i in Biserica si da-li-L pe Hristos care este in tine [daca este]. Astfel nu va mai fi nevoie sa vina ei sa umple golul lasat de voi. E usor sa spui ca iubesti umanitatea sau neamul; mai greu cu fiecare cetatean in parte...de ei nu prea le pasa multora...
Dar, vorba Domnului: nici voi nu intrati in cer, dar nici pe altii nu-i lasati...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.09.2010, 19:29:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
ata ete,am batut la usa,dar usa mi s-a inchis in nas,noi sa fim sanatosi si sa ne inteleptim cu ajutorul lui hristos fiul,mijlocitorul nostru.

Daca cu sinceritate recunosti ca esti ortodox, cu drag iti deschid usa!
Reply With Quote
Vechi 19.09.2010, 20:03:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca te doare atat sufletul de Biserica si neam du-te si fa si tu ceea ce fac "sectantii": ajuta oamenii , adu-i in Biserica si da-li-L pe Hristos care este in tine [daca este]. Astfel nu va mai fi nevoie sa vina ei sa umple golul lasat de voi. E usor sa spui ca iubesti umanitatea sau neamul; mai greu cu fiecare cetatean in parte...de ei nu prea le pasa multora...
Dar, vorba Domnului: nici voi nu intrati in cer, dar nici pe altii nu-i lasati...
Domnul mai are o vorba: "nu va vindeti sufletele pe-un blid de linte"; blid de linte care este oferit de sectanti, de cei care abia leaga doua cu doua in romaneste.
Ereziile, abaterile de la disciplina Bisericii ortodoxe au decurs din neascultare.
Treaba cu ajutatul oamenilor este doar momela de suprafata cu care ii atrageti pe cei slabi in credinta, adica tocmai ce spuneam, isi vand sufletele pentru nimicuri pamantesti
Una peste alta, pe aici cauti oameni care au nevoie de ajutor?
Reply With Quote
Vechi 19.09.2010, 20:13:22
Senior Member

Implicit

Citat:
...cei care abia leaga doua cu doua in romaneste.
Treaba cu ajutatul oamenilor este doar momela de suprafata cu care ii atrageti pe cei slabi in credinta, adica tocmai ce spuneam, isi vand sufletele pentru nimicuri pamantesti
Una peste alta, pe aici cauti oameni care au nevoie de ajutor?
Te bazezi pe niste idei preconcepute, fara sa stii de fapt cum gandesc cei pe care-i acuzi de atatea lucruri. Nu cred ca ai analizat serios daca este adevarat ceea ce spui; doar ai auzit de pe la altii , ti-a placut si ai crezut.
Una peste alta, sunt aici de dragul ortodocsilor si al ortodoxiei...asta daca vrei neaparat sa discutam despre persoana mea, ceea ce nu prea agreez...

Apropo, "sectantii" vorbesc foarte bine romaneste...doar sunt romani...Am auzit tot felul de vorbe despre ei, dar inca nu auzisem ca nu stiu romaneste. :)))
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.09.2010, 21:06:49
Senior Member

Implicit

Citat:
Te bazezi pe niste idei preconcepute, fara sa stii de fapt cum gandesc cei pe care-i acuzi de atatea lucruri. Nu cred ca ai analizat serios daca este adevarat ceea ce spui; doar ai auzit de pe la altii , ti-a placut si ai crezut.
Una peste alta, sunt aici de dragul ortodocsilor si al ortodoxiei...asta daca vrei neaparat sa discutam despre persoana mea, ceea ce nu prea agreez...

Apropo, "sectantii" vorbesc foarte bine romaneste...doar sunt romani...Am auzit tot felul de vorbe despre ei, dar inca nu auzisem ca nu stiu romaneste. :)))
Doriana, subiectul acesta despre secte si ratacirea lor, a fost discutata si ras-rasdiscutata pe multime de pagini.Nu intentionez sa-ti dau apa la moara caci analiza ratacirii sectante au facut-o altii, ba chiar a fost proorocita de sfintii din Biserica ortodoxa pe care voi nu ii recunoasteti.
Biserica lui Hristos pe care o invoci tu este de fapt Biserica ortodoxa care propavaduieste aceeasi invatatura mantuitoare din Simbolul Credintei-Crezul-pe care-l zicem in Sfanta Biserica: credem Intr-unul Dumnezeu, credem in Domnul Iisus Hristos, credem in Duhul Sfant, credem in Fecioara Maria ca L-a nascut pe Fiul lui Dumnezeu, credem in viata vesnica, credem in cele vazute si nevazute, credem in sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica, credem intr-un singur Botez, credem ca Domnul Hristos iarasi va veni sa judece viii si mortii.
Departe de mine gandul de a discuta despre persoana ta, nu stiu de ce ai inteles asta, eu te intrebasem daca cauti cumva oameni care au nevoie de ajutor,( ca asta trimbitezi pe aici) iar tu imi raspunzi ca esti aici de dragul ortodocsilor; ti-am vazut si reactia la adresa "dragutilor de ortodocsi"atunci cand nu iti convine ceva si atunci care este scopul tau principal, nu de a face prozelitism?
Aici vreau sa inchei dialogul cu tine pentru ca nu avem subiecte comune de discutat iar "apa la moara " ti-am data mai mult decat trebuia.A se intelege ca nu am nimic cu persoana ta, doar cu ratacirea ta, pe care eu nu o agreez.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2010, 21:52:15
Senior Member

Implicit

Deh, eu ti-am spus sa nu-mi dai apa la moara, nu m-ai ascultat...Stii ca sectantii, cand se pun pe prozelitism nu mai tac...:)
Iti doresc o noapte binecuvantata...si poate intr-o zi vei intelege...Doamne-ajuta!

Citat:
sfintii din Biserica ortodoxa pe care voi nu ii recunoasteti.
PS. Te rog, vorbeste in numele tau. Nu ai nici cea mai mica idee ce sfinti ortodocsi recunosc eu. Poate mai multi decat tine, daca ii numaram si pe cei in viata...

Last edited by Doriana; 19.09.2010 at 21:58:45.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2010, 09:31:00
Senior Member

Smile

Stii ca sectantii, cand se pun pe prozelitism nu mai tac...:)
Nu ai nici cea mai mica idee ce sfinti ortodocsi recunosc eu. Poate mai multi decat tine, daca ii numaram si pe cei in viata.

P.S Ai grija...lauda de sine nu miroase-a bine! Asa se lauda si fariseul din Evanghelie si rezultatul n-a fost tocmai unul fericit pentru el.
La revedere!
Reply With Quote
Vechi 22.09.2010, 00:15:05
ioan_strainul
Guest

Arrow Visarionisti

Ce slaba si frageda-i credinta si ascultarea noastra fata de porunca data de MINTUITORUL IISUS HRISTOS care zice: Iubitiva uni pe alti precum si eu vam iubit pe voi, ( caci si crucea cea mai de ocara pedeapsa a vremurilor acelea a rabdato Pentru ca sa arate cIt de mult a iubit creatia mInilor Lui Dumnezeu adica pe noi Sarmani care ne certam dar nu din dragoste de Dumnezeu si nu din iubirea acea SfInta ,Ce sa ne arate oameni cu degetul sa zica uite ce IdrJit si Inflacarat este cutare si cutare ca se cearta cu toti pentru te miri ce ca uni au mai mare rIvna si nu se Lauda cu Ea cinste lor si bine fac pentru ca nu acei ce numai cu bzele ma cinstesc si numai ca sa se fatarniceasca sai cunoasca lumea vor intra In Imparatia cerurilor, si nu toti acei ce zic Doamne Doamne vor fi si MIntuitii ,De aceia sa nu fim fatarnici si sa nu ne judecam intre noi ca are cine sa judece cIta dragoste si cIta dreptate are fiecare sau cIt a cinstit pe un SfInt a Lui Dumnezeu sau slujitor Sfintit de DUmnezeu.

Iertare iertare iertare si Rugativa si pentru mine spuractul si nevrednicu si mult pacatosu Rob a LUI HRISTOS amin amin amin +++ +++ +++ +++
Bunul Dumnezeu sa va Binecuvinteze pe toti cei Buni si Ingaduitori si iubitori de DUMNAZEU si de fratii cu Darul SfIntului DUH si sa va Intelepteasca intru Lucrarea Poruncilor Lui facInduva vase alese si Placute lui amin amin amin amin
Slava Intru cei de sus LUI Dumnezeu si pe pamInt Intre oameni Buna voire amin amin amin

Last edited by ioan_strainul; 22.09.2010 at 00:19:22.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Visarion Iugulescu mihele_m Intrebari utilizatori 12 21.05.2014 12:12:17
Parintele Visarion MIHAELA095 Generalitati 15 12.05.2014 17:11:12
Ierodiacon Visarion Iugulescu geo.nektarios Generalitati 97 02.06.2012 16:26:27
Visarion Iugulescu vylyca84 Stiri, actualitati, anunturi 10 01.06.2012 15:56:59