![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Se vede de la zeci de ani-lumina ca esti HULITOR al Ortodoxiei. Chiar nu ti-i frica sa vorbesti in felul acesta de Maica Domnului, Maica Fiului lui Dumnezeu, paganule???
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"O baba murdara pe picioare, care sta în fata icoanei Maicii Domnului în biserica, fata de un laureat al premiului Nobel ateu - baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, asta moare asa, dihor". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca spun ca daca cineva ti se inchina este un idolatru, inseamna ca te-am vorbit de rau sau ca te-am hulit ? Nu, fereasca Dumnezeu ! De unde ai tras concluzia asta ? Dar se vede de la zeci de ani-lumina distanta ca maica Domnului a devenit un fel de zeitate in ortodoxie, iar in catolicism si mai si. Lucrul acesta n-ar trebui sa fie... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, a tradat-o intr-un fel, cu citatul: "Luther, cat e el de eretic si de zevzec, a spus doua lucruri extraordinare: ca creatia autonoma e o cocota si ca nu exista adevar in afara de Biblie." Cat despre mine, nu-s ateu daca nu ma inchin icoanei maicii Domnului. Nu-s nici antiortodox, ci doar as vrea ca ortodoxie sa fie curatata de unele practici neortodoxe, in sensul de practici stambcredincioase. Poate sunt dihor, da, dar nu din cauza ca nu ma inchin maicii Domnului. :) |
|
||||
|
||||
![]()
Chiar m-ar interesa o exegeza pe seama versetului : "ca, iata de acum ma vor ferici toate neamurile" Luca 1,48.
In Ortodoxie Maica Domnului nu a devenit un Mantuitor feminin, dar nu este nici o simpla femeie care dupa nasterea lui Hristos a mai avut alti copii. In urma intruparii este Nascatoare de Dumnezeu- pentru ca PERSOANA- care s-a nascut este Fiul lui Dumnezeu, aceeasi persoana dumnezeiasca nascuta din Tatal mai inainte de veci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e important daca a avut sau nu copii dupa nasterea lui Hristos. Important e ca INAINTE sa-L nasca pe Hristos, sau sa se zamisleasca Hristos in pantecele ei prin Duhul Sfant, a fost fecioara. Adica e important doar pentru cei care vor s-o ridice la ce-stiu-ce rang deosebit de inalt, dar pentru mantuirea omului, e absolut neimportant acest detaliu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu s-ar fi realizat intruparea. Mie imi place exprimarea teologica a parintelui Staniloae- nedespartit a fost Fiul de Tatal si a ramas intr-o unire cu El si cand a fost pe pamant, nedespartit va fi Hristos fata da Maica Sa- nu pot sa spun Hristos fara sa amintesc de Maica Domnului. Asta se urmareste si in iconografie - o reprezentem cu pruncul in brate ca una ce nu face exceptie de la pacatul stramosesc si mantuirea ei se realizeaza in Hristos, de aceee noi nu vom accepta reprezentarile Maicii Domnului sub forma unor madone. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Tocmai pentru a gandi antinomic, ca este si Maica si Fecioara- ceea ce se apropie de taina lui Dumnezeu. Nu este straina de lume, dar se si ridica deasupra ei.
|
|
|||
|
|||
![]()
Vroiam sa spun ca "tot n-am inteles de ce fecioria sau lipsa fecioriei ei mai conteaza dupa intrupare pentru mantuirea credinciosului simplu". Te rog sa ma scuzi, n-am fost destul de clar.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|